«داون» گزارش داد، در حالی که پاکستان برای حل و فصل اوضاع در افغانستان در حال رایزنی با تهران، مسکو و پکن است واشنگتن نیز نقش این سه کشور برای کمک به پایان دادن جنگ در افغانستان را مهم شمرد.

در گزارش ارسالی این هفته پنتاگون به کنگره آمده است:امتیاز های نظامی، اقتصادی و سیاسی که توسط چین به افغانستان داده شده است به علت نگرانی داخلی در این کشور است که درپی افزایش خط تروریسم در سراسر مرز افغانستان و احتمال بروز آن در مناطق مرزی چین است نکته دوم اینکه چین به دنبال افزایش حفاظت از سرمایه گذاری اقتصادی در منطقه است.

 

براساس این گزارش، جمهوری اسلامی ایران نیز خواهان یک دولت باثبات در افغانستان است تا بتواند به ملاحظات و نگرانی های تهران از قبیل پایان دادن به تروریست ها داعش، خروج نظامیان آمریکا/ناتو و رسیدگی به برخی از مسائل از جمله حل مناقشات آب و امنیت مرز، پاسخ دهد.

 

پنتاگون اعلام کرد:روسیه طیف گسترده ای از طرف های دارای نقش مهم از جمله طالبان را در افغانستان وارد میدان آورده است تا بتواند منافع خود در آسیای میانه حفظ و نفوذ خود در منطقه را افزایش دهد.

در این گزارش با اشاره به رسمیت شناخته شدن نفوذ ایران در افغانستان از سوی پنتاگون، اعلام شده است که تهران راهبرد چندگانه را برای افزایش روابط با دولت افغانستان از جمله گسترش تبادلات تجاری و سرمایه گذاری در طرح های اقتصادی این کشور اتخاذ کرده است.

 

وزارت دفاع آمریکا همچنین در این گزارش اعلام کرده است:مشارکت ایران در بیش از همه در مناطق غربی، مرکزی و شمالی افغانستان مشهود است، جایی که مردم محلی تاریخ، فرهنگ، مذهب و زبان مشترک با ایران دارند.

 

پنتاگون با تشریح نقش مسکو در افغانستان، نوشته است: روسیه برای تامین منافع خود در آسیای مرکزی و گسترش نفوذ خود در منطقه با بازیگران متعددی در افغانستان از جمله طالبان در ارتباط است، این کشور در پی فروش تسلیحات به دولت کابل، ارائه خدماتی مانند تعمیر و نگهداری تجهیزات و آموزش نیروهای افغان است که سبب نفوذ روسیه در افغانستان می‌شود.

براساس این گزارش «روسیه همواره از کارگزاران قدرت برای ایجاد حائل امنیتی در شمال افغانستان حمایت کرده» و همچنین تاکید می‌شود مسکو برای مقابله با تهدید رو به رشد داعش در شمال افغانستان پایگاه ۲۰۱ خود در تاجیکستان را تقویت کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.