رضا ترکاشوند افزود: در ساعات پایانی معاملات ارز نرخ هر دلار آمریکا در تابلو صرافی ها به ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان کاهش یافت اما در بازار غیررسمی ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان معامله می شود.

وی یکی از دلایل کاهش نرخ ها نسبت به هفته های گذشته را تمایل دارندگان ارز به فروش ذکر کرد و ادامه داد: بانک مرکزی آیین نامه ای برای عرضه ارز به بازار در دست تهیه دارد که فروش ارز به مردم را تسریع و تسهیل می کند؛ اگر این اتفاق بیفتد و این آیین نامه اجرا شود، بازار می تواند خود را تعدیل و کنترل کند.

شنبه این هفته (هفتم مهرماه) شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مدیریت بازار ارز را به بانک مرکزی واگذار کرد. 

در همین پیوند، دیروز بانک مرکزی اعلام کرد ۱۱ بانک در تامین ارز خدماتی مورد نیاز مردم مشارکت می کنند که نام آنها در روزهای آینده اعلام می شود.

در هفته های گذشته نرخ ارز بویژه دلار و یورو به دلیل گمانه زنی های سیاسی و عوامل روانی و همچنین کاهش عرضه به شکل اسکناس، رو به افزایش نهاد.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که مداخله بانک مرکزی با هدف مدیریت بازار ارز به تعدیل قیمت ها منجر می شود.

پیش از این یک کارشناس اقتصادی توضیح داد نرخ واقعی و اقتصادی دلار در ایران با توجه به تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی کمتر از ۱۰ هزار تومان برآورد می شود و هر نرخی بیش از این ناشی از متغیرهای سیاسی و انتظارات جامعه است.

«هادی حق شناس» اضافه کرد: خرید و فروش ارز در بازار آزاد با نرخ های فعلی اقتصادی نیست و به مثابه یک قمار است که می تواند با سود یا زیان همراه باشد.

وی پیش بینی کرد هیجانات بازار پس از سیزدهم آبان ماه (زمان اعمال آخرین دور تحریم های آمریکا) فروکش کرده و به یک تعادل مطلوب برسد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.