به گزارش لوموند دونالد ترامپ از همان بدو ورود به کاخ سفید، تمام تلاش خود را برای ناکام گذاشتن سیاست های خارجی و حتی داخلی باراک اوباما به کار بست اما او اکنون به جایی رسیده که تا اندازه زیادی گرفتار شده و در واقع قربانی سیاست های خود شده است.

چالش خلیج فارس و تحولات این منطقه، ترامپ را شدیداً در تنگنا قرار داده است. در صورت تحریکات جدید، وی هیچ گونه راه حلی برای این موضوع نخواهد داشت.

اکنون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از خود می پرسند؛ با دونالد ترامپ در کاخ سفید و آمریکای غنی از  نفت، چه کسی به تضمین امنیتی آمریکا می اندیشد؟

متحدان آسیایی آمریکا از ژاپن تا کره جنوبی، شاهد هستند که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و یکی از اشخاص مشهور برای ترامپ، همچنان به شلیک موشک های بالستیک به عنوان یکی از سرگرمی های مورد علاقه خود می پردازد.

متحدان اروپایی آمریکا بخوبی بر این موضوع واقف هستند که او نه برای ناتو و نه برای اتحادیه اروپا هیچ اهمیتی قائل نیست.

اما در منطقه خلیج فارس نیز مانند مسأله ناتو، عقب نشینی کاملاً نسبی است. ناوهای نیروی دریایی آمریکا در اطراف شبه جزیره عربستان گشت زنی می کنند؛ زیرا آمریکا بزرگترین پایگاه نظامی خود را در این منطقه بنا نهاده است. پهپادها و  ماهواره های آمریکایی بر تردد نفتکش ها نظارت می کنند. این ترامپ است که مشکل اعتباری برای آمریکا به وجود آورده است.

سیاست یکجانبه گرایی ترامپ، انتقادهای داخلی و خارجی زیادی به همراه داشته که اوج این موضوع، خروج وی از توافق هسته ای با ایران بوده است. عقل حکم می کند که مذاکرات در مورد توافق وین بدون آنکه ریاض، تهران و واشنگتن وجهه خود را از دست بدهند از سر گرفته شود. اثرگذاری با دیپلماسی است که ترامپ به آن اهمیتی نمی دهد. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.