روزنامه ایران نوشت: «حق سلامت یکی از مهم‌ترین حقوق اجتماعی انسان‌هاست که در اساسنامه سازمان بهداشت جهانی و حتی اعلامیه حقوق بشر هم به رسمیت شناخته شده است. این در حالی است که تحریم‌های اقتصادی آمریکا با ایجاد اختلال در مراودات مالی ایران باعث شده تأمین دارو و برخی مواد اولیه تولید دارو را با مشکل مواجه کند. اگر چه آمریکایی‌ها به دروغ مدعی هستند که غذا و دارو در فهرست تحریم آنها جایی ندارد اما واقعیت نشان می‌دهد که مهم‌ترین نیاز اجتماعی ایرانی‌ها تنها روی کاغذ تحریم نشده و در عمل بازار دارویی ایران به صورت جدی تحت تأثیر قرار گرفته است حتی برخی وارد کننده‌های دارو معتقدند دارو را در لیست تحریم قرار دادند و ما برای انتقال پول خرید مواد اولیه دارو با بانک‌ها مشکل داریم. در چنین شرایطی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو و سایر سازمان‌های مرتبط در تلاش هستند تا نیاز دارویی کشور در حد مناسب تأمین شود اما فشارهای روانی تحمیل شده بر جامعه در این روزها باعث شده خبرهایی هر چند کوتاه در خصوص دارو همانند جرقه‌ای افکار عمومی را ملتهب کند و به نگرانی مردم منجر شود.

صحبت‌های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در خصوص پیشنهاد چینی‌ها مبنی بر تولید دارو در منطقه آزاد چابهار یکی از همین اخبار است. به دنبال سخنان عبدالرحیم کردی در زمینه مطالعات چینی‌ها برای استفاده از ظرفیت‌های دارویی کشورهای مسلمان و بازاریابی در این کشورها و پیشنهاد استقرار شرکت‌های دارویی آنها در چابهار، موجی از اخبار نگران‌کننده در فضای مجازی به راه افتاد. از آنجایی که همواره محصولات درجه یک چینی راهی کشورهای اروپایی و امریکا می‌شود مردم ایران به خود حق می‌دهند از برندهای معتبر اروپایی استفاده کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو در این باره می‌گوید: پیشنهاد تولید دارو از سوی چینی‌ها تنها در حد پیشنهاد به رئیس منطقه آزاد چابهار بوده است و هرگونه اظهار نظری در خصوص آن نیازمند بررسی پیشنهاد آنهاست.

دکتر غلامرضا اصغری می‌افزاید: اگر قرار باشد توافقی در زمینه تولید دارو از سوی کشور چین صورت گیرد صرفاً در مورد داروهایی خواهد بود که در حال حاضر در کشور تولید نمی‌شوند و نوع وارداتی آنها در بازار دارو وجود دارد.

وی می‌افزاید: هر سرمایه‌گذاری که قرار باشد از سوی خارجی‌ها برای تولید دارو در کشور اتفاق بیفتد، قطعاً باید در حوزه داروهای وارداتی باشد، علاوه بر داشتن کیفیت مناسب، تحت لیسانس یک برند قابل قبول باشد و از نظر جهانی شناخته شده و مورد تأیید FDA باشد.

دارو و واکسن چینی وارد نمی‌کنیم

سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز در این باره به «ایران» می‌گوید: به هیچ وجه دارو و واکسن چینی به عنوان محصول نهایی به ایران وارد نمی‌شود.

دکتر کیانوش جهانپور با تأکید بر این‌ که ما هیچ ارزیابی فنی از شرکت‌های داروسازی چینی نداریم و البته هیچ مراوده‌ای هم در این رابطه با چین نداشته‌ایم، می‌افزاید: البته چین و هند، بزرگترین تأمین کننده‌های مواد اولیه دارویی هستند. به همین دلیل کشور ما نیز بخش عمده‌ای از مواد اولیه مورد نیاز صنعت دارویی کشور را از چین و هند وارد می‌کند.

وی خاطرنشان می‌کند: در ماه‌های اخیر نیز هیچ تغییر خاصی در این رابطه ایجاد نشده است، البته در هفته‌های اخیر مشکلاتی در مراودات مالی با کشور چین ایجاد شده است که اگر حل و فصل نشود و ادامه یابد قطعاً به سمت جایگزین کردن کشورهای دیگر به جای کشور چین یا واردات بیشتر از کشور هند خواهیم رفت.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در پایان تأکید کرد: سیاست سازمان غذا و دارو حمایت از تولید داروی داخلی است و داروهایی که در داخل تولید می‌شود جزو داروهای وارداتی نخواهد بود.»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.