کیوان کاشفی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در چند وقت اخیر شاهد کاهش قابل توجه نرخ ارز در کشور بوده‌ایم که این امر نتیجه یک سال همکاری خوب بخش خصوصی و دولت بود که در نهایت اجماعی برای شیوه برگشت ارزهای صادراتی به کشور حاصل شد.

وی ادامه داد: یکی از نقاط ضعفی که در بازگشت نرخ ارز صادراتی به کشور وجود داشت، فاصله قابل توجه ارز بازار سوم (آزاد) با نرخ نیمایی بود که با ورود دولت به این موضوع و کاهش این فاصله، امروز اقبال برای برگرداندن ارز صادراتی به کشور بیشتر شده و نتیجه ورود ارز به کشور را نیز در کاهش بیشتر نرخ دلار شاهدیم.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید از شرایط فعلی برای ساماندهی وضعیت بازار ارز کشور استفاده کنیم، یادآور شد: اکنون بهترین زمان برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از چرخه اقتصاد کشور است.

کاشفی با اشاره به اینکه دولت باید به هر شکلی که شده با شیب مشخصی نسبت به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام کند، ادامه داد: تمام بررسی‌ها و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که ارز ۴۲۰۰ تومانی کارکرد واقعی خود را نداشته و در بسیاری از موارد نیز باعث سوءاستفاده و رانت شده است.

وی پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به نوعی عامل هدر دادن سرمایه‌های دولت دانست و تاکید کرد: این موضوع باید هرچه زودتر ساماندهی شود و فقط برای برخی کالاهای اساسی و خصوصا مواد غذایی حیاتی مورد نیاز مردم، ملاحظاتی در نظر گرفته شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: دومین اقدامی که باید در این شرایط کاهش نرخ ارز انجام داد، اصلاح رویه‌های تجاری و بخشنامه‌های مرتبط با سه نرخی بودن ارز است.

به گفته کاشفی، بخش قابل توجهی از کمبودهای اقلام اساسی که در کشور داریم از جمله کاغذ و... ناشی از مشکلات موجود در رویه‌ها، واردات، ثبت سفارش‌ها و... است که باید اصلاح شود و روند واردات و ثبت سفارش‌ها را تسریع کنیم.

وی اضافه کرد: اکنون تقریبا نرخ ارز در بازار آزاد و نرخ ارز نیمایی به هم نزدیک شده و فرصت خوبی برای همسان‌سازی آنها و اصلاح رویه‌های دست و پاگیر وارداتیِ مرتبط با ارز سه نرخی است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.