امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع، با حضور در نشست بین المللی مین زدایی بشردوستانه در تهران با قدردانی از نمایندگان کشورهای حاضر در این جلسه اظهار داشت: امیدوارم این نشست منجر به دستیابی به فهم و درک مشترک از پیامدهای زیانباری شود که جنگ ها طی سالیان دراز بر ملت های درگیر در جنگ وارد می کنند.

وی گفت: امیدواریم با تبادل تجربیات و اطلاعات در مورد دستیابی به روش های پیشگیری و مقابله با آثار بر جای مانده از جنگ ها که مین و آلودگی به مواد منفجره از اهم آنهاست، بتوانید به نتایج خوبی دراین نشست نائل شوید.

وزیر دفاع با بیان اینکه در جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران بیش از۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مناطق مختلف کشور ایران آلوده به مین، مواد منفجره، سلاح های خوشه ای و حتی بمب های شیمیایی شد اظهار داشت: همان هایی که آنروز سلاح های متعارف و نا متعارف رژیم بعث عراق  را تأمین کرده بودند امروز نیز تسلیحات مرگبار را برای قاتلان مردم بی دفاع کشورهای جهان تأمین می کنند.

وی با بیان فعالیت های ارزشمند مرکز مین زدایی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: طی ۱۲ سال گذشته ۲ میلیون مین و ۵۰۰ هزار مهمات جنگی کشف و منهدم شده است که در این راه ۹۳ نفر از نیروهای فداکار مرکز مین زدایی شهید و ۱۲۵ نفر مجروح شدند.

وزیر دفاع در ادامه اظهار داشت: معتقدیم جهان عاری از مین و مهمات به جا مانده از جنگ، نیازمند به کار بستن اراده، افزایش کمک و حمایت های بین المللی به کشورهای آلوده  به مین در زمینه های مالی، فناوری، تجهیزات و انتقال اطلاعات، تجربه ، دانش و حمایت از قربانیان و مصدومین است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در کنار اعتقاد عمیق به حفظ جان و کرامت انسانی، نه تها برای کاهش درد و آلام کودکان و زنان و افراد بی گناه در مناطق آلوده به مین تلاش می کند، بلکه هدف بزرگ تری را که همانا حرکت به سوی توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی در جوامع آلوده به مین می باشد را نیز در چشم انداز خود دنبال می کند.

وزیر دفاع ادامه داد: خوشحالم از اینکه امروز بخش‌هایی از سازمان ملل به مین زدایی در کشور ما کمک می‌کنند اما متاسفم از اینکه بخش‌های دیگری از سازمان ملل مثل شورای امنیت تدبیر اشتباه و غلطی اتخاذ  می‌کنند. اینکه امروز به ما می‌گویند شما نباید موشک و توان دفاعی داشته باشید اما به کشورهای دیگر اجازه می‌دهند منطقه ما را پر از سلاح و مهمات کنند. با این تدبیر، منطقه باید همواره پر از جنگ و خشونت و  کشتار خواهد بود.

امیر حاتمی تصریح کرد: ما برای حفاظت از صلح و امنیت در منطقه با  افزایش قدرت دفاعی و بازدارندگی خود اجازه نخواهیم داد جنگی اتفاق بیفتد.

وی گفت: تجربیات ما در حوزه مین زدایی و پاکسازی مناطق آلوده که به بهای از دست دادن جان انسان‌ها ایجاد شده  است را متعلق به همه بشریت می‌دانیم و آماده‌ایم آن را به همه کشورهای درگیر این موضوع و جوامع مسئول بین المللی ارائه کنیم. همچنین آماده همکاری با کشورهای آلوده به مین نیز هم هستیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.