آسوشیتدپرس گزارش داد، کیم سونگ، سفیر کره‌شمالی در سازمان ملل متحد در نامه‌ای تاکید کرد ایالات متحده و سایر کشورها "در حال تلاش برای استفاده از همه روش‌های شریر و شوم" هستند تا در دهم دسامبر جلسه‌ای در شورای امنیت برگزار کنند و میچل باچله، کمیسیونر عالی شورای حقوق بشر در آن سخنرانی کند.

کیم سونگ رونوشتی از این نامه‌ها را برای تمام اعضای این شورا به غیر از ایالات متحده ارسال کرد و از آنها خواست تا با برگزاری آن جلسه مخالفت کنند. او همچنین نامه‌های مشابهی برای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و ماریا اسپینوزا گارسز، رئیس مجمع عمومی ارسال کرد.

شورای امنیت وضعیت حقوق بشری کره‌شمالی در چهار سال گذشته را مورد گفت‌وگو قرار داده است. هر جلسه بعد از رای‌گیری در شورای امنیت ۱۵ عضوی انجام می‌شود و دست‌کم ۹ رای "موافق" برای برگزاری چنین جلساتی لازم است.

اوایل همین ماه کمیته حقوق بشری مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آراء قطعنامه‌ای را تصویب کرد که "نقض دیرینه، گسترده، مداوم، سیستماتیک و آشکار حقوق بشر" کره‌شمالی را محکوم کرد و قویا از دولت آن خواست تا فورا به این سوء رفتارها خاتمه دهد. این قطعنامه نیازمند تایید در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی در ماه دسامبر دارد.

ماه اکتبر بازرس مستقل سازمان ملل در حوزه حوزه بشر کره‌شمالی تاکید کرد نشست‌های کیم جونگ اون با روسای جمهوری آمریکا و کره‌جنوبی تغییری در سابقه حقوق بشری شرم‌آور این کشور ایجاد نکرده است. این مقام به گزارش‌های "سوء رفتارهای سیستماتیک و گسترده" حقوق بشری و یافته‌های تحقیقات یک کمیسیون سازمان ملل در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد که جرایم احتمالی علیه بشریت در کره‌شمالی رخ داده است.

سفیر کره‌شمالی در سازمان ملل متحد در نامه‌اش یادآور شد، تا سال گذشته شبه‌جزیره کره منطقه‌ای بود که احتمال درگیری مسلحانه و یک جنگ هسته‌ای در آن وجود داشت که مستعدتر از هر منطقه‌ دیگری در جهان بود. او افزود: اما به لطف تلاش‌های دوستدار صلح جمهوری دموکراتیک خلق کره، جو صلح و ثبات اخیر در شبه جزیره کره برقرار شده است. با این وجود، برایمان تعجب‌آور و مایه تاسف است که شورای امنیت قصد دارد تا خلاف جهت آب حرکت کند و اقدام به تحریک رویارویی و تخریب گفت‌وگوها کند تا اینکه رفتاری ترغیب‌کننده برای تحولات مثبت کنونی را در پیش بگیرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.