سلمان خدادادی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما، با بیان اینکه هر صندوقی در هر کجای جهان برای زمان های مختلف برنامه های مدون دارد، افزود: صندوق بازنشستگی‌ای موفق است که در ابتدای فعالیت خود با برنامه ریزی صحیح به فکر دوران پیری باشد.

­وی با بیان اینکه در کشور ما قوانین مختلفی به صندوق ها تحمیل شده است، گفت: نگاه به صندوق ها نگاه حق الناسی نیست و دولت در صندوق ها دخالت دارد. مثلا صندوقی که مخصوص کارگران است به جز رسیدگی به بازنشستگی کارگران به کار دیگری نمی پردازد.­

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، خدادادی با اشاره به اینکه از ۱۸ صندوق بازنشستگی به جز یک صندوق مابقی ورشکسته اند، افزود: در کشور ما بسیاری از صندوق ها متکی به کمک های دولت هستند.

­رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یکی دیگر از چالش های صندوق های بازنشستگی را تحمیل قوانین مختلف از سوی دولت و مجلس نام برد.

خدادادی افزود: مجلس قانون تعهد پرداخت حق بیمه سهم کارفرما توسط دولت را تصویب کرد که دولت هیچ وقت چنین سهمی را پرداخت نکرد. با برآورد انجام شده در سال ۹۶ دولت از این بابت مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق تامین اجتماعی بدهکار است.

­رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: بازنشستگی پیش از موعد هم یکی دیگر از قوانینی است که مجلس تصویب کرد. در همه کشورهای دنیا تلاش بر این است که کارگران ۳۰ سال کامل فعالیت داشته باشند و پس از آن بازنشسته شوند اما در کشور ما با قانون بازنشستگی پیش از موعد کارگران با ۲۵ سال کار، حق و حقوق بازنشستگی ۳۰ سال را دریافت می کنند که باعث بار مالی بر دوش صندوق های بازنشستگی می شود.

سلمان خدادادی با بیان اینکه یکی از مشکلات صندوق های بازنشستگی سوء مدیریت حاکم بر آنها است، گفت: در زمان ۸ ساله یکی از دولت ها، هشت مدیر صندوق بازنشستگی تغییر کرده است، این تغییر مدیریت صندوق ها نقطه ضعف است که فرصت برنامه ریزی را از آنها می گیرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: صندوق های بازنشستگی در تصمیم گیری مستقل نیستند در واقع حیاط خلوت دولت ها هستند. صندوق تامین اجتماعی ۳۳ درصد کل سهام شرکت دارو سازی، ۳۳ درصد کل سهام صنعت سیمان، ۱۰درصد کل سهام پتروشیمی و ۳۰ درصد سهام بورس را به خود اختصاص داده است.

مصری، رئیس کمیته اجتماعی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز گفت: تحمیل سیاست گذاری های دولت یا مجلس می تواند همه محاسبات و برنامه ریزی صندوق های بازنشستگی را بهم بریزد.

عبدالرضا مصری با بیان اینکه برنامه ریزی های صندوق های بازنشستگی بین نسلی است و برای دو نسل آینده نیز برنامه ریزی می کند، افزود: تاکنون دولت حتی یک ریال به سازمان تامین اجتماعی بودجه نداده است اما قوانین حمایتی دولت ها بر تامین اجتماعی چنان خیمه زده است که سازمان تامین اجتماعی توان انجام وظایف خود را ندارد.

مصری گفت: دولت بابت تعهدات قانونی به تامین اجتماعی بدهکار است. بعنوان مثال دولت به تعهد ۵۰ درصدی پرداخت حق بیمه رانندگان بازنشسته عمل نکرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.