روحانی در رژه نظامی پیام «صلح» داد
۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹: توجه! توجه! علامتی که هماکنون میشنوید اعلام خطر یا وضعیت قرمز است و معنی و مفهوم آن این است که حمله هوایی انجام خواهد شد. محل کار خود را ترک و به پناهگاه بروید.
۳۰ سال از آن روزها گذشته است. نسل فعلی با این پیام غریبه است. اما انهایی که ان زمان با صدای آژیر قرمز پناه می گرفتند امروز مفهوم جنگ را بهتر از هرکسی درک می کنند. این را می دانند که وقتی وزیر خارجه کشورمان در هر تریبونی اعلام می کند که ایران هیچگاه اغاز کننده جنگ نبوده و خواهان جنگ نیست به چه مفهوم است. آنها درک می کنند که راه دیپلماسی بر جنگ ارجحیت دارد.
۳۹ (۱۳۵۹) سال پیش در چنین تاریخی (۳۱/شهریور/۹۸) که رئیس جمهور کشورمان در یک رژه نظامی بار دیگر پیام صلح به دنیا می دهد، صدام حسین با حمایت قدرت های جهان و منطقه،استارت جنگ هشت ساله خانمان سوز را زد.
امروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان پس از سه دهه گذار از جنگ تحمیلی، در میان نیروهای مسلح پیام صریح صلح را به جهان داد. این درحالی است که ترامپ به همراه متحدین جنگ طلبش همچنان بر شیپور جنگ که در عصر مدرنیته جایش را به توئیتر داده است می دمد.
رئیس جمهور روحانی در روز ۳۱ شهریور ماه ۹۸ در حالی طرح صلح خود را به جهان اعلام می کند که کشورمان در شدیدترین اماج تحریم های ظالمانه ای که در چهل سال اخیر بی سابقه بوده قرار گرفته است. البته که در دوران سازندگی مردم ایران تجربه این تحریم را با مقاومت پشت سر گذاشته اند.
حسن روحانی روز گذشته در رژه نیروهای مسلح گفت: امسال در سازمان ملل متحد با شعار "ائتلاف امید" و "ابتکار صلح هرمز" که خلاصه آن «حب و امید» خواهد بود، حضور خواهیم یافت.
امسال طرحی را در سازمان ملل پیش روی جهانیان قرار خواهیم داد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای منطقه میتواند امنیت خلیج فارس و دریای عمان را با کمک کشورهای منطقه بوجود آورد.
روحانی گفت: به جهانیان اعلام میکنیم که حضور نیروهای بیگانه برای آبراههای جهانی، امنیت کشتیرانی و نفت و انرژی، مشکلزا است اما مسیر جمهوری اسلامی ایران مسیر اتحاد، وحدت و هماهنگی با کشورهای منطقه میباشد.
رئیس جمهور همچنین بیان کرد: ما اهل منطق و مذاکره هستیم اما اهل ذلت و تسلیم نیستیم، ما مرد دفاع و ایستادگی هستیم، اما مرد تجاوز به مرزهای دیگران نیستیم؛ همانگونه که اجازه نخواهیم داد کسی به مرزهای ما تجاوز کند.
دیپلماسی ایران
رئیس جمهور کشورمان قرار است با این طرح به سازمان ملل برود. کما اینکه دوره های قبل نیز همواره با پیام صلح از تریبون سازمان ملل سخن گفته است.
پس از پایان جنگ تحمیلی و رحلت بنیانگذار جمهور اسلامی حضرت آیت الله خمینی (ره) فرماندهی کل قوا به حضرت آیت الله خامنه ای سپرده شد و سکان دولت نیز به دست حجت الاسلام و المسلیمن اکبر هاشمی رفسنجانی افتاد طی سند چشم انداز ۲۰ساله که با تبین مقام معظم رهبری در دوره هاشمی اغاز شد اولویت ایران اغاز دوستی و گفتگو با عرب های خلیج فارس بود. سیاستی که تا به امروز همچنان ثابت مانده و به یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجی ایران تبدیل شده است.
دستاورد دیپلماسی دو دهه اخیر نشان می دهد که ایران همچنان بر گفتگوهای منطقه ای تاکید دارد و خواهان رفع مشکلات به وسیله کشورهای منطقه است.
مروری کوتاه بر دستاورد های دیپلماسی کشورمان گواه این ادعاست:
در سال 1985 طرح امنیت در خلیج فارس / 1997 گفتگوی تمدن ها که در سال 2001 با تصویب قطعنامه ی گفتگوی فرهنگ ها و تمدن ها از سوی سازمان ملل متحد به پیشنهاد ایران سال ۲۰۰۱ به همین عنوان نامگذاری شد.
۲۰۱۳ دنیا علیه خشونت؛ جهان علیه خشونت و افراطی گری پیشنهاد حسن روحانی در نخستین سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل بود که با اجماع اعضاء قطعنامه ی پیشنهادی ایران به تصویب رسید.
۲۰۱۳ طرح صلح سوریه / ۲۰۱۴ مجمع گفتگوی منطقه ای / ۲۰۱۵ طرح صلح یمن/ ۲۰۱۷ فرآیند استانه
۲۰۱۹ پیمان منطقه ای عدم تجاوز ؛ پیشنهاد ایران به تمامی همسایگان در سیاست خارجی ایران
باهمه این احوال که این طرح ها گفته شد اعلام شد و تصویب شد اما همچنان کشورهای منطقه از پذیرفتن آن سرباز می زنند.
یک دلیل عمده نشنیده شدن این پیام ها بازی هژمون منطقه است. آنها عاشق بازی حاصل جمع صفر هستند. بلایی که برجام بر سر آمریکا آورد. این بار این بازی به نفع ایران بود و محور مقاومت در منطقه قدرتمند شد. قدرت گرفتن محور مقاومت اسرائیل را مانند همیشه تحریک کرد و عرب های خلیج فارس را علیه ایران شوراند.
همین اتفاق سبب شد که سال گذشته آمریکا به دلیل نفع نبردن از برجام این تعبیر را از توافق هسته ای داشته باشد و نتیجه آن خروج این کشور از توافق بین المللی بود. امریکا می گوید ایران با آنها بازی حاصل جمع صفر را انجام داده است و برای من هیچ سودی ندارد، تنها اروپا و محور مقاومت از این وضع بهره می برند و باید جلوی آن ها را گرفت.
نتیجه این تحلیل آن شد که در یک سال گذشته با تحریم فروش نفت ایران و اعمال تحریم های ثانویه با ظالمانه ترین تحریم های بی سابقه مواجه شود. تنها به این دلیل که پیام ایران همگرایی کشورهای منطقه است. انها این همگرایی را نمی خواهند.
امریکا و اروپا به اقتصاد خاورمیانه به شدت محتاج هستند. اگر این همگرایی شکل بگیرد رقابت تسلیحاتی در منطقه در پایین ترین سطح ممکن قرار می گیرد. اگر جنگ یمن به پایان برسد دیگر تسلیحات امریکا خریداری ندارد. امریکا نیاز به سناریو سازی علیه ایران دارد که همان اتهام حمله به آرامکو است. این ها دلایلی ست که پیام صلح ایران را کسی نمی شنود.
خروج امریکا از برجام و اقدامات اروپا
مساله دیگری که دست برتر را به ایران می دهد، شکست ائتلاف جهانی علیه ایران است. در تاریخ آمریکا بسیار نادر است که اینگونه سکان دار کاخ سفید به اروپائیان پشت کند! اروپا در این یک سال اخیر تحقیر شدن خود را از سوی آمریکا تنها نظاره کرد. برجام راه رونق اقتصادی را برای اروپا باز کرد. اروپایی که این روزها در ریاضت اقتصادی به سر میبرد تنها راه حل این وضعیت را فروش تسلیحات به عربستان و امارات می بیند.
تحقیر اروپائیان زمانی بیشتر مشهود شد که با اقدام برجامی ایران، این کشورها خصوصا فرانسه میانجیگران خود را یکی پس از دیگری راهی ایران کردند، هر پیشنهادی را به ترامپ ارائه دادند و رئیس جمهور آمریکا نه تنها توجهی نکرد بلکه در توئیت های خود آنها را تهدید کرد. ترامپ در آخرین توئیت خود درباره اقدامات فرانسه رسما اعلام کرد به کمک فرانسه نیازی ندارم و حتی از انها کمک نخواسته ام! ترامپ با بی رحمی اروپا را در چشم جهانیان تحقیر و ناکارآمد کرد.
اروپا در مواجه با برجام و آمریکا رسما شکست خورده است. ایران درمقابل ضعف اروپا تعهدات برجامی را گام به گام اجرا کرد. و امروز رئیس جمهور کشورمان دست پر به سازمان ملل می رود. اروپا با حماقت امریکا سبب شد که بار دیگر کارت قدرت چانه زنی دست ایران باشد.
محور دیدار های رهبران کشورهای جهان در هفتادچهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل تنها ایران است. آنها اعلام کرده اند که در دیدارهایشان در حاشیه اجلاس به مساله ایران خواهند پرداخت. آنها می دانند که برگ برنده دست ایران است.
امروز دوشنبه ۱ مهر ۹۸ رئیس جمهور کشورمان راهی نیویورک شد. ایران در یک سال اخیر صبر استراتژیک را به دنیا نشان داد و بر پایه مقاومت بهترین تصمیم را در بدترین زمان ممکن گرفته است. اینبار نیز با فشار ظلم همسایگان، بی عرضگی اروپائیان و تروریسم اقتصادی امریکا با با طرح ائتلاف امید و ابتکار صلح هرمز ، از مجمع عمومی سازمان ملل راه دیپلماسی را مانند همیشه فراخوان می دهد.
آژیر قرمز به خاطره ها پیوسته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر