قیمت نفت به کدام سمت می رود؟
العربی الجدید نوشت: با اینکه قیمت هر بشکه نفت برنت تنها ۱ درصد کاهش داشته و به ۶۳.۲۵ دلار رسید، نفت آمریکا بیش از ۱ درصد کاهش قیمت داشت و به پایین ترین سطح خود یعنی ۵۶.۲۹ دلار رسید.
تحلیلگران بر این عقیده اند که به دلیل دغدغه هایی که در مورد اینده تقاضا در بحبوحه اختلافات تجاری که رشد اقتصاد جهانی را تهدید می کند، نفت در معرض فشار زیادی قرار دارد. اما پایبندی بزرگترین صادر کنندگان نفت در جهان، از جمله اعضای اوپک و دیگر تولید کنندگان، مانند روسیه، تا حدی از حجم خسارتها می کاهد.
آلفونسو اسپارزا، تحلیلگر برجسته می گوید:«رشد جهانی همچنان عاملی است که می تواند قیمتهای نفت خام را مهار کند...توافق اوپک با روسیه مانع از کاهش شدید قیمتهای نفت می شود؛ اما ناگزیر این حمایت تجاری به پایان می رسد و در آن زمان، نیاز به احیای بازار تقاضا برای تولیدات نفتی وجود دارد».
بیانیه های دولتی در آمریکا حکایت از آن دارد که تقاضای نفت در ایالات متحده برای دومین ماه متوالی کاهش یافته و همین مساله باعث نگرانیهای اقتصادی شده است. علاوه بر این، ذخایر نفت خام آمریکا ۱.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است، در حالی که تحلیلگران انتظار داشتند این میزان، ۳ میلیون بشکه باشد. این موضوع نشان دهنده آن است که تقاضای نفت در ایالات متحده، بعنوان بزرگترین مصرف کننده این ماده در جهان، به تدریج به سمت شاخص های نزولی در حرکت است و این امر می تواند اقتصاد ایالات متحده را ضعیف کند.
با این حال، به نظر می رسد تنش های موجود در خاورمیانه که آخرین آنها توقیف نفت کش ایرانی توسط نیروی دریایی انگلیس بود، باعث حمایت اندکی از قیمتهای نفت شد، تا به طور موقت در برابر فشارهای نزولی مقاومت کند؛ اقدامی که باعث عصبانیت شدید ایرانی ها شد؛ تا آنجا که سفیر انگلیس را احضار کرده و شکایت خود را به او تقدیم کردند، تا تنش ها میان ایران و اروپایی ها نیز به اوج خود برسد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر