سید عباس موسوی در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد رد درخواست ایران از سوی روسیه برای خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ گفت: ما درخواستی از روسیه در این ارتباط نداشته‌ایم.

موسوی  در بخشی دیگر از اظهارات خود در این نشست تاکید کرد: خیلی امیدی به اینستکس نبسته‌ایم.

وی همچنین گفت : رییس آلمانی اینستکس همراه با وزیر امور خارجه آلمان به ایران سفر کرده است.

سخنگوی وزارت امور کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه قطر روز گذشته اظهاراتی مطرح کرده مبنی بر اینکه این کشور در حال انجام گفت‌وگوهای جداگانه‌ای بین مقامات ایران و آمریکاست و آیا ایران این موضوع را تأیید می‌کند، تصریح کرد: گمان نمی‌کنم آنچه که وزیر خارجه قطر در ارتباط با موضوع گفت‌وگو مطرح کردند به معنای مذاکره با معنای خاص دیگری باشد.

وی اظهار کرد: ایشان چندی پیش به تهران آمده بودند و گفت‌وگوهایی را با مقامات ایران داشتند. قطر به عنوان یکی از کشورهای منطقه نگرانی‌هایی داشتند که این نگرانی‌ها را با مقامات ایران در میان گذاشتند و ما نیز نظرات آن‌ها را شنیدیم. از طرف ما کشوری مأموریتی برای مذاکره ندارد و همان طور که پیش از این نیز اعلام کرده‌ایم ما شنونده نظرات کشورهای دوست‌مان در ارتباط با مسائل منطقه هستیم که قطعاً نیز شامل این موضوع است.

این دیپلمات کشورمان خاطر نشان کرد: ما معتقدیم که برای کاهش نگرانی‌ها و تنش‌ها در منطقه باید به ریشه اصلی این موضوعات توجه شود.

موسوی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه چندی پیش ترامپ و همچنین پمپئو رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کردند که حاضرند بدون پیش شرط با ایران گفت‌وگو کنند و آیا به نظر شما این پیشنهاد واقعی است یا اینکه یک بازی از سوی آمریکایی‌هاست، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اهمیتی بر این گونه لفاظی‌ها و حرکات زیگزاگی قائل نیست. آنچه را که ما می‌بینیم فشار حداکثری آمریکا و تروریسم اقتصادی این کشور علیه مردم ایران و همچنین جنگ روانی است که علیه ایران به راه انداختند. ما شاهد یک سیاست فریبکارانه از سوی آن‌ها هستیم. همزمان موضوع مذاکره را مطرح می‌کنند و از دیگر سو به فشار حداکثری خود علیه ایران ادامه می‌دهند. این گونه رفتارها برای ایران قابل قبول نیست و همان طور که پیش از این نیز گفته‌ایم برای ما عملکرد مهم است و ما براساس عملکردها تصمیم‌گیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: مصداق بارز این موضوع می‌تواند تلاش برای کاهش آلام مردم ایران باشد که دولت آمریکا علیه ایران به کار گرفته است.

موسوی تأکید کرد: ایران ارزشی برای این گونه حرف‌ها و لفاظی‌ها و مذاکره با پیش شرط و بدون پیش شرط قائل نیست و همان طور که بارها تأکید کردیم مهم برای ما عملکرد است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که طی روزهای گذشته شاهد تحرکات دیپلماتیکی از سوی روسیه برای حفظ برجام بوده‌ایم. چنانچه چند روز پیش نیز معاون وزیر امور خارجه این کشور به ایران آمد و با آقای عراقچی معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد. با توجه به این موضوع آیا روسیه ابتکار خاصی را برای حفظ برجام ارائه داده است؟ تصریح کرد: ما از مواضع فدراسیون روسیه به عنوان یکی از اعضای باقی مانده در برجام تشکر می‌کنیم. روسیه در کنار کشور چین پایبندی خود به این توافقنامه را در حرف و عمل نشان داده است. البته این کشورها نیز محدودیت‌های خاص خود را دارند ولی در برابر دیگر کشورهای عضو برجام ابتکارات خوبی را در زمینه سیاسی و اقتصادی با ایران در میان گذاشته‌اند و بخشی از این اقدامات شروع شده است که من در اینجا برای بیان آن‌ها معذوریت دارم ولی ابتکارات خوبی به صورت دو جانبه و چند جانبه صورت گرفته است.

