عون این سخنان را امروز (سه شنبه) در افتتاحیه نشست پارلمان اروپا در «استراسبورگ» فرانسه بیان کرد و افزود: آمریکا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ که روند حوادث در جهان را تغییر داد، اعلام کرد که جهان را از تروریسم آزاد خواهد کرد و به ملت ها، آزادی و دموکراسی می دهد، اما آنچه تاکنون پس از ۱۷ سال شاهد هستیم این است که تروریسم به جای اینکه نابود شود، در سراسر جهان گسترش یافته است.

وی ادامه داد: سیاست های بین المللی که همچنان در خاورمیانه به اجرا در می آید، کینه و عداوت را افزایش داده و با بالابردن نسبت افراطی گری، راه را برای گسترش خشونت و تروریسم گشوده است.

رئیس جمهوری لبنان تصریح کرد: بی شک این سیاست ها از «عدالت» بی بهره است و منجر به ایجاد شک و شبهه در اجرای دموکراسی توسط کشورهایی می شود که خود و نظام سیاسی شان را پیشگام آن می دانند. آیا دموکراسی این است که در داخل از حقوق بشر دفاع کرد، ولی در خارج از آن برای تحقق منافع کشورهای بزرگ ذبح شود؟

عون تاکید کرد که نتایج این سیاست، اسرائیل را به سمت یهودی سازی قدس و معرفی آن به عنوان پایتختش سوق داده و باعث شده که (این رژیم) قطعنامه های بین المللی را بر زمین بزند و نه تنها آن را نقض کند، بلکه قانون «دولت کشور خلق یهود» را به تصویب برساند.

رئیس جمهوری لبنان، تصمیم آمریکا در قطع کمک به آژانس امداد رسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) را تکمیل راه رژیم صهیونیستی و اقداماتش دانست و گفت که هدف از این کار، اعطای تابعیت اجباری به آوارگان فلسطینی در کشورهای میزبان از جمله لبنان است.

عون، با تکرار موضع همیشگی کشورش مبنی بر اینکه لبنان زیر بار دادن تابعیت به آوارگان فلسطینی نمی رود، خاطرنشان کرد: ملت فلسطین همچنان از سال ۱۹۴۸ در اردوگاه های کشورهای دیگر و به خصوص لبنان زندگی می کنند و در انتظار یک حل سیاسی و اجرای قطعنامه ۱۹۴ هستند، ولی اکنون این راه حل پس از ۷۰ سال انتظار خود را با طرح اقامت گزینی ظاهر می کند. 

بنابر برخی آمارها حدود ۵۰۰ هزار آواره فلسطینی در اردوگاه هایی در لبنان زندگی می کنند که این کشور همواره با اعطای تابعیت به آنها مخالفت کرده است.

رئیس جمهوری لبنان درباره بحران آوارگان سوری و موضوع بازگشت آنها به کشورشان نیز گفت که ما در تلاش برای بازگشت این آوارگان در امنیت و کرامت به سرزمین و خانه هایشان هستیم و هرگونه تعلل در این باره را نمی پذیریم.

عون، ضمن استقبال از هر اقدامی که مانند طرح روسیه جهت بازگشت آوارگان سوری به حل این بحران کمک کند، تاکید کرد: لبنان، گره زدن موضوع بازگشت آوارگان به راه حل سیاسی در سوریه را رد می کند.

بیش از یک و نیم میلیون آواره سوری در لبنان حضور دارند. به تازگی روسیه طرحی را ارائه کرده است که آوارگان سوری از کشورهای مختلف به سرزمین خود بازگردند و لبنان با رقمی در حدود ۸۹۰ هزار نفر بیشترین سهم را در این طرح دارد.

رئیس جمهوری لبنان همچنین در میان نمایندگان ۲۸ کشور در پارلمان اروپا پیشنهاد خود مبنی بر معرفی لبنان به عنوان «مرکز دائمی گفت و گوی میان تمدن ها، ادیان و طایفه های مختلف» تکرار کرد و خبر داد که سفرای کشورش این امر را پیگیری خواهند کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که در دوره آتی مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ این مساله مطرح شود و از اروپایی ها خواست تا در این باره از لبنان حمایتی ویژه کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.