الجزیره گزارش داد، عبدالله بن ناصر آل ثانی، نخست وزیر قطر به نمایندگی از قطر در این نشست‌ها شرکت می‌کند.

لولوة الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطر در توییتی نوشت، دولت قطر هیچ روزی از مشارکت فعال و مثبت عربی، اسلامی و بین‌المللی غایب نبوده و بار دیگر بر اساس منافع عالی منطقه نه براساس اختلافات علنی موجود تصمیم گرفت در سطح عالی در این اجلاس‌ها حضور یابد و عبدالله بن ناصر، نخست وزیر در سه نشست مکه حضور می‌یابد.

قرار است در این نشست‌ها تنش با ایران و اقدام خرابکارانه علیه نفتکش‌ها در ساحل امارات و حملات پهپادی انصارالله یمن به ایستگاه‌های پمپاژ نفت عربستان بررسی شوند.

روزنامه گاردین نیز در مقاله‌ای نوشت، مشارکت قطر در نشست‌های مکه دال بر گشایش در روابط با عربستان است چراکه نخست وزیر قطر در نشست‌های سران در مکه حضور می‌یابد و این حضور به منزله گشایش احتمالی در روابط با قطر با حمایت آمریکاست. شبکه الجزیره قطر نیز گزارش داده که حضور نخست وزیر قطر بزرگترین شاخص بر بهبود روابط بین دوطرف خوانده خواهد شد.

به نوشته این روزنامه، ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان از تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر برای حضور در نشست‌های فوق‌العاده در مکه دعوت به عمل آورد. همچنین ریاض به هواپیمای سلطنتی قطر اجازه داد برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ در عربستان به زمین بنشیند در حالی که عربستان حریم هوایی خود را به روی پروازهای قطری بسته است.

این نشست بیشتر محوریت ایران را دارد و قطر برعکس عربستان، امارات و بحرین توافق هسته‌ای ایران را تایید می‌کند و می‌خواهد در سیاست خارجه‌اش مستقل عمل کند و در عین حال این کشور تضمین امنیت تاسیسات نفتی و عدم حمله به آنها را در جهت منافع اقتصادی خود می‌داند.

عربستان تحریم‌های اقتصادی و سیاسی علیه قطر را از دو سال پیش هدایت کرده و دوحه را به تلاش برای بی‌ثبات سازی امنیت عربستان و حمایت از اخوان المسلمین در خاورمیانه متهم می‌کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.