مقامات چینی به دنبال افزایش گسترده سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های جدید، ایجاد شغل و حمایت از رشد اقتصادی این کشور هستند.

مقامات چینی تلاش می‌کنند تا با تکیه بر تولیدات داخل وابستگی به بازارهای خارجی را کمتر کنند.

اگرچه کارشناسان معتقدند که جنگ اقتصادی که آمریکا آغاز کرده در نهایت به ضرر هر دو کشور است و جلوی رشد اقتصادی آنها را خواهد گرفت اما مقامات چین تلاش می‌کنند تا ضمن تکیه بر تولید به داخل و بازارهای منطقه بازارهای دیگری غیر از آمریکا را نیز جست‌‌وجو کند.

«جک‌ما» بنیانگذار شرکت علی‌بابا در نشست سالانه سرمایه‌گذاران این شرکت توصیه کرد که این استراتژی آمریکا احتمالاً تا ۲۰ سال دیگر نیز ادامه خواهد یافت و راهکار چین پیدا کردن بازارهای جدید است.

آمریکا جنگ اقتصادی با چین را به بهانه جبران کسری تجاری با این کشور و با اعمال تعرفه بر روی فولاد و آلومینیوم آغاز کرد و طی چند ماه گذشته اعمال تعرفه‌ها ادامه دارد.

روز دوشنبه آمریکا روی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی تعرفه اعمال کرد و یک روز بعد هم هم چین روی ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکا تعرفه‌گذاری کرد. روش پینگ‌پنگی تعرفه از سوی دو کشور طی چند ماه گذشته ادامه یافته است.

آمریکا تهدید کرده در صورتی که چین بخواهد روی کالاهای آمریکا تعرفه بگذارد فهرست ۲۶۷ میلیارد دلاری کالاهای چنیی هم برای تعرفه‌گذاری جدید آماده شده است.

سرمایه‌گذاران چینی انتظار دارند که پکن با اصلاحات اقتصادی برای مقابله با جنگ اقتصادی به مصاف آمریکا برود. 

گام نخست و هسته مرکزی این اقدام در دولت می‌تواند محرک‌های مالی و اقتصادی در قالب افزایش سرمایه‌گذاری از سوی دولت در بخش‌های زیرساختی مانند جاده‌ها، پل‌ها و دیگر پروژه‌های مهم و اساسی باشد.

اقدام دیگر دولت می‌تواند کاهش ارزش پول این کشور برای ترغیب صادرکنندگان به افزایش صادرات باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.