بیشترین افت مربوط به گروه کالاهای پوست خام، چرم، پوست‌های نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد بوده که در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به فصل قبل افت ۵٫۶ درصدی در شاخص کل قیمت داشته، اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۸٫۶ درصدی داشته است.

دو گروه محصولات غذایی و معدنی هرکدام با افت شاخص قیمت یک درصدی در بهار سال جاری نسبت به فصل قبل در رده‌های بعدی قرار دارند. گروه مصنوعات از سنگ، گچ و سیمان افت ۰٫۹ درصدی، دو گروه محصولات نباتی و مواد نسجی (منسوجات) هر کدام با افت ۰٫۴ درصد و گروه محصولات مواد پلاستیکی با افت ۰٫۳ درصدی دیگر گروه‌ کالاهای صادراتی هستند که از نظر دلاری افت داشته‌اند.

بیشترین افزایش شاخص قیمت کالای صادراتی نیز مربوط به گروه کالاهای چوبی است که در بهار امسال نسبت به زمستان سال گذشته رشد ۴٫۲ درصدی داشته است.

از نظر ریالی نیز تنها گروهی که با افت شاخص قیمت در بهار سال جاری نسبت به فصل قبل روبه‌رو شده گروه چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی است که درصد تغییر آن معادل منفی ۰٫۱ درصد است.

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی در فصل بهار سال جاری نسبت به فصل قبل معادل ۱۳٫۶ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان سال ۹۷ که معادل ۲۴ درصد است حدود ۱۰٫۵ واخد درصد کاهش داشته است.

تورم نقطه‌به‌نقطه کالاهای صادراتی از نظر ریالی در فصل بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل ۹۵٫۱ درصد است. این میزان در مقایسه با تورم نقطه‌به‌نقطه زمستان سال گذشته ۷٫۸ واحد درصد کاهش داشته است.

تورم سالانه کالاهای صادراتی(ریالی) در چهار فصل مبتنی بر بهار سال جاری معادل ۷۸٫۴ درصد است که در مقایسه با تورم سالانه منتهی به زمستان سال گذشته ۱۷٫۳ درصد افزایش یافته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.