سفر دستیار ویژه ظریف به لبنان
الحیات نوشت، برخی منابع آگاه اعلام کردند که حسین جابری انصاری دستیار ویژه وزیر خارجه ایران در امور سیاسی فردا (دوشنبه) به لبنان سفر میکند و با میشل عون، رییسجمهور لبنان، نبیه بری رییس پارلمان لبنان و سعد حریری نخستوزیر لبنان دیدار و در رابطه با آخرین تحولات منطقه با آنها گفتوگو خواهد کرد.
این منابع اعلام کردند که جابری انصاری در رابطه با تحریمهای ایران و پرونده نزار زاکا، شهروند لبنانی بازداشت شده در ایران با مقامات لبنانی گفتوگو خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، نزار زاکا شهروند لبنانی در سپتامبر ۲۰۱۵ در ایران بازداشت شده است و قرار بود که در عید فطر امسال آزاد شود.
این روزنامه مدعی است که ایران نزار زاکا را آزاد نکرده است و جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان پیش از این پیامی در این رابطه به محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران ارسال کرده است.
به گزارش ایسنا، دومین همایش بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار در شهریور ۹۴از سوی وزارت صنعت و معدن برگزار شد. در این همایش به روال معمول، فراخوان مقاله داده شده و نزار زاکا نیز مقاله "نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی زنان" را ارسال نموده و مورد پذیرش قرار گرفت. بدیهی است دعوتنامه مهمانان خارجی همایش به امضای رییس شورای سیاستگذاری رسید و در ضیافت پایانی همایش به مانند سایر مهمانان خارجی مبادرت به گرفتن عکس با معاون رییس جمهور کرد.
تحقیقات انجام شده نشان داد که نزار زاکا همکاریهایی با آمریکا دارد و به جرم این همکاریها به ۱۰ سال حبس محکوم شد.
حضور نزار زاکا در ایران مسبوق به سابقه است. وی به عنوان مسئول ICT اتحادیه عرب در سال ۱۳۹۳ نیز توسط وزارت ارتباطات به ایران دعوت شد.
حسین جابری انصاری که در آن زمان سمت سخنگوی وزارت خارجه را برعهده داشت در پاسخ به سوالی در مورد ادامه بازداشت نزار زاکا در تهران و این که آیا دولت لبنان در مورد آزادی این تبعهاش با ایران مذاکره کرده است یا خیر؟ گفت: پروندهای که اشاره کردید یک پرونده قضایی است و اطلاعات مربوط به آن در حدی که لازم بوده بیان شده است. ما در چارچوب روابط خوبی که با لبنان داریم درخواستهای لبنان را برای مساعدت به این موضوع شنیدهایم ولی همانطور که گفتم این موضوع یک موضوع قضایی است و توسط قوه قضاییه دنبال میشود. دولت ایران برای تسهیل رسیدگی به این پرونده تلاش میکند ولی در نهایت در مورد این پرونده قضایی، مراجع قضایی تصمیم میگیرند.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین صدیقی در خطبه نماز جمعه در ۲۲ آبان ۹۴ با اشاره به دستگیری نزار زاکا عنوان کرد: او هم در ایران و هم در لبنان ماموریت راه اندازی شبکه مجازی اجتماعی با اهداف آمریکایی را داشت و از سرنخهای نفوذ بود. او دستگیر شده و به اخذ دلارها و اهداف شومش اقرار کرده است. عده ای هم در کنار او دستگیر شدند و این مسألهای که آقا در مورد نفوذ تاکید کردند صحیح است.
براساس گزارش روزنامه الاخبار، گرچه نزار زاکا در ظاهر عضویت نظامی ندارد، ولی اندک جستجویی نشان میدهد که وی فارغ التحصیل آکادمی نظامی «ریورساید» آمریکا در سال ۱۹۸۵ و عضو شورای فارغ التحصیلان این آدکادمی نظامی است.
این روزنامه با بیان اینکه دو تن از فرزندان نزار زاکا در همان آکادمی ریورساید آمریکا درس خواندند، تاکید کرد که متهم بعدها تحصیلات خود را در ریاضیات و «آیتی» در برخی از دانشگاههای آمریکا ادامه داده بود.
بر اساس اسناد منتشر شده در سایت «ویکی لیکس» نزار زاکا از اهل شهرک «قلمون شمالی» (شرق لبنان) از فعالان سیاسی و اجتماعی در زمینه «آزادی اینترنت» بوده و قبلا از طرفداران حزب مسیحی «جریان ملی آزاد» لبنان بود تا اینکه در سال ۲۰۰۹