سعید نمکی، وزیر بهداشت در مراسم توانمندسازی صنعت داروسازی که امروز در هتل المپیک برگزار شد، گفت: ناب‌ترین دستاوردها مربوط به پس از انقلاب اسلامی در تمام عرصه‌ها است، که می توان به کاهش مرگ و میر کودکان، پوشش واکسیناسیون ،خدمات بهداشتی و درمانی و توسعه آموزش پزشکی اشاره کرد.

وی در ادامه گفت: در سال ۵۷، ۱۴هزار پزشک داشتیم که ۵۰ درصد آنان خارجی بودند و در هیچ روستایی یک پزشک ایرانی هم نداشتیم در حالی که امروزه ما به عنوان قطب مرجع محسوب می‌شویم و دستاوردهای کسب شده جزو افتخار آفرین ها هستند همچنین در سال ۵۷ کارخانه معتبر داروسازی داشتیم اما به صنعت دارویی چند ملیتی خارج از مرزها گره خورده بود.

وزیر بهداشت درخصوص طرح ژنریک گفت: این کار بزرگی بود که هیچ یک از کشورهای منطقه این کار را انجام نداد اما مسئولان ما ماندند و ما را از این دارو بی نیاز کردند.

نمکی گفت: اولین روزی که پا به این عرصه گذاشتم تصمیم گرفتم فکری برای سازمان غذا و دارو کنم زیرا تغییر در آنجا ضروری بود و زمانی که رییس جدید سازمان غذا و دارو را منصوب کردم درخواست رفع بروکراسی را از وی داشتم، بزرگترین گرفتاری ما در دولت‌های نفتی دولت است ضمن اینکه از دکتر اصغری هم تشکر می کنم زیرا زحمات پاک زیادی کشیدند.

نمکی با تاکید بر اینکه پای کسی را که چوب لای چرخ مردم بگذارد می‌شکنم گفت:نباید کسی برای مجوز مسیر پر پیچ و خم طی کند و دیگری با رانت مجوز بگیرد، راه باید برای تولید داخل فراهم شود.

وزیر بهداشت گفت: تولید داخل که ۹۷ درصد صنعت داروست ۵۵۰ میلیون دلار ارز می برد و سه درصد واردات ما ۱.۲ میلیارد دلار ارزبری دارد.

وی گفت: استفاده از انتقال دانش فنی، استفاده از شرکت دانش‌بنیان و بخش تحقیق و توسعه کارخانه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین در قیمت تمام شده از داروسازها لیستی را دریافت می‌کنیم اما هزینه تحقیق و توسعه در نظر گرفته نمی‌شود، در هیچ کشور مترقی بیش از ۱ درصد را به بخش تحقیق و توسعه اختصاص نمی‌دهند و بخش خصوصی از این حوزه حمایت می‌کند.نمکی گفت: باید از بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان حمایت کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.