سرهنگ حسن عابدی در گفت وگو با ایسنا، درباره خودروهایی که با مخدوش کردن پلاک سعی در عبور از مقابل دوربین‌های ثبت تخلف به خصوص دوربین‌های محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد دارند، گفت: متاسفانه در مواردی مشاهده شده که رانندگان برخی از خودروهای سواری و نیز راکبان موتورسیکلت‌ها اقدام به مخدوش کردن پلاک وسیله نقلیه خود کرده و تصور می‌کنند که با این اقدام می‌توانند از دید پلیس و اعمال قانون برای تخلفات‌شان مصون بمانند.

وی با بیان اینکه مواردی مانند استفاده از پلاک زیر سپر یا پشت شیشه، استفاده از طلق روی پلاک، همچنین ناخوانا بودن پلاک، مخدوش کردن پلاک،   استفاده از پلاک‌های غیرمجاز از جمله پلاک اعزام به تعمیرگاه، بستن زنجیر یا کش روی پلاک موتور سیکلت، مالیدن گل روی پلاک و ... از جمله مصادیق مخدوش کردن پلاک است، گفت:  عوامل پلیس راهنمایی و رانندگی با رانندگان متخلف مطابق قانون برخورد خواهند کرد و اگر افرادی اقدام به جعل پلاک خودرو کرده باشند، علاوه بر اعمال قانون که ۶۰ هزار تومان جریمه است، به دلیل ارتکاب جرم جعل به دادسرا نیز معرفی خواهند شد؛ چرا که برابر ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی، مخدوش کردن پلاک وسیله نقلیه، برای متخلف از ۶ ماه تا یک سال حبس در پی دارد.

جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه دوربین‌های داخل محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد نیز نسبت به ثبت تخلف تردد بدون مجوز در این محدوده اقدام خواهند کرد، گفت: اگر وسیله نقلیه‌ای با پلاک مخدوش از یک دوربین رد شود، دوربین بعدی شماره پلاک را بررسی می‌کند و در صورتی که آن خودرو برای ورود به محدوده طرح مجاز نبوده باشد، تخلفش ثبت می‌شود. افزون بر دوربین‌های ورودی طرح، دوربین‌های داخل محدوده نیز پلاک‌ها را رصد کرده و در مورد مجاز بودن برای ورود به طرح زوج و فرد و طرح ترافیک آن‌ها را بررسی می‌کنند.

عابدی با بیان اینکه تیم‌هایی برای تشدید برخورد با این تخلف در سطح معابر شهر تهران حضور دارند، گفت: لازم است رانندگان نیز از انجام اقدامات اینچنینی پرهیز کرده و در صورتی که خودرویشان فاقد معاینه فنی بوده یا مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک را دریافت نکرده‌اند، نسبت به حل مشکل و دریافت مجوز اقدام کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.