ایستادگی چین در مقابل سیاستهای ترامپ علیه ایران
نشریه وایر در گزارش اخیر خود با اشاره به مطلب بالا نوشت: چین و هند تعاملات حمل و نقل، بانکی، نفتی و اقتصادی خود را با ایران ادامه می دهند زیرا ایران یکی از بزرگترین مالکان ذخایر نفتی در دنیا است و میتواند امنیت انرژی این کشورها را تامین کند. چین و هند به دلیل حرکت در مسیر صنعتی شدن نیاز بالای به خرید نفت و فراورده های نفتی دارند و ایران یک کشور مطلوب برای تعامل نفتی با آنها است. از طرف دیگر ایران نفت را با قیمت خوبی به هند و چین می فروشد و هزینه های تامین نفت برای این دو کشور را تنزل می دهد. از طرف دیگر امریکا در تلاش است تا معادلات قدرت در بازار نفت را تغییر دهد.
این کشور درسال جاری اولین محموله نفتی خود را به چین صادر کرده است. وایر ادامه داد: امریکا در سالهای اخیر تولید نفت شیل را افزایش داد و در نظر دارد جایگاهش را به عنوان یک بازیگر فعال و اثر گذار در بازار نفت تثبیت کند. صادرات نفت به چین اولین و اصلی ترین گامی است که امریکا برداشته است.
صادرات نفت ایران به چین و هند
این کشور با تحریم دو عضو قدرتمند اوپک یعنی ایران و ونزویلا در نظر دارد سهمش را در بازار افزایش دهد. از طرف دیگر نزدیکی رابطه امریکا با عربستان نکته بسیار مهمی است. این رابطه که در ماههای گذشته در مورد سرد شدن آن صحبت می شد، به دنبال حمایت امریکا از عربستان و مخالفتش با قرار گرفتن عربستان در لیست سیاه FATF دوباره گرم شد. عربستان بزرگترین تولید کننده اوپک است و به امریکا قول داده است که در صورت تحریم ایران و ونزوئلا و حذف شدن نفت این دو کشور از بازار، با افزایش میزان تولید خود، نیاز نفتی بازار را تامین کند.
اما این تلاشها هنوز به نتیجه نرسیده است و با وجود فشارهای امریکا به خریداران نفت ایران و تلاش برای کم کردن رابطه اقتصادی ایران با دنیا، اخبار از افزایش حجم تجارت ایران با کشورهای چین و هند حکایت دارد.
به گزارش نشریه هیل امریکا در سال گذشته ایران بعد از عراق و عربستان سعودی، سومین تامین کننده نفت برای کشور هند بود و چهارمین صادر کننده بزرگ نفت به کشور چین بعد از کشورهای روسیه و عربستان سعودی و انگولا بود. ایران قطبی بزرگ در بازار انرژی دنیا است و یکی از با ثباتترین اقتصادهای خاورمیانه محسوب می شود. به همین دلیل همکاری با ایران برای کشورهای چین و هند اهمیت زیادی دارد و ایران هم می تواند از این دو کشور به عنوان دوستان خود در سالهای تحریم نام ببرد. این رابطه دو طرفه و برای هر دو طرف دارای منفعت اقتصادی است و انتظار می رود حجم و ارزش این رابطه اقتصادی بیشتر شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر