به گفته سازمان امدادی هلال احمر بین‌المللی، تونس همچنان مانع از لنگر انداختن یک کشتی مصری می‌شود که حدود ۱۰ روز پیش اقدام به نجات ۷۵ پناهجو از آب‌های دریای مدیترانه کرده بود.

بنا بر گزارش اشپیگل آنلاین آلمان، نماینده وزارت کشور تونس گفت، پناهجویان می‌خواستند توسط یک کشور اروپایی پذیرفته شوند.

کشتی مصری "ماریدیو ۶۰۱" اواخر ماه مه عده‌ای پناهجو را در آب‌های بین‌المللی سواحل تونس نجات داد. آن‌ها از لیبی حرکت کرده بودند و تلاش داشتند به سوی اروپا بروند. تیمی از هلال احمر کالاهای امدادی به این کشتی فرستاده است. برخی از پناهجویان بیمار هستند.

کاپیتان کشتی چند روز پیش از مقام‌های تونس درخواست کرد مجوز لنگر انداختن در بندر جرجیس را بدهند که تاکنون این مجوز صادر نشده است.

بسیاری از پناهجویان تلاش دارند از لیبی و از طریق دریای مدیترانه به اروپا وارد شوند. این مسیر خطرناک همواره تعدادی قربانی می‌گیرد.

دفتر کمک به پناهجویان در سازمان ملل متحد می‌گوید، در سال ۲۰۱۸ در قسمت مرکزی دریای مدیترانه به طور متوسط هر روز شش نفر کشته شدند. بنا بر گزارش سازمان ملل، در مسیر بین لیبی و اروپا از هر ۱۵ نفری که تلاش برای فرار داشت یک نفر کشته شد.

بر اساس این گزارش، یکی از دلایل شمار بالای قربانیان کاسته شدن از امداد و نجات دریایی است. برای مثال ایتالیا در سطح وسیعی از امداد ساحلی خود کاسته و حاضر به پذیرش پناهجویان نیست. در ماه مه این کشور یک کشتی نجات سازمان امدادی «سی واچ» آلمان را به طور موقت توقیف کرد.

با توجه به اوضاع دریای مدیترانه بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس آلمان در ماه آوریل خواستار یک سیستم غیر نظامی نجات دریایی تحت سازماندهی و تأمین مالی اروپا شدند.

در فراخوان آن‌ها آمده است: دولت آلمان باید در صورت لزوم بر اساس اصول انسانی و قانونی با ائتلافی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک سیستم توزیع برای همه نجات‌یافتگان از سوانح دریایی بسازد.

بنا بر درخواست آن‌ها، نجات‌یافتگان باید امکان برخورداری از روند عادلانه پناهجویی را داشته باشند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.