وی در عین حال افزود: این اقدامات از طرف دوستان ما و همچنین دیگر کشورهای عضو برجام ناکافی است و لازم است که در برابر تروریسم اقتصادی آمریکا یک صدای واحدی وجود داشته باشد و یک پیام واحدی در برابر زورگویی‌های آمریکا اعلام شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در دومین نشست خبری خود که حدود ۴۰ دقیقه به طول انجامید در پاسخ به سوال خبرنگار یکی از رسانه‌های افغانستانی مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد با توجه به درگیری دستگاه دیپلماسی ایران با مسائلی چون برجام و همچنین تحریم‌ها، مسئله صلح افغانستان چندان مورد توجه دستگاه سیاست خارجه ایران نیست و اقدام خاصی از سوی ایران در این ارتباط در حال حاضر صورت نمی‌گیرد، اظهار کرد: ما بارها اعلام کرده‌ایم که همسایگان و تعامل با آن‌ها از اولویت‌های جدی ایران است. ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم و برای ما اهمیت دارد که با همه این کشورها تعامل و گفت‌وگو داشته باشیم.

وی ادامه داد: آنچه که شما اشاره کردید را تأیید نمی‌کنم بلکه رد می‌کنم و توجه به مسائل کشورهای همسایه از اولویت ایران خارج یا کمرنگ نشده است.

وی خطاب به این خبرنگار افغانستانی ادامه داد: آنچه را که در منطقه از جمله افغانستان می‌گذرد باید در مسائل دیگر جست‌وجو کرد از جمله در دخالت‌های نیروهای فرامنطقه‌ای که نمی‌خواهند صلح در منطقه حاکم شود.

موسوی ادامه داد: برای ما تحقق صلح و رفاه در افغانستان مهم است و معتقدیم هرچقدر کشورهای همسایه ما در رفاه و ثبات باشند این موضوع به رفاه و ایجاد ثبات در کشور ما کمک می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه در اواخر سال ۱۳۹۷ اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه سفارت پرتغال در ایران برای اتباع ایرانی ویزا صادر نمی‌کند و ارائه این خدمت کنسولی را برای شهروندان ایرانی متوقف کرده است. علت این موضوع چه بوده و آیا همچنان این روند ادامه دارد؟ تصریح کرد: فکر می‌کنم با توجه به مشکلی که برای یکی از کارمندان سفارتخانه این کشور در تهران پیش آمده و سوءقصدی که به وی شده بود این فرد از گردونه کار در ارائه خدمات کنسولی خارج شده و در همین چارچوب ارائه این خدمت کنسولی را فعلاً متوقف کرده است. البته من از آخرین وضعیت در این سفارتخانه و اینکه آیا ارائه خدمات را آغاز کرده یا نه خبری ندارم و نمی‌دانم اکنون در چه وضعیتی قرار دارد.

موسوی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نظامی است که علیرغم وجود برخی اختلاف دیدگاه‌ها در سیاست خارجی‌اش یک صدای واحد وجود دارد و همه در خدمت این صدا و سیاست واحد هستیم. مواضع سیاست خارجه ایران از سوی دستگاه دیپلماسی کشور بیان می‌شود و ما در کشور در برابر اروپایی‌ها یک صدای واحد داریم و همه دستگاه‌ها در چارچوب سیاست کلان کشور در عرصه سیاست خارجی عمل می‌کنند.

وی همچنین درباره اظهار نگرانی برخی از مقامات اروپایی در ارتباط با فعالیت‌های غیرهسته‌ای ایران و اظهارنظرهایی که هایکو ماس وزیر خارجه آلمان پیش از سفر به ایران در این ارتباط بیان کرده است، تصریح کرد: مقامات کشورهای اروپایی در موقعیتی نیستند که درباره مسائل فرابرجامی ایران اظهار نگرانی کنند و یا شروطی را برای ایران تعیین کنند و از اقدامات ایران اظهار نگرانی کنند. این ایران است که نگران بی‌عملی آن‌ها در راستای اجرای تعهداتشان در برجام است.

موسوی ادامه داد: برخی از کشورهای اروپایی با انجام برخی از اقدامات در منطقه از جمله فروش سلاح باعث تشدید ناامنی در منطقه هستند. بنابراین آنکه باید طلبکار باشد جمهوری اسلامی ایران و مردم منطقه است و آن‌ها حق ندارند و در موقعیتی نیستند که در مورد مسائل فرابرجامی ایران اظهار نگرانی کنند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای روحانی قرار است در اواخر هفته جاری در نشست سران اجلاس شانگهای حضور پیدا کند و با توجه به اینکه ایران درخواست کرده که عضو رسمی این سازمان شود و آیا در جریان این سفر ما شاهد اقدامی در این زمینه خواهیم بود یا نه، گفت: سازمان همکاری شانگهای یک سازمان مهم منطقه‌ای است و ایران با توجه به اعتقاد خود به موضوع منطقه گرایی و چند جانبه‌گرایی مایل است که در این سازوکار حضور داشته باشد. اکنون ایران به عنوان یک عضو ناظر در این سازمان حضور دارد. بحث عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای مطرح بوده است. تحقق این موضوع نیازمند انجام یکسری کارهای فنی است که اگر در این اجلاس و یا اجلاس‌های بعدی نهایی شود ایران به این سازمان می‌پیوندد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.