برایان هوک پس از نمایش مضحک روز پنج شنبه درباره موشک های ایرانی، روز دوشنبه هم در جمع خبرنگاران حاضر شد و به تکرار اتهامات بی پایه و اساس خود پرداخت.

وی آزمایش موشکی دو روز گذشته ایران را مورد هدف قرار داد و با کنایه به اظهارات مقامات ایران مبنی بر دفاعی بودن این موشک ها، ایران را حامی تروریسم در جهان معرفی کرد و گفت چقدر دقیقا حق دفاع دارد؟

این دیپلمات آمریکایی با این ادعا که نگرانی های امنیتی ایران به طور کامل از خود آن کشور تولید می شود، بار دیگر ادعای منافقین که دستشان به خون حداقل ۱۷ هزار ایرانی بی گناه به صورت مستقیم آلوده است، درباره بمب گذاری در تجمع این گروهک را مورد اشاره قرار داد و با طرح پرسش بی ربط، گفت آیا این اقدامات دفاعی است؟

هوک که کشورش مولد اصلی تروریسم همچون القاعده است و این در سخنان مقامات ارشد پیشین و فعلی کاخ سفید اعتراف شده است، ایران را به حمایت از القاعده متهم کرد و افزود آیا قاچاق موشک به حوثی های یمن برای حمله به سعودی و امارات هم دفاعی است؟

وی که این نمایش را در سالگرد نمایش نیکی هیلی نماینده مستعفی آمریکا در سازمان ملل به روی سن برده است، ایران به سرنگونی حکومت مشروع! بحرین متهم کرد و البته نگفت که مخالفان بحرین چه کسانی هستند و رژیم آن کشور چگونه با آنها برخورد کرده است.

رئیس گروه اقدام ایران به نادیده گرفتن قطعنامه های شورای امنیت درباره آزمایش موشک های بالستیک متهم کرد و ادامه داد ادامه آزمایش و گسترش موشک های بالستیک ایران نشان می دهد که توافق هسته ای، به شکلی که برخی امید داشتند، کنترل نمی کند.

هوک جدا کردن مساله موشکی ایران از توافق هسته ای را اشتباه دانست و گفت دلیل خروج آمریکا از این توافق همین بوده است.

این دیپلمات آمریکایی همچون مقامات بالادستی خود نمی داند که برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران را به آزمایش موشک ها ملزم نکرده و تنها درخواست کرده است که ایران موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی آزمایش نکند.

هوک با این ادعا که اگر ایران در ۳۹ سال گذشته جنگ های فرقه ای را انتخاب نکرده بود، نیازهای دفاعی کاملا متفاوتی داشت، اظهار کرد: این سیاست خارجی رژیم ایران است که ایران را با کشورهای دیگر درگیر می کند.

البته وی هیچ گاه دلیلی ارائه نداده است که در ۳۹ سال گذشته، ایران به کدام یک از همسایگان خود تعرض کرده است.

رئیس گروه اقدام ایران بدون در نظر گرفتن اظهارات مقامات صهیونیستی و سعودی که در کنار تاسیسات هسته ای ایران را تهدید به حمله نظامی یا به کشاندن ناآرامی ها به داخل ایران تهدید کرده اند، مدعی شد ایران از طرف همسایگان عرب، اسرائیل و افغانستان تهدید نمی شود.

هوک با این قیاس مع الفارغ و همچنین با فراموش کردن جنایات صدام و هشت سال جنگ تحمیلی که با حمایت های همه جانبه غرب به ویژه آمریکا علیه ایران انجام شده بود، گفت امروزه همسایگان ایران همان همسایگان پیش از انقلاب ۱۳۵۷ هستند اما ارتش ایران بزرگترین ارتش در منطقه است.

