فرهاد دژپسند در جمع فعالان اقتصادی در نشست توجیهی واگذاری‌های بزرگ با بیان اینکه همه کارشناسان متوجه مشکلات خصوصی‌سازی که از زمستان سال ۶۲ آغاز شد هستند گفت: طی این دوره خصوصی‌سازی فراز و نشیب‌های زیادی داشته است اما بعد از ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی همه ما این احساس را داشتیم که دیگر با چالش و مشکل اساسی مواجه نیستیم.

وی افزود: آن زمان انتظار بود که یک حاشیه امنی برای خصوصی‌سازی ایجاد شده است این در حالی بود که فقط در همین یکسال اخیر موارد و نقدهای مختلفی درباره خصوصی‌سازی مطرح شده است.

به گفته وزیر اقتصاد حجم قابل توجهی از انتقادات در مورد خصوصی‌سازی‌ها مطرح شده است مقام معظم رهبری هم در جلسه اخیر خود با دانشجویان به این موضوع اشاره داشتند.

وی با بیان اینکه در مقام واگذاری‌ها باید با کمترین حواشی به بیشترین تحقق اهداف برسیم گفت: در خصوصی‌سازی با مقاومت‌های بخشی و دستگاهی مواجه هستیم اما باید بر این نکته تاکید کرد که برخی مقاومت‌ها ناشی از مشکلات و آسیب‌هاست.

وی افزود: به همین دلیل اخیرا به معاونت اقتصادی ماموریت دادیم تا برای خصوصی‌هاسازی‌های چند سال اخیر یک گزارش آسیب‌شناسی آماده شود.

 

دژپسند با بیان اینک در شرایط فعلی این سوال مطرح است که آیا فروش مطلق جواب می‌دهد؟ گفت: به نظر می‌رسد باید به سراغ روشهای دیگر مثل واگذاری مدیریت یا اداره به شرط تملیک برویم.

وی با بیان اینکه هدف از واگذاری‌ها تامین مالی دولت نیست گفت: بایستی در روشهای واگذاری تجدید نظر کنیم تا کارآیی اقتصادی به دست بیاید.

وزیر اقتصاد گفت در واگذاری ۱۸ شرکت بورسی بخش خصوصی می‌تواند به صورت منفرد و کنسرسیوم ورود کند.

دژپسند تاکید کرد: در دیدار فعالان اقتصادی با رئیس جمهور که در ماه رمضان تشکیل شده نیز به تشکیل کنسرسیوم برای خرید شرکتهای دولتی اشاره کردند.

وی گفت: به دنبال واگذاری باقیمانده سهام دولت در شرکتهای بورسی هستیم و باید به این نکته تاکید کرد که هیچ سهم مدیریتی برای دولت باقی نمی‌ماند و سهم بخش غیردولتی در اداره کشور افزایش یابد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.