منصور غلامی  درباره وجود رانت پژوهشی در دانشگاه‌های بزرگ گفت: دانشگاه‌های بزرگ شناخته شده‌تر بوده و در تهران در دسترس سازمان‌ها و نهاد‌ها قرار دارند و سازمان و نهاد‌ها از گذشته نیز به طور معمول عادت داشتند که به این دانشگاه‌ها مراجعه کنند.

وی ادامه داد: برخی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه‌های بزرگ در دستگاه‌های اجرایی حضور دارند و پروژه‌ها اول به آن‌ها عرضه می‌شود و لذا نمی‌شود گفت که حتما جریان رانتی باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: در حال حاضر در دانشگاه‌های شهرستانی نیز پروژه‌های بسیار خوبی در حال انجام است و ما تلاش می‌کنیم توانمندی دانشگاه‌های شهرستان را به دستگاه‌های اجرایی معرفی کنیم تا این شائبه پیش نیاید که جریان خاصی وجود دارد.

غلامی تاکید کرد: به نظر من جریان خاصی تحت عنوان رانت پژوهشی وجود ندارد.

سهیلا صادقی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در دیدار دانشگاهیان با مقام معظم رهبری اظهاراتی را در خصوص رانت پژوهشی مطرح کرد.

وی گفت: «هیچ نظارت حرفه‌ای و اصولی بر طرح‌های پژوهشی اعمال نمی‌شود و بودجه‌های پژوهشی کلان در اختیار افرادی قرار می‌گیرد که در بیرون از دانشگاه دارای اتصالات خاصی هستند».

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش حوزه پژوهش در دانشگاه را از رانت بازی مصون ندانست و افزود: «پژوهش بعضاً نه بر اساس نیاز‌های واقعی کشور و نه به دست متخصصان و صاحب نظران که به دست عده‌ای صاحب منصب نوپا و نوظهور می‌چرخد که تنها قابلیت آن‌ها جذب رانت‌های پژوهشی است».

پس از آن گزارشی با عنوان پروژه‌های مشکوک پژوهشی؛ مربوط به اعضای هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، منتشر و در آن اشاره شد که یک پژوهشگاه، پروژه‌های متعددی را با فاصله زمانی کوتاه و یا ۲ پروژه را با موضوعی مشابه به افرادی که بعضا صاحب منصب و مسئول هستند، واگذار کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.