وی طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد : پس از تحریم قطر به فضای پروازی و مسیر تجاری نیاز داشتیم، آنها مرز هوایی خود را به روی ما باز گذاشتند و ما از این مسئله سپاسگزاریم. 

وزیر خارجه قطر افزود : ایران همسایه ما است و ذخایر معدنی مشترک و جغرافیا دو کشور را به یکدیگر پیوند داده است .

وی با بیان اینکه اگر اختلاف نظری هم با ایران وجود دارد باید از طریق گفت‌گو حل شود، افزود :از اختلاف ایران و عربستان ناراحتیم و امیدواریم که مسائل میان آنها هرچه زودتر حل‌وفصل شود چراکه برای ما و منطقه خوب است.

وزیر خارجه قطر آذر ماه گذشته و در اولین واکنش به بازگردانده شدن تحریم های آمریکا علیه ایران اعلام کرد که دوحه به رغم بازگشت تحریم های آمریکا پیوندهای خود با ایران را حفظ می کند.

وی در نشست گفت وگوهای مدیترانه در رم پایتخت ایتالیا با بیان اینکه کشورش نمی تواند جغرافیایی که در آن ایران به عنوان همسایه قرار گرفته است را تغییر دهد ، افزود : ایران شریک ما در بزرگ ترین میدان گازی و تنها کشوری است که بعد از تحریم با باز کردن آسمان خود به ما کمک کرد ضمن اینکه همچنان بسیاری از نیازهای روزانه خود را از طریق بنادر این کشور تامین می کنیم .

عربستان ، بحرین ، امارات و مصر از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم کلیه روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی را هم به روی آن بستند.

این کشورها ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند که یکی از این شروط قطع روابط خود با جمهوری اسلامی ایران بود اما قطر این شروط را نقض حاکمیت ملی خود می داند و تاکنون به آن تن نداده است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در ادامه سخنان خود در نشست امنیتی مونیخ با اشاره به اقدامات برخی کشورها در ایجاد اختلاف میان همسایگان و کشورهای منطقه اظهار داشت : امنیت منطقه خاورمیانه در خطر است و هیچ همکاری بین کشورها وجود ندارد. 

به گفته وزیر امور خارجه قطر تاکنون منطقه به این سطح از عدم ارتباط بین کشورها نرسیده بود.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد کمک های قطر به فلسطینی ها گفت که دوحه به مردم غزه کمک می کند تا اختلافات برطرف و صلح برقرار شود.

وزیر خارجه قطر مانع اصلی رابطه کشورش با رژیم صهیونیستی را مساله فلسطین عنوان کرد و با اشاره به طرح (معامله قرن) دولت آمریکا برای حل مسئله فلسطین ، اظهار داشت : قطر هر طرحی که برای فلسطینی ها مثبت باشد را می پذیرد. 

وی افزود: اختلاف بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها باید حل شود، اما راه حل آن باید عادلانه باشد. ما از هر گونه اقدام آمریکا حمایت می کنیم در صورتی که مفاد قابل قبولی در این توافق برای مردم فلسطین باشد. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.