با گذشت حدود ۲ ماه از انتشار خبر بررسی خروج نیروهای آمریکائی از آلمان به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و اظهارات برخی مقامات نظامی این کشور در تائید این خبر، ریچارد گرنل سفیر آمریکا با انتشار بیانیه ای در برلین اعلام کرد که نه تنها چنین برنامه ای عملی نمی شود، بلکه واشنگتن در نظر دارد بیش از یک هزار و ۵۰۰ نظامی دیگر به این نیروها اضافه کند.

گرنل تاکید کرد: با افزوده شدن این تعداد نظامی به نیروهای آمریکایی مستقر در خاک آلمان، توان نظامی واشنگتن تقویت خواهد شد.

سفیر آمریکا در برلین با بیان این مطلب که استقرار نیروهای جدید آمریکایی در آلمان با هدف تقویت ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) و اروپا صورت می گیرد، تاکید کرد: این تعداد نظامیان تا سال ۲۰۲۰ به تدریج به پایگاه های نظامی آمریکا در آلمان اعزام خواهند شد.

اظهارات سفیر آمریکا در آلمان شگفتی بسیاری از سیاستمداران آلمانی را برانگیخته است، چرا که در حال حاضر مناسبات سیاسی میان برلین و واشنگتن با توجه به فشارهای اقتصادی ترامپ بر اتحادیه اروپا، چندان گرم نیست.

همزمان با اظهارات گرنل، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز تائید کرد که نظامیان تازه نفس این کشور تا پایان سال جاری همراه با خانواده هایشان وارد آلمان می شوند.

بسیاری از کارشناسان و ناظران بین المللی تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از آلمان را واکنشی به خودداری آلمان از افزایش بودجه نظامی خود ارزیابی کرده اند.

۲۹ کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در سال ۲۰۱۴ متعهد شدند که ظرف ۱۰ سال حجم بودجه دفاعی را به ۲ درصد درآمد ناخالص ملی خود برسانند، اما به نظر ترامپ برلین در این زمینه کوتاهی کرده است.

پس از شکست آلمان در جنگ جهانی دوم، صدها هزار نظامی آمریکائی، انگلیسی، فرانسوی، هلندی، بلژیکی و کانادائی به عنوان نیروهای متفقین در آلمان مستقر شدند. تعداد این نیروها در سال ۲۰۰۶ به حدود ۹۹ هزار تن و در سال ۲۰۱۶ به حدود ۴۰ هزار تن کاهش یافت.

آمریکا در تهاجم نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳، بارها از پایگاه های نظامی خود در خاک آلمان استفاده کرد.

 برلین اخیرا اعلان کرده که ممکن است در عملیات نظامی احتمالی آمریکا و متحدانش در سوریه مشارکت کند.

«اشتفان زایبرت» سخنگوی دولت آلمان تایید کرد که این کشور مذاکراتی با آمریکا و متحدان اروپایی خود برای مشارکت در تهاجمی احتمالی به سوریه داشته است.

وی گفت که اقدام نظامی مورد اشاره در صورت «استفاده از تسلیحات شیمیایی» در استان ادلب سوریه اجرا خواهد شد.

پیش از این نیز روزنامه «بیلد» به نقل از منابع خبری، از بررسی طرح پیوستن به ائتلاف نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه در وزارت دفاع آلمان خبر داده بود. دولت آلمان در نظر دارد در صورت نیاز به اتخاذ تصمیم فوری، از طی فرآیندهای قانونی و کسب مجوز کنگره صرف نظر کند.

«آندریا نالس» رهبر حزب سوسیال دمکرات آلمان که عضو دولت ائتلافی است، روز دوشنبه از مخالفت خود با هرگونه مشارکت در اقدام نظامی علیه سوریه خبر داد.

رویترز به نقل از منابع خبری افزود: در مذاکرات دولت آلمان با مقام‌های آمریکایی، گزینه استفاده از جنگنده‌های این کشور در عملیات‌های شناسایی یا تهاجمی در سوریه مورد بحث قرار گرفته است.

آمریکا، انگلیس و فرانسه فروردین ماه امسال با ادعای حمله شیمیایی دولت بشار اسد به شهر دومای سوریه، اهدافی را در این کشور هدف حمله های موشکی قرار دادند.

این در شرایطی است که دولت سوریه در پی توافقی، تمامی تسلیحات شیمیایی خود را به نمایندگان سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح های شیمیایی تحویل داده و تاکنون هیچ مدرکی دال بر نقض تعهدات دمشق ارائه نشده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.