حکم ۲۵ صفحه ای قاضی فدرال آمریکا علیه ایران
آسوشیتدپرس گزارش داد، همزمان با سیزدهمین سالگرد ناپدید شدن رابرت لوینسون مامور بازنشسته پلیس فدرال امریکا (اف بی آی)، تیموتی کلی یک قاضی فدرال منطقه ای طی حکمی ایران را مسئول ناپدید شدن او دانست.
این قاضی در حکم ۲۵ صفحهای خود بدون ارائه دلیل و مدرکی ادعا کرده است که ایران مسئول گروگانگیری رابرت لوینسون و شنکجه اوست.
تیموتی کلی با اشاره به اینکه حکم او برای خانواده لوینسون بسیار حائز اهمیت است، گفت: این پرونده که خانواده لوینسون علیه جمهوری اسلامی ایران به دلیل گروگانگیری و شکنجه طبق "قانون استثنای تروریسم برای مصونیت حاکمیت خارجی" مطرح کردهاند، تا حد زیادی مربوط به این میشود که آیا ایران این اقدامات وحشیانه را انجام داده است یا خیر. دادگاه بدون قید و شرط به این نتیجه رسید که این کشور چنین کاری کرده است.
مقامات آمریکایی پیشتر نیز مدعی شده اند که رابرت لوینسون در جریان سفر خود به جزیره کیش در ایران در سال ۲۰۰۷ ناپدید شد و تاکنون سرنوشت او نامعلوم بوده است. آنها ادعا می کنند که ایران این مامور سابق اف بی آی را ربوده است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سیزدهمین سالگرد ناپدید شدن رابرت لوینسون با تکرار ادعاهای پیشین آمریکایی ها علیه کشورمان در رابطه با این موضوع، مدعی شد: ۱۳ سال پیش در چنین روزی در تاریخ ۹ مارس، رابرت ای. باب لوینسون در جزیره کیش ایران ربوده شد. دولت ایران داشتن اطلاعاتی از محل تقریبی او یا شرایطش را منکر شده است، ادعایی که اعتباری ندارد.
پمپئو همچنین در این بیانیه تاکید کرد: خانواده آقای لوینسون از جمله نوههایش که هیچگاه آنها را ندید، متحمل سختیهای زیادی در این مدت شدهاند. ایران باید به تعهدش مبنی بر همکاری با آمریکا برای بازگشت آقای لوینسون پایبند باشد. هنجارهای بینالمللی، احترام به حقوق بشر و اصول اولیه انسانی بیانگر چیزی کمتر از این نیست.
وی افزود: بازگرداندن تمام آمریکاییهایی که در خارج از کشور گروگان گرفته شده یا به طور غیرقانونی در بازداشت به سر میبرند اولویت برتر رئیس جمهور ترامپ است. ما تا زمانی که باب لوینسون و تمام آمریکاییهایی که گروگان گرفته شده و یا به طور غیرقانونی در بازداشت هستند به خانه برگردند، به فعالیتمان ادامه میدهیم.
این ادعاهای پمپئو در حالی مطرح میشود که سیدعبای موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش از این در آبان ماه سال جاری در این باره گفت: براساس درخواستی که از ایران شده بود ایران با حسن نیت و برخی مسائل انساندوستانه موضوع آقای لوینسون را پیگیری کرد و تاکنون چندین بار در این ارتباط پاسخ داده است که در مورد وضعیت وی اطلاعی ندارد ولی اگر کاری از دست ما بربیاید ایران این کار را انجام میدهد البته همانطور که گفتم این به معنای داشتن پرونده برای این فرد نیست. اسم ایشان در لیست مفقودین است و اگر کمکی از دست ما برآید در مورد تعیین سرنوشت وی انجام خواهیم داد.
موسوی خاطر نشان کرد: براساس آخرین اطلاعاتی که از قوه قضاییه کسب کردیم رابرت لوینسون هیچ پرونده قضایی و کیفری در محاکم قضایی ایران ندارد و اگر بحثی مطرح بوده است بحث مفقود شدن ایشان است. وقتی از ایران خواسته شد که در مورد تعیین وضعیت وی کمک کند ایران به عنوان یک مسالهی انسانی پروندهای را برای وی به عنوان یک پرونده مفقودی باز کرد و همانطور که اشاره کردم او دارای پرونده کیفری و قضایی در ایران نیست و اگر پروندهای برای وی تشکیل شده پرونده مربوط به مفقود شدن ایشان است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.