نظر رئیس سازمان محیط زیست درباره بوی نامطبوع تهران
دکتر عیسی کلانتری در جشنواره تقدیر از پژوهشگران برتر سازمان حفاظت محیط زیست که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش تصریح کرد: به علت وجود نیروی انسانی کم در پژوهشکده و پژوهشگر محیط زیست در کشور بهترین کار ترویج پژوهشهای گذشته است.
وی افزود: شاید در حوزه محیط طبیعی، نیاز به تحقیق داشته باشیم اما در حوزه محیط زیست انسانی نیازی به این کار نیست زیرا دنیا این کار را انجام داده است. متاسفانه منابع مالی ما محدود است و تخصیص بهینه منابع را در این تحقیقات باید به حداکثر برسانیم.
کلانتری با تشریح وظیفه پژوهشکده محیط زیست اظهارکرد: باید مهمترین وظیفه پژوهشکده محیط زیست این باشد که تحقیقات را به پیکره محیط زیست کشور برساند. در شرایطی که محدودیت مالی و انسانی وجود دارد باید از این منابع محدود حداکثر استفاده را ببرند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: زمانی بود که واژه توسعه پایدار هم مورد قبول نبود و به آن غربی گفته میشد اما اکنون باید چند برابر بیشتر برای توسعه پایدار هزینه کنیم.
وی در ادامه با ابراز رضایت از تخصیص منابع برای حل معضلات محیط زیستی گفت: در بودجه امسال، ۱۰۰ میلیون دلار به مبارزه با گرد و غبار، ۱۵۰ میلیون دلار به معضل پسماند و ۱ میلیارد دلار کاهش آلودگی نفتی اختصاص داده شده است.
کلانتری در بخش دیگری از صحبتهایش به معضل بوی نامطبوع تهران اشاره کرد و گفت: مدیری که نمیداند و تصمیمی میگیرد ۱۰ برابر هزینه بیشتری باید صرف کند. نتیجه آن میشود که وقتی در تهران جریان باد از جنوب به شمال میشود، بوی نامطبوع پایتخت را در بر میگیرد. این بوی نامطبوع، بوی زباله و گوگرد است. جالب است که همه آن را انکار میکنند زیرا کسی بودجه کافی برای جابجایی آراد کوه و حل معضل بو ندارد.
وی افزود: امروز آلودگیهای نفتی بیشتر به دلیل عدم کیفیت لولهها است و نشت نفت از لولهها باعث شده ۵۰درصد مرجانهای خلیج فارس سفید شوند و از بین بروند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت مساله آموزش گفت: آموزش محیط زیست یک مساله دائمی است. از نظر من هر کارشناس در سال حداقل باید چهار هفته آموزش ببیند و مهندسی که محیط زیست را نیاموخته باشد مانند کودکی است که تربیت ندارد.
در ابتدای این نشست، جلیل بادام فیروز - رییس پژوهشکده محیط زیست - گزارشی از فرآیند برگزاری این جشنواره ارائه کرد و گفت: در این جشنواره سه پژوهشگر به عنوان "پژوهشگر برتر" و سه نفر دیگر به عنوان «پژوهشگر شایسته تقدیر» معرفی می شوند.
در ادامه، اسکندر امیدی نیا - سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان - با ذکر این نکته که رویکرد پژوهش در سازمان رویکرد پژوهش اثر بخش است، گفت: در سال ۹۸ با توجه به پتانسیل سازمان، ۸۰ پروژه در حال اجرا وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی با اشاره به اهمیت پژوهش گفت: اگر قرار باشد ریسک تصمیمات را کم کنیم باید حتما از پژوهش کمک بگیریم. مهم این است که در ساختار توسعه پایدار، ما جریان ساز پژوهش باشیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.