معاون اسبق بانک مرکزی با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با خبرآنلاین افزود: ترور تنها برخورد فیزیکی و نظامی را در بر نمی‌گیرد چرا که فشارهای اقتصادی وارده بر ایران نیز به نوعی ترور محسوب می‌شود و باید برای آگاهی جامعه بین المللی از این شرایط اقدام کرد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی نیز ایران با وجود تمامی فشارها از پس اداره خود بر می‌آید، گفت: این حرف من نیست، صندوق بین المللی پول در گزارشی میزان ذخایر ارزی ما را ۱۳۰ میلیارد دلار اعلام کرده است. این بدان معنی است که حتی بدون فروش نفت ما قدرت آن را داریم که ۵ سال کشور را اداره کنیم و بی تردید در این دوره زمانی راهکارهای تازه‌ای اندیشیده می‌شود پس اقتصاد ایران حتی بدون نفت نیز قادر است به حیات خود ادامه دهد نکته اما اینجاست که حضور ایران در بازار جهانی نفت حق ماست و ایران از این بازار حذف شدنی نیست.

وی اضافه کرد: منابع ارزی حاصل از فروش نفت در دیگر کشورهای خریدار نفت نیز از میان نرفته و در نتیجه می‌توان از آن برای ورود کالا بهره گرفت.

او با تاکید بر اینکه در شرایط مذکور لازم است متناسب با تاکتیک‌های جنگی دشمن در حوزه اقتصاد تصمیم گیری کرد، به اینکه ممانعت آمریکا از ورود مواد اولیه به ایران اشاره کرد و گفت: تلاش برای متوقف کردن چرخ تولید و … زندگی طبقه مولد و کارگر را در ایران نشانه می‌رود.

سید علی با تاکید بر اینکه مسئولان تلاش برای خنثی کردن تأثیر این اقدامات را در دستور کار قرار داده و بی وقفه فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: اما باید در نظر داشت که اقدامات آمریکا در منطقه نیز بحران‌زاست و این کشور تلاش گسترده‌ای برای مداخله و ایجاد بحران در این کشورهای در دستور کار دارد.

قول و عمل یکی نیست

سیدعلی با اشاره به اینکه قول آمریکا با عمل این کشور مطابقت ندارد، گفت: آنها عنوان می‌کنند که مشکلی در ورود مواد غذایی و دارو به ایران وجود ندارد اما دیدیم در حادثه سیل اخیر چگونه مانع از ورود کمک‌ها به کشور شدند.

وی با اشاره به اینکه در مواردی پزشکان آمریکا مبالغی را برای کمک به مصدومان زلزله و سیل جمع کرده بودند، گفت: با این حال به رغم صدور مجوزها در آمریکا، فضای تهدید به قدری گسترده شد که بانک‌ها این بار، مانع از انتقال پول شده و خود را کنار کشیدند.

این کارشناس ارشد ارزی با تاکید بر اینکه ترور اقتصادی وضعیت مردم را نشانه رفته است، با تاکید بر ضرورت تبیین این موضوع در سطح جهانی ادامه داد: هر چند فشار بر ایران افزایش قابل توجهی را تجربه کرده اما واقعیت این است که نشانه‌های شکست سیاست آمریکا نیز در حال آشکار شدن است و این تنها ما نیستیم که از بابت این سیاست‌ها متأثر می‌شویم.

مدیرعامل سابق صندوق ضمانت صادرات ادامه داد: بی تردید بخشی از این فشارها زندگی مردم آمریکا را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد چرا که بالا رفتن قیمت نفت خود موجبات رشد قیمت فرآورده‌ها را از یک سو و افزایش هزینه تولید را از سوی دیگر فراهم می‌کند.

او اضافه کرد: بازارهای جهانی نفت نیز کم کم به تشدید فشار علیه ایران واکنش نشان می‌دهند و کارشناسان بین المللی نیز پیش بینی می‌کنند قیمت‌ها افزایش یابد، به این ترتیب اقتصاد آمریکا نیز از سیاست‌های خصمانه ترامپ آسیب خواهد دید.

سید علی گفت: تعدد منابع ایران و قدرت ژئوپلتیک ما البته نشان می‌دهد با تحمل این شرایط سخت، می‌توانیم فشارها را کاهش دهیم چرا که به هر روی دیگر تولیدکنندگان نیز قادر به پر کردن جای ایران در بازار نفت نیستند.

ضرورت توجه به کانال‌های مالی

وی با اشاره به اینکه ایران باید در این شرایط بیش از پیش به ایجاد کانال‌های مالی با دیگر کشورها و خصوصاً همسایگان اقدام کند، ادامه داد: حذف ایران از بازار نفت رویایی بیش نیست و از سوی دیگر با استفاده از این کانال‌های مالی می‌توان مشکلات را تا حد زیادی مدیریت کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.