نیویورک تایمز تصریح کرد: . برای هر رئیس‌جمهور، متهم کردن یک کشور به ارتکاب اقدامات جنگی، چالش بزرگی در داخل و خارج ایجاد می‌کند و فائق آمدن بر این بدبینی کار آسانی نخواهد بود.

 

اما برای رئیس‌جمهوری که به دروغ‌گویی و زیاده‌گویی‌های بحران‌زا شهره است، آزمون اعتبار بسیار دشوارتر به نظر می‌رسد.

 

ترامپ در دو سال و شش ماهی که از حضورش در کاخ سفید می‌گذرد به اندازه‌ای اطلاعات نادرست درباره خودش، دشمنانش، سیاست‌هایش، خانواده‌اش، سرگذشت خودش، مبادلات مالی‌اش و تعاملاتش با کارکنانش ارائه کرده است که حتی مدیر رسانه‌ای اسبقش هم گفت «او یک دروغگو است» و بسیاری از آمریکایی‌ها مدت‌هاست به این نتیجه رسیده اند که نمی‌توان به او اعتماد کرد.

 

راستی‌آزمایی ترامپ در واشینگتن به یک شغل تمام‌وقت بدل شده است و وقتی پای مسائلی چون جنگ و صلح نیز وسط باشد، اعتماد به اظهارات رئیس‌جمهور از اهمیت بیشتری هم برخوردار می‌شود. پس از اشغال عراق از سوی آمریکا در زمان جورج دابلیو بوش بر مبنای اتهامات نادرست وجود سلاح‌های کشتار جمعی، افکار عمومی نسبت به رئیس‌جمهور آمریکا و آژانس‌های اطلاعاتی بدبین شدند. این تردیدها زمانی که باراک اوباما نیز دولت سوریه را به استفاده از گازهای شیمیایی بر علیه مردمش متهم کرد، به دولت او نیز منتقل شد. حالا که ترامپ در تقابل با ایران قرار گرفته است، او هم بار تاریخی آن رؤسای جمهور را یدک می‌کشد و هم سنگینی اظهارات خودش را بر شانه‌هایش احساس می‌کند.

 

"جان ای مکلافلن،" قائم مقام ریاست سازمان سیا در زمان جنگ عراق در این خصوص می‌گوید: «آن‌ها (رؤسای جمهور آمریکا) با یک مشکل دووجهی مواجه هستند. از یک سو مردم همیشه داده‌های اطلاعاتی را به درستی زیر سؤال می‌برند چون این اطلاعات بر مبنای دانش و علم استوار نیست. اما از سوی دیگر مهمترین مشکل رؤسای جمهور، اعتبار و تناقض‌های خودشان است.»

 

برای ترامپ این وضع خطیرتر هم هست چرا که اعتبار آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا و حتی رؤسا و مدیران اطلاعاتی منصوب خودش را هم زیر سؤال برده است. ترامپ زمانی که نتایج بررسی‌های آن‌ها را با نگرش خودش سازگار نمی‌داند اینطور القا می‌کند که نمی‌توان یافته‌های آن‌ها را باور کرد.

 

او در یک مقطع زمانی و اندکی پیش از سوگند ریاست جمهوری، آژانس‌های اطلاعاتی را به "آلمان نازی" تشبیه کرد و پس از آن هم یافته‌های این آژانس‌ها را درباره مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا زیر سؤال برده است. او همین امسال، از مدیران اطلاعاتی خودش به دلیل ارزیابی‌هایشان درباره ایران به شدت انتقاد کرد و اعلام کرد آن‌ها اشتباه می‌کنند و «باید به مدرسه بازگردند.» و همین چند روز پیش سازمان سیا را به دلیل استفاده از برادر رهبر کره شمالی به عنوان یک جاسوس هدف انتقادهای شدید خود قرار داد و گفت: «تحت مدیریت خودم نمی‌گذاشتم چنین اتفاقی رخ دهد.»

 

تمام این مسائل در زمانی که تنش‌های بین‌المللی به اوج می‌رسد برای مثال در هنگام انفجار دو تانکر نفتی در روز پنجشنبه، می‌تواند پرسش‌ها و تردیدهایی را به وجود آورد. وقتی ترامپ روز جمعه به شبکه فاکس نیوز گفت «ایران قطعاً چنین کاری انجام داده است،» از کشورش می‌خواست حرفش را بپذیرند.

 

جن ساکی، مدیر ارتباطات کاخ سفید و سخنگوی ارشد وزارت خارجه آمریکا در زمان باراک اوباما در این خصوص می‌گوید: «اعتبار ترامپ به اندازه اعتبار یک فروشنده حقه‌باز است. این شرایط ممکن است برای عرضه برند ترامپ به طرفدارانش مطلوب باشد، اما در زمان وقوع یک بحران جدی هیچکس حتی در بحث مهم ایران و انفجار تانکرها هم به او اعتماد نمی‌کند.»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.