فائزه هاشمی: اگر دلیل منع ورود زنان به استادیومها بیاخلاقی مرداناست، میتوان مانع ورود مردان به استادیومها شد
فائزه هاشمی رفسنجانی فعال سیاسی درباره ممانعت ها برای ورود زنان به ورزشگاه گفت: یکی از دلایلی که برای منع ورود زنان بهاستادیوم گفته میشود این است که فضای استادیومها برای زنان مناسب نیست. این نگاه به معنای مجازات زنان به خاطر بیاخلاقی مردان است. اگر دلیل منع ورود زنان به استادیومها بیاخلاقی مرداناست، پس میتوان چند بازی مانع ورود مردان به استادیوم شد و زنان فقط اجازه ورود داشته باشند.
گویی سازندگی با آنها عجین شده و رفاه و عافیتطلبی آزارشان میدهد. زمانی که آیتا... هاشمی را سردار سازندگی نامیدند، پس چندان غیرمنتظره نبود که «محسن» توسعه و راهاندازی خطوط زیاد مترو را بر عهده بگیرد و حالا هم در شورای شهر از سازندگی پایتخت بگوید یا فاطمه که خود را وقف بیماران خاص کرده و بازگشت سلامتی به جسم یک بیمار خاص لبخند را بر چهرهاش مینشاند و اما فائزه! نمیتوان کتمان کرد او بیش از سایر برادران و خواهرش مشتاق سیاست و سازندگی است.
رفتارهای فائزه به مردان سازندگی بیش از زنان سیاسی و اجتماعی نزدیک است که یکی از آنها را میتوان نداشتن تعارف و رودربایستی ذکر کرد یعنی اگر فردی بار اول در مقابل او بنشیند و بر اطلاعات ناقص خود تاکید کند بدون تعارف از او میخواهد که به ادعاهایش پایان دهد و برایش از میزان کم اطلاعاتش و تبعات طرح آن در مقابل دیگران میگوید تا بار دیگر چنین با او مواجه نشود. لباس پوشیدن او هم متفاوت از بسیاری زنان است یعنی بر حجاب کامل خودش تاکید و بر اساس اعتقادی که دارد هیچگاه یک تار موی سر او مشخص نمیشود.
فائزه هاشمی به خبرگزاری «برنا» میگوید: «در حال حاضر تغییراتی در نگاه به مساله حجاب زنان ایجاد شده است. بسیاری از افراد مثل من که با حجاب اجباری مخالفاند به این معنا نیست که در صورت اختیاری شدن حجاب، حجاب خود را خواهند برداشت. یک نظرسنجی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این باره داشته، اثرات حجاب اجباری بر اساس این نظرسنجی در تعارض با سیاستهای فعلی در جهت اجباری بودن حجاب زنان بود.»
یا در بخش دیگری اظهار داشت: «اگر حجاب مهم است باید مردان هم برای داشتن نگاهی پاک آموزش ببینند. لزومی ندارد زنان را در پوششی برای دیده نشدن قرار دهیم. یکی از دلایلی که برای منع ورود زنان بهاستادیوم گفته میشود این است که فضای استادیومها برای زنان مناسب نیست. این نگاه به معنای مجازات زنان به خاطر بیاخلاقی مردان است. اگر دلیل منع ورود زنان به استادیومها بیاخلاقی مرداناست، پس میتوان چند بازی مانع ورود مردان به استادیوم شد و زنان فقط اجازه ورود داشته باشند.»
**انتقاد دختر آیت ا... از اصلاحطلبان
مواضع سیاسی فائزه هاشمی معتدل است یعنی هیچگاه اصرار بر درستی نظر خودش ندارد بلکه آنچه را میپذیرد که با اصول و هدف مورد نظر سازگاری داشته باشد. مثلا هراسی ندارد که انتقاد از اصلاحطلبان به ضررش تمام شود و به «برنا» میگوید: «ما در سال ۹۲ و ۹۴ دو انتخابات داشتیم که اصلاحطلبان توانستند در این دو انتخابات پیروز شوند. کرسی عمده اعضای شورایهای شهر در سراسر کشور هم اصلاحطلبان به دست آوردند. مردم از اصلاحطلبان حمایت و پشتیبانی کردند اما اصلاحطلبان نتوانستند پاسخ مردم را بدهند.
دولت و اعضای شورای شهر مشکلاتی دارند اما من نقدی به نمایندگان مجلس ندارم چرا که عملکرد خوبی داشتند. آنها سمت اجرایی ندارند و به تنهایی هم نمیتوانند کاری کنند، مصوباتشان هم ممکن است توسط شورای نگهبان رد شود. عقیده من این است که مردم انتظاراتی را که داشتند در عملکرد اصلاحطلبان ندیدند. به همین دلیل مردم از اصلاحطلبان ناامید شدند. بسیاری از اصلاحطلبان به دنبال منافع باند و دسته خود هستند و عملکرد مناسبی نداشتند تا مردم امیدوار شوند که با پشتیبانی آنها بتوانند به مقاصد و مطالباتشان برسند.»
او در بخش دیگری تاکید کرد: «اصلاحطلب در معنای خاص را اگر در نظر بگیریم، آقای هاشمی را نمیتوان در این چارچوب قرار داد، چرا که ایشان نه اصلاحطلب بود و نه اصولگرا. نگاه او یک نگاه فراگیر و عام بود. اما اگر اصلاحطلبی در معنای عالم مدنظرمان باشد بله من آقای هاشمی را یک اصلاحطلب واقعی میدانم. زیرا تفکرات او اصلاحطلبانه بود.»
** کمک فائزه حتی به حسودان سیاسی
یکی از ویژگیهای دختر آیتا... هاشمی پذیرش منتقد است به عنوان نمونه زنان سیاسی عضو احزاب مختلف هستند که به جایگاه و اعتبار سیاسی فائزه غبطه میخورند و بدگویی درباره او در زمانی که خودش حضور ندارد را فراموش نمیکنند؛ فائزه این موضوع را میداند اما هدفش اعتلای آگاهی سیاسی زنان و نقشآفرینی بیشترشان در کشور است پس به دعوتشان برای حضور در نشست «نه» نمیگوید.
فائزه گفت: «آیتا... هاشمی در هر دورهای از دو جناح کشور ضربه خورد، در هر دورهای یکی از این گروهها سعی بر تخریب او داشتند تا بتوانند از این طریق خود را وارد عرصه قدرت کنند. اما آقای هاشمی عمده مناصب خود را از مردم گرفته است و او همیشه خود را به رأی مردم میگذاشت. به آقای هاشمی ریاست قوه قضائیه پیشنهاد شده بود اما ایشان نپذیرفت. عملکرد آیتا... هاشمی در مجموع نمایانگر تفکر اصلاحطلبی بوده است. او این امکان را داشت که سمتهای انتصابی را بگیرد و کاری هم به رأی مردم نداشته باشد اما او اعتقاد به رأی مردم داشت که این خود یکی از ویژگیهای اصلی اصلاحطلبی ایشان بود.»
دخترش هم همین مسیر را طی میکند و تخریبها حتی از سوی آنانی که خود را دوستدار او نشان میدهند را جدی نمیگیرد و تنهایشان نمیگذارد. حضور اخیرش در نشست کمیسیون حزب اتحاد و راهنمایی آنها برای نیل به دستاوردهای زیاد نمونهای از فعالیتهای فائزه هاشمی است. او در این نشست گفت: «سعی کردیم پلی برای طرح مطالبات زنان باشیم.» آنچه بیان کرد یعنی برای او کمک به زنان حزب اتحاد و زنان تمام احزاب برای رفع مشکلاتشان است و تنها اعتلای زنان کارگزاران را در دستور کار ندارد.
**راهنمای بیادعا
او بر خلاف برخی زنان سیاسی از تکبر به دور است و بهرغم سابقه حضور در مجلس و ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان و غیره اما هیچگاه خود را جدا از سایر زنان نمیداند و با سعه صدر با آنها رفتار میکند. هجمههای زیادی به او شد که به عنوان نمونه درباره تعطیلی مسابقات زنان اسلامی به برنا گفته است: «بازیهای اسلامی تا قبل از حضور آقای احمدینژاد برگزار شد و از آن حمایت هم شد.
در خارج از کشور هم حمایت شد اما آقای احمدینژاد از این مساله حمایت نکرد و آن را تعطیل کرد. آقای احمدی نژاد به دلیل مقابله با من فدراسیون ورزش زنان اسلامی را تعطیل کرد و تصور میکرد من در آنجا فعالیت سیاسی میکردم. به دلیل اینکه نمیتوانستند من را بردارند کل مجموعه را تعطیل کردند. همین حالا هم به همین دلیل من از دانشگاه اخراج شدم.»
داستان زندگی فائزه میتواند یک فیلم جذاب و آموزنده برای زنان باشد تا جایگاه خودشان را بهتر بشناسند. البته چندی قبل فیلمی که به زندگی او پرداخته شده بود را توقیف کردند اما فائزه از هر فرصتی برای در اختیار گذاشتن تجربیاتش برای زنان استفاده میکند و به نوعی بزرگتر و راهنمای زنانی است که در عرصه سیاست حضور دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر