چرا آمریکا نتوانست جهان را علیه هواوی متحد کند؟
هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بسیاری از کشورهای هم پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین و نقض حریم خصوصی کاربران، ممنوع اعلام کردهاند.
اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی بود که ترامپ به اتهام جاسوسی و استراق سمع گوشیهای هوشمند چینی از مقامات کاخ سفید و سایر آمریکاییها دستور ممنوعیت فعالیت و توقف فروش محصولات دو شرکت هواوی و زد تی ای را در خاک این کشور صادر کرد. بعد از آن با ادامه فرافکنی سعی داشت تا سایر کشورهای هم پیمانش همچون کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن، بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی را تحت تأثیر نگرانیهای امنیتی علیه تجهیزات به کار رفته در محصولات، گوشیهای هوشمند و زیرساختهای مخابراتی هواوی، با خود یکصدا و همراه کند.
بر اساس گزارشی که در واشنگتن پست آمده است، با اینکه در چند ماه اخیر اخبار و گزارشهای متعددی از سوی بسیاری از این کشورها مبنی بر ممنوعیت فعالیت و فروش محصولات این شرکت چینی در رسانهها منتشر شده است، اما به نظر میرسد که برخلاف فرمانهای حکومتی و دولتی، عدم همکاری و لغو قراردادهای مخابراتی با هواوی از لحاظ اقتصادی نتایج مثبتی برای آنها به ارمغان نخواهد آورد و در عوض، موجب عقب ماندن آنها از توسعه و برقراری زیرساختهای مربوط به شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵G خواهد شد.
با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت فناوریهای نوین و گسترش تلاش و فعالیت شرکتهای مختلف تکنولوژی و اپراتورهای بینالمللی برای برقراری و توسعه زیرساختهای لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، میتوان گفت که یک ماراتن و رقابت تنگاتنگ میان این غولهای تکنولوژی درگرفته است و هر یک از آنها در تلاشند نخستین اپراتور و شرکت مخابراتی باشند که امکان دسترسی و بهرهبرداری از جدیدترین نسل اینترنت را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
پیشتر نیز بسیاری از شرکتهای مخابراتی و سازمانهای تنظیم مقررات رادیویی و اینترنتی در جهان در مورد صرفه اقتصادی و هزینههای مالی توسعه و برقراری شبکه ۵G در میان اپراتورهای فعال در جهان خبر داده و اظهار نظر کرده بودند که همکاری با هواوی بدون شک در مقایسه با سایر شرکتهای مشابه نظیر اریکسون و نوکیا دارای صرفه اقتصادی بسیار بیشتری است و در شرایط بحرانی اقتصاد کشورهای مختلف جهان، قطع همکاری با شرکتی که از هزینههای کمتری برخوردار است، چندان عاقلانه و منطقی به نظر نمیرسد.
برخی از کشورها نظیر بریتانیا، آلمان، ژاپن و نیوزلند بعد از آنکه تحت تأثیر فشار و تلاش آمریکا اعلام کرده بودند با این شرکت چینی قطع همکاری میکنند، از اعمال برخی مقررات برای تحت نظارت و کنترل قرار دادن فعالیت هواوی و کاهش نگرانیهای امنیتی علیه محصولات و تجهیزات آن خبر داده بودند به گونهای که در توسعه زیرساختهای مربوط به شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G، هواوی نمیتواند از تجهیزات و ابزارهای خود برای تأسیسات اصلی و هسته مرکزی شبکه استفاده کند و تنها در ارائه سایر تجهیزاتی که در آن تراشهای وجود ندارد و نگرانیهای امنیتی به صفر کاهش مییابد، اجازه فعالیت دارد.
پیشتر BBC گزارش داده بود که در خصوص ادامه همکاری و فعالیتهای مخابراتی هواوی در دولت کشورهای مختلف اختلاف نظر شدید و پررنگی وجود دارد که به طور کلی میتوان در حال حاضر جهان را به دو قطب تقسیم کرد که برخی از آنها تحت تأثیر نگرانیهای امنیتی و احتمال جاسوسی هواوی از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران قطع همکاری با این غول تکنولوژی را بر توسعه فناوری شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G ترجیح دادهاند و برخی دیگر از کشورها نیز توجه زیادی به اتهامات وارده علیه هواوی نشان نداده و ترجیح میدهند که زیرساختهای مخابراتی و ارتباطی شبکه ۵G آنها هرچه سریعتر توسط شرکت هواوی برقرار و راه اندازی شود چراکه اولاً این شرکت بزرگترین توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی در جهان به شمار میرود و دوماً اینکه فعالیت سایر اپراتورهای مشابه صرفه اقتصادی برای دولتها نخواهد داشت.
از کشورهایی که برخلاف تلاش و فشارهای آمریکا همچنان به همکاری با هواوی ادامه دادهاند، میتوان به کره جنوبی، هند، مالزی، اندونزی، تایلند، ویتنام، ژاپن، آفریقای جنوبی، آلمان، فرانسه، هلند و بسیاری از کشورهای خاورمیانه اشاره کرد.
با اینکه دولت چین و شرکتهای هواوی و زدتیای همگی این اتهامات از سوی آمریکا را بارها رد و تکذیب کردهاند، اما به نظر میرسد که آمریکاییها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آنها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه میدهند.
به گفته برخی از کارشناسان و تحلیلگران، به نظر میرسد که تلاش آمریکا برای قطع همکاری سایر کشورها با شرکتهایی نظیر هواوی به منظور ضربه زدن به اقتصاد چین و افزایش تبعات منفی جنگ تجاری میان این کشور با آمریکا باشد چراکه هواوی با فروش بسیار خوب و عملکرد موفقیتآمیزی که در زمینه عرضه گوشی و گجتهای هوشمند و همچنین ارائه خدمات مخابراتی دارد، توانسته است گردش مالی بسیار خوبی را برای چین به ارمغان بیاورد و در صدر فهرست پرفروشترین برندهای تکنولوژی و گوشیهای هوشمند حتی بالاتر از اپل آمریکا قرار گرفته است. گرفتن بازار فروش کشورهای مختلف از هواوی بدون شک میتواند در کاهش قابل توجه میزان فروش کلی این شرکت تأثیرگذار باشد و ضربه مهلکی به اقتصاد چین وارد کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر