سناریوهای ساخت پلاسکو از زبان معاون شهردار تهران
پس از آن که شهردار تهران و رییس بنیاد مستضعفان تفاهمنامه ای در دفتر شهردار به امضا رساندند. رییس بنیاد مستضعفان بازدید سرزده ای ازساختمان در حال احداث پلاسکو داشت. یک هفته ای بود فعالیت های عمرانی این پروژه به دلیل عدم ارائه نقشه از سوی مالک ودریافت پروانه ساختمانی متوقف شده بود. در این فاصله جلسه ای در کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران هم برگزارشد و ۵ تصمیم برای رفع ابهامات و سرعت بخشی به روند ساخت و ساز قانونی پلاسکو گرفته شد.
عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری وشهرسازی شهردار تهران نیز درخصوص آخرین وضعیت پروانه ساختمانی پلاسکو و جزییات جلسه ای که در شورای شهر تهران با موضوع ساختمان جدید پلاسکو داشته اند گفت: در جلسه تاکید بر این بود که ساختمان جدید پلاسکو حتما باید پروانه ساخت دریافت کند زیرا صراحت قانونی در این رابطه وجود دارد.
وی ادامه داد : طراح و مجری پروژه و مسئولیت کسی که به عنوان مدیر یا مهندس ناظر حضور دارد باید کاملا شفاف و روشن باشد و از نظر فنی برایمان اطمینان حاصل شود که ساخت و سازی که دارد انجام می شود منطبق بر اصول فنی و مقررات ملی ساختمان و ضوابط و معیارهای طرح تفصیلی است.
معاون شهردار تهران با اشاره به این که پلاسکو شرایط ویژه دارد و به همین دلیل وظیفه مدیریت شهری است که در این رابطه کمی مساعدت کند گفت: ابهاماتی وجود داشت از جمله این که مالک پلاسکو تصور می کرد براساس بندی از صورت جلسه ای که با شهردار وقت منطقه امضاء کرده (که البته ایشان ادعا می کنند این امضاء در شرایط خاصی بوده و بند را بعدا اضافه کرده اند.) پروانه به صورت رایگان صادر شود، اما قانون این اجازه را نداده که پروانه را به صورت رایگان صادر کنیم؛ موضوع دریافت عوارض کاملا قانونی است؛ ولی این هم نیست که بگوییم بنیاد مستضعفان اول باید عوارض را بدهد تا پروانه را بدهیم کمکی که می توانیم به بنیاد کنیم این است که در بده بستان هایی که با بنیاد داریم عوارض محاسبه شده را هم به عنوان بدهی بنیاد منظور کنیم یعنی فیش اعلام عوارض صادر می شود عدد قطعی را به عنوان بدهی بنیاد در حساب و کتاب های فی مابین با بنیاد لحاظ می کنیم. اگر شورای اسلامی شهر تهران تشخیص داد این عوارض بخشیده شود، این عدد از حساب بدهی بنیاد خارج می شود در غیر این صورت یک بدهی است و نحوه پرداختش باید تعیین تکلیف شود.
گلپایگانی با اشاره به موضوع پارکینگ ساختمان جدید پلاسکو گفت : مالک پلاسکو تصورش این بود که نباید پارکینگ تعیین کنند؛ ما با اشاره به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری بر این موضوع تاکید کردیم ولی پارکینگ در خود ملک نیست؛ براساس مصوبه شورای عالی پارکینگ بایددر محیط پیرامونی و جای مناسب باشد که چند گزینه هم در این رابطه وجود دارد یکی از گزینه ها زمینی است که متعلق به خود بنیاد است(پارکینگ اکبر) که مربوط به زمانی است که قرار بوده پلاسکو طبقاتی نشود و به صورت شش طبقه ساخته شود ولی میراث با آن موافقت نکرد به این دلیل که در حریم ساختمان ژاندارک بود. برای ساخت پارکینگ زیرزمین این هم به عنوان یک گزینه مطرح است که قرار شده بنیاد با میراث فرهنگی گفتگو کند و اگر این اجازه را داد همان جا پارکینگ را بسازند. ایراداتی که بر روی نقشه ها بود که اصلاح شده و تغییرات مورد نظر را انجام داده اند، نقشه ها برای سازمان نظام مهندسی فرستادیم و اگر تاییدش را بدهد در اینجا با چند آیتمی که داریم پروانه را صادر می کنیم تا عملیات اجرایی بدون مشکل تداوم داشته باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.