مجید حسنلو در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار کرد: معمولا بین خلبان‌ها و مسئولان فنی یک هواپیما اختلافاتی پیش می‌آید؛ مثلا خلبان می‌گوید فلان سیستم ایراد دارد اما فنی می‌گوید طبق کتاب ایراد را برطرف کرده‌ام و وسیله پرنده قابل ترخیص است.

وی تصریح کرد: به هر حال تصمیم‌گیری درباره پرواز با خلبان است. برخی خلبانان سخت‌گیری خاصی برای انجام پرواز دارد اما خلبان دیگری می‌بیند که طبق مقررات است و پرواز را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: چنانچه مورد هم وجود داشته باشد قابل گزارش به سازمان هواپیمایی کشوری است. در سایت سازمان قسمتی برای گزارش‌ داریم که بر اساس آن شرکت‌ها، خلبانان و... می‌توانند موارد موردنظر را اعلام کنند که سازمان هواپیمایی به اینها رسیدگی می‌کند.

وی با اشاره به این‌که موضوع اخیر -اظهارات یکی از خلبانان هواپیمایی سپهران- توسط کارشناسان دفتر صلاحیت پرواز و عملیات پرواز در حال رسیدگی است، اظهار کرد: در این رابطه مدارک رویت و مصاحبه هم انجام شده تا مشخص شود که آیا این مسئله صحت داشته و اگر صحت داشته در چه حدی بوده است.

حسنلو با اعلام این‌که گزارش مربوط به ادعاهای خلبان هواپیمایی سپهران آماده شده و در حال انتقال آن به مراجع ذی‌ربط هستیم، گفت: در صنعت هواپیمایی در موارد اینچنینی و سوانح کسی را مقصر قلمداد نمی‌کنیم، وظیقه ما این نیست که مشخص کنیم چه کسی مقصر است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا موردی وجود داشته که هواپیما با قطعه دارای ایراد پرواز کرده باشد، اظهار کرد: هواپیما مجاز است که با ایراد پرواز کند، در دنیا مقررات این اجازه را می‌دهد. منتها باید در کتابی تحت عنوان MEL باید ببینیم در چه حدی این اجازه داده شده است. خارج از این کتاب باید از سازمان هواپیمایی کشوری اجازه گرفته شود.

وی با تاکید بر این‌که پرواز با ایراد هواپیما اگر در محدوده کتاب و لیست تجهیزات باشد، منعی ندارد در پاسخ به این پرسش که آیا مورد پیش آمده برای هواپیمایی سپهران خارج از کتاب بوده یا خیر،‌ افزود: «باید گزارش را ببینم چون آقایان رفته اند گزارش تهیه کرده‌اند و باید ببینم داخل گزارش چه نوشته شده است.»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.