از زمانی که بازار ارز کشور با نوسانات متعدد رو به‌رو شد همه بازارها از آن متاثر شدند. قیمت خودرو نیز بر همین مبنا روند افزایشی به خود گرفت و شرایط را به گونه‌ای پیش رفت که قیمت برخی از خودروهای تولیدی افزایشی تا دوبرابر را هم شاهد بود. با این حال از ابتدای سال جاری تا کنون با خروج بازار ارز از بحران و کاهش قابل توجه نرخ ارز در این دوره زمانی ، انتظار میرفت، آرامش این بازار به سایر بازارها ، خصوصا خودرو نیز تسری یابد . 

 بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ هر دلار در آبان ماه کاهشی نزدیک به چهار هزار تومان را نسبت به نیمه اردیبهشت تجربه کرده است اما با این حال بازار خودرو با وجود رکود شدید از یک سو و کاهش قیمت ها در سایر بازارها از سوی دیگر، با کاهش مورد انتظار فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی همراه نشد و برگشت قیمت ها از ابتدای آبان بار دیگر از سر گرفته شد. 

 سعید موتمنی، رییس اتحادیه فروشندگان خودرو نیز در این زمینه می گوید: برخی از کسانی که به قصد سرمایه گذاری وارد بازار خودرو شده اند، مترصدند تا با بالا بردن قیمت ها سود بیشتری را نصیب خود کنند از این رو با عملکردی هماهنگ مانع از ریزش قیمت می‌شوند. 

چگونه فضا برای سفته‌بازان مطلوب شد؟

در عین حال سید محمد بحرینیان، از اعضای اتاق بازرگانی مشهد، در رابطه با دلایل افزایش قیمت خودرو در هفته گذشته به خبرانلاین گفت: با نوساناتی که در یکی دو سال گذشته در کل اقتصاد کشور به وجود آمده، بازار خودرو نیز تاثیر پذیرفته و هر گاه خبر جدیدی می‌آید و شرایط برای سفته بازی مهیا می‌شود، دوباره نوسان قیمتی بر بازار حکمفرما می‌شود و در هفته گذشته نیز دلایلی برای این اتفاق به وجود آمد

این کارشناس حوزه خودرو ادامه داد: مهم‌ترین دلیلی که در هفته گذشته شرایط رابه سمت افزایش قیمت سوق داد اعلام خبر توقف تولید پراید و پژو ۴۰۵ جی ال ایکس بود. این شرایط را برای سفته بازی عده‌ای فراهم کرد که درنتیجه آن دوباره در هفته مورد بحث قیمت‌ها روند صعودی به خود گرفتند.

خبرهای رسیده از بازار نیز نشان می‌دهد بسیاری از فعالان بازار با سوار شدن بر مساله خروج پژو۴۰۵ و پراید از خط تولید اینطور وانمود کردند که ممکن است خودروهای ثبت نامی نیز با افزایش قیمت یا عدم تحویل روبرو شوند از این رو به افزایش قیمت ها دامن زدند. 

بحرینیان تاکید کرد: البته این خیلی ساده لوحانه خواهد بود که تنها دلیل را به این مساله خلاصه کنیم. درست مانند اقتصاد ایران که تنها به یک دلیل بحران زده نشده و یا تنها به یک عارضه دچار نیست، بازار خودروی کشورها با مجموعه عواملی دست و پنجه نرم می‌کند که به بحرانی شدن و نوسانات آن انجامیده است.

سرمایه‌گذاران در فاز انتظار 

 هر چند رکود بازار خودرو نشان می دهد سرمایه گذاری جدید در این بازار چندان در دستور کار سرمایه گذاران نیست، اما کسانی که در سال گذشته با قصد پیشیگری از ریزش قدرت خریدشان راهی این بازار شدند امروز ، در صدد هستند با بالاترین سود ، از این بازار خداحافظی کنند . آمارهای ارائه شده از سوی کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار نشان می دهد بیش از ۹۰ درصد از خودروهایی که در سال گذشته پیش خرید شد، به سرمایه گذاران و نه مصرف کنندگان واقعی رسید اماا این بازار دیگر مهیای مانور کسانی که به قصد سود راهی این بازار شدهٍ‌اند نیست . این تنها بازار خودرو نیست که با خروج سرمایه گذاران و سفته بازان روبروست، بازار مسکن و سکه و ارز نیز دیگر بازارهای امنی برای سرمایه گذاران محسوب نمی شوند و در دو بازار اخیر یعنی بازار ارز و سکه ، سرمایه گذاران زیان‌های هنگفتی کردند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.