"ویلیام گرانت" در گفت وگویی که روزنامه های امروز (شنبه) قطر منتشر کردند، اظهار داشت: در دیدار "تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سفر آتی وی به واشنگتن که از سه شنبه ۹ ژوئیه (۱۸ تیر) انجام می شود درباره تهدیدات منطقه و اختلاف آمریکا با ایران بحث و گفت و گو خواهد شد.

وی افزود: همانطور که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سفر خود به دوحه در ماه ژانویه تاکید کرد که بحران در روابط برخی اعضای شورای همکاری طولانی شده و نیاز به راه حل دارد چرا که این امر به منافع آمریکا و منافع کشورهای منطقه صدمه می‌زند و واشنگتن به این موضوع توجه دارد.

خبرگزاری رسمی قطر جمعه شب گزارش داد که «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر این کشور، سه شنبه آینده با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن دیدار خواهد کرد.

امیر قطر در سفر به واشنگتن با مقام‌های عالی رتبه کاخ سفید و اعضای کنگره دیدار خواهد داشت.

براساس این گزارش، تمیم بن حمد آل ثانی در سفر به آمریکا تعدادی قرارداد و تفاهمنامه در زمینه‌های دفاعی، انرژی، حمل و نقل هوایی و سرمایه گذاری با طرف‌های آمریکایی امضا می‌کند.

این سفر دو سال بعد از آن انجام می شودکه کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر در ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم تمامی روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را بر روی آن بستند. کشورهای یاد شده ۱۳ شرط برای ازسرگیری روابط با قطر تعیین کردند اما دوحه این شروط را ناقض حاکمیت ملی خود می داند و تاکنون به آن عمل نکرده است.

قطر طی دو سال گذشته موفق شده است با حمایت کشورهایی مانند ایران و ترکیه بر آثار ناشی از تحریم همسایگان خود غلبه کند و روابط با کشورهای مختلف جهان در زمینه های سیاسی و اقتصادی را توسعه بخشد.

دوحه همواره با ستایش از کمک های ایران در دوران تحریم، خواستار انجام گفت وگوهای مستقیم میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا با تهران شده است. این کشور همچنین با انتقاد از اعمال تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران، گفت و گوهای سیاسی با حضور همه کشورهای منطقه را راه حل قطعی حل بحران های منطقه می داند.

سفر روز سه شنبه شیخ تمیم به آمریکا و دیدار با ترامپ دومین ملاقات وی پس از بروز بحران میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس محسوب می شود؛ بحرانی که در ابتدا با حمایت های ترامپ از دولت سعودی تا مرز حمله نظامی سعودی ها به این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس هم پیش رفت.

بحران قطر یکی از مهم ترین مناقشات سیاسی و دیپلماتیک میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در تاریخ معاصر منطقه به شمار می رود که از جهات بسیاری توجه ناظران و پژوهشگران روابط بین الملل را جلب کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.