حشمت الله فلاحت پیشه در این دیدار با اشاره به روابط مثبت و رو به رشد میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه در عرصه های مختلف گفت: روابط دوستانه و پایدار دو کشور پشتوانه محکمی برای ارتقای سطح مناسبات در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بویژه روابط پارلمانی فیمابین می‌باشد.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از هرگونه اقدامی در راستای منافع ملی مردم دو کشور استقبال و حمایت می کند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به تحولات منطقه بر لزوم همکاری های امنیتی و سیاسی دو کشور تأکید و تصریح کرد:  رایزنی و گفتگو های مستمر میان مقامات عالیرتبه سیاسی و پارلمانی ایران و روسیه پیرامون موضوعات منطقه ای و بین المللی می‌تواند به برقراری صلح و ثبات و امنیت پایدار در منطقه منجر گردد.

فلاحت پیشه همکاری دو کشور در موضوع بحران سوریه را الگویی مناسب برای همکاری در سایر بخشهای دیگر برای حصول به نتایج مورد نظر دانست.

وی با انتقاد از سیاستهای غلط ترامپ در حمایت های تدارکاتی و آموزش گروههای تروریستی در منطقه گفت:  تصمیمات غیر منطقی و غلط آمریکا باعث گسترش تروریسم و خشونت در منطقه شده است.

وی افزود: تعامل و همکاری کشورهای مستقل با یکدیگر در برابر سلطه گرایی آمریکا می‌تواند به تهدیدات امنیتی و رفتار غیر قانونی این کشور خاتمه دهد.

فلاحت پیشه حضور روسیه قدرتمند در صحنه های بین المللی را فرصتی برای ایجاد صلح و آرامش در جهان دانست.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر رفع موانع همکاری های اقتصادی و تجاری میان دو کشور خاطرنشان کرد: رفع موانع بانکی، استفاده از ارزهای ملی در مروادات اقتصادی و ایجاد تسهیلات برای بازرگانان جهت سرمایه گذاری های مشترک فرصتی برای ارتقای سطح مراودات اقتصادی فیمابین است.

وی محدود کردن همکاری های دو کشور در بخش های دفاعی و امنیتی را غیر منطقی دانست و بر اجرایی شدن پروژه های مشترک دو کشور و جلوگیری از طولانی شدن این پروژه ها که سبب ناامیدی مردم ایران می‌شود، تأکید کرد.

در ادامه این دیدار مصطفی کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  نشست سه جانبه روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس ایران روسیه و ترکیه را که برای اولین بار انجام می‌شود، مهم و  تأثیرگذار خواند و بر ضرورت گسترش تبادلات تجاری و بازرگانی با توجه به ظرفیت های فراوان در سه کشور تأکید کرد.

رییس فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سیاستهای دوگانه آمریکا در مبارزه با گروه‌های تروریستی گفت: اقدام غیرقانونی، خصمانه و کینه توزانه آمریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی نشان‌دهنده عدم اهتمام دولتمردان این کشور در مبارزه با گروه‌های تروریستی می‌باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در همین بخش اقدامات آمریکا در عراق، سوریه، افغانستان و یمن و سایر کشورها را منجر به تقویت داعش و گروه‌های تکفیری دانست.

همچنین مسعود گودرزی و شهروز برزگر گلشانی نمایندگان مردم ممسنی و سلماس در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بیاناتی  تداوم همکاریها و رایزنی های مجالس سه کشور ایران، روسیه و ترکیه را در راستای برقراری صلح و آرامش در منطقه به سود همه ملتهای منطقه دانستند.

در ادامه این دیدار لئونید اسلوتسکی رییس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه با قدردانی از حضور هیأت پارلمانی کشورمان در مسکو، این نشست را فرصتی برای تحکیم و تقویت ارتباطات دو کشور خواند و افزود: حضور جمهوری اسلامی ایران قدرتمند در منطقه می‌تواند به ایجاد ثبات و امنیت پایدار کمک فراوانی کند.

وی افزود: مقامات سیاسی و پارلمانی روسیه بر توسعه و گسترش مراودات سیاسی اقتصادی، فرهنگی و مراودات پارلمانی با جمهوری اسلامی ایران تأکید ویژه ای دارند.

اسلوتسکی با انتقاد از تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران و روسیه آنرا نقض آشکار قوانین بین المللی دانست و خاطرنشان کرد: اعمال تحریم های آمریکا نشان‌دهنده سیاست یکجانبه گرایی  و عدم تعهدات این کشور به توافقات بین المللی است و هیچ اعتمادی به تعهدات آمریکا در جهان وجود ندارد.

رییس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه در پایان بر رفع هرگونه موانع در مسیر ارتباطات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تأکید کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.