دونالد ترامپ به تازگی اعلام کرد که گفت‌وگوهای صلح با رهبران طالبان را لغو کرده است. به گفته او، این تصمیم پس از آن گرفته شد که طالبان مسئولیت حمله هفته گذشته در کابل را بر عهده گرفت.

طالبان در بیانیه‌ای اعلام کرد: تاوان این کار بیش از هر کسی به خود آمریکا می‌رسد، اعتبار آمریکا را متضرر می‌کند و تلفات جانی و مالی آمریکا را بیشتر و نقش آمریکا را در تعامل سیاسی متزلزل معرفی می‌کند.

این گروه درباره حمله هفته پیش خود نیز در این بیانیه افزود: پیش از امضای توافقنامه عکس‌العمل نشان دادن به یک حمله، بیانگر صبر نیست. اندکی پیش‌تر از این حمله، ایالات متحده و همکاران داخلی آن در حملات متعددی صدها افغان‎ را کشتند و دارایی‌شان را طعمه آتش کردند.

به گزارش یورو نیوز، طالبان اعلام کرد، زلمای خلیلزاد دعوت‌نامه رئیس‌جمهوری آمریکا برای رفتن طالبان به آمریکا را در اواخر اوت به آنان رسانده اما آنها این سفر را تا امضای توافقنامه در دوحه به تعویق انداخته بودند.

در پی اعلام رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر توقف گفت‌وگوهای صلح آمریکا با طالبان و لغو دیدار او با رهبران طالبان و رئیس‌جمهوری افغانستان در این مورد، گروه طالبان در اولین واکنش رسمی‌ خود تأکید کرد، تصمیم ترامپ بیشتر از همه به ضرر آمریکا تمام خواهد شد.

طالبان همچنین اعلام کرد، به چیزی کمتر از خروج کامل نیروهای آمریکایی قانع نخواهد شد و به جنگ ادامه خواهد داد.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این باره گفت: از سرگیری مذاکرات با طالبان مشروط بر این است که این گروه نگرش خود را تغییر دهد و به تعهدات خود احترام بگذارد.

وی خواهان یک تعهد معنی‌دار از سوی طالبان برای از سرگیری مذاکرات شد.

پامپئو افزود: اگر طالبان رفتار بهتری نداشته باشد و تعهداتش را اجرا نکند، رئیس‌جمهوری آمریکا فشار را کاهش نمی‌دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد که کشورش حمایت خود را از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه می‌دهد.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان در این باره نوشت: ما به زمینه‌ای که برای نشست مشترک در کمپ‌ دیوید مساعد شده بود، به عنوان یک فرصت نگاه می‌کردیم اما متأسفانه تلاش‌های صلح برخلاف خواست و آرزوی مردم افغانستان، به دلیل افزایش خشونت‌ها و حملات طالبان و عوامل دیگر مفید واقع نشد.

حامد کرزای، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان هم نوشته است: اکنون که مذاکرات متوقف شده، به این معنی نیست که تلاش‌های مردم افغانستان هم متأثر شود؛ برعکس این تلاش‌ها باید بیشتر از قبل تسریع یابد.

رحمت‌الله نبیل، رئیس‌ پیشین امنیت ملی افغانستان نیز اعلام کرد: موضع ما در قبال این توافقنامه جعلی صلح از روز اول مشخص بود. وقتش رسیده که طالبان قدم به جلو بگذارد، به خون‌ریزی پایان دهد، اعلام آتش‌بس کند و گفت‌وگوهای مستقیم با طرف افغانستان را شروع کند.

لطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی افغانستان هم نوشت: زیاد جوگیر نشوید، این توییت آخر ترامپ نخواهد بود. ترامپ توییت دیگری خواهد نوشت و وضعیت را تغییر خواهد داد. تنها چیزی که میان آمریکا و طالبان منتفی نیست، «گفت‌وگو» است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.