این دیپلمات آمریکا که سعی داشت ایران را به دلیل ساخت موشک های دفاعی خود سرزنش کند و آن را برهم زننده ثبات منطقه نشان دهد، هرگز این سوال را پاسخ نداد که لزوم فروش صدها میلیارد دلار سلاح های زیبای ساخت آمریکا و برخی متحدان آن به کشورها منطقه برای چیست؟

وی حضور قانونی و مستشاری ایران در عراق و سوریه که برای مبارزه با تروریسم برخاسته از تفکرات وهابیت انجام شد را یک نقطه تقابل تعریف کرده و با بیان اینکه نیروهای انقلابی ایران تقریبا در همه کشورهای همسایه! حضور دارند، گفت: شبه نظامیان آن همچون سرطان گسترش یافته اند، ثبات را از بین می برند و صلح و تجارت جهانی را در هر دو تنگه هرمز و باب المندب تهدید می کنند! و به آنها اجازه می دهد کانال سوئز! را هم مسدود کنند.

این دیپلمات آمریکایی که اظهارات چند روز گذشته خود مبنی بر تهدید نظامی ایران را هم فراموش کرده است، ادامه داد آزمایش موشکی ایران را همچون انگلیس و بقیه محکوم می کنیم.

هوک ادامه داد اگر ایران را از آزمایش های موشکی و گسترش تسلیحات بر حذر نداریم، در معرض یک بحران منطقه ای خواهیم بود.

وی با اشاره به اعمال تحریم ها که او کمپین فشار حداکثری خواند، مدعی شد این فشار به گونه ای طراحی شده تا درآمدهای لازم برای آنچه که او آزمایش و گسترش موشک، تروریسم، حملات سایبری، تجاوز دریایی و نقض حقوق بشر نامید، در اختیار ایران قرار نگیرد.

این دیپلمات آمریکایی که تحریم های طراحی شده مورد ادعای وی به گفته تمام کارشناسان داخلی و خارجی، مردم را هدف گرفته است، در اظهاراتی دلسوزانه مردم ایران را مستحق حکومتی دانست که منافع آنها را و نه آنچه که او منافع مقامات خشونت گرا خطاب کرد، تامین کند.

هوک درباره یمن هم در حالی که از آتش بس فوری دم می زد، بر حق دفاع کشورهایی که البته با واژه ملل از آنها یاد کرد، در برابر حوثی هایی که آنها را تحت حمایت ایران نامید، تاکید کرد.

وی که ناخواسته به عجز و ناتوانی به اصطلاح ائتلاف سعودی در برابر مردم یمن اعتراف داشت، گفت ایران در سال گذشته کمک های مالی و آموزشی به حوثی ها داده و برای سازماندهی، آموزش و تجهیز آنها اقدام کرده است و این جنگ طولانی شد.

این دیپلمات آمریکا افزود ایران بخش بزرگی از حوثی ها را بسیار از آنچه که بودند، موثرتر کرد.

هوک به مذاکرات مداوم وزیر خارجه آمریکا با همتایان اروپایی وی درباره آزمایش موشک ها و گسترش تسلیحات ایران اشاره کرد و البته نگفت اگر اروپایی ها با آنها هم نظرند چه نیازی به مذاکرات مداوم داشته است.

با این حال گفت: ما دوست داریم متحدان اتحادیه اروپا، برنامه موشکی ایران را هدف تحریم های خود قرار دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می خواهید به دلیل آزمایش موشکی، تحریم جدیدی علیه ایران وضع کنید، تاکید کرد که نه فقط می خواهیم به ادعای ایران بپردازیم که طبیعت موشک های آنها دفاعی نیست.

این مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا موشک جدید آزمایش شده قابلیت حمل کلاهک های اتمی دارد هم گفت: ایران موشک هایی را تولید کرده که قادر به حمل کلاهک های متعدد از جمله کلاهک اتمی است.

آمریکا هر سال در آستانه گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد برای چگونگی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، نمایشی را به اجرا در می آورد تا القا کند که ایران، این قطعنامه را نقض کرده است.

کاخ سفیدی ها این بار به دنبال اثبات نقض قطعنامه ای از سوی ایران هستند که خود آنها پیشتر با خروج از برجام و اعمال فشار به سایر اعضای شورای امنیت برای همکاری نکردن در اجرای برجام، به طور آشکار این قطعنامه را نقض کرده اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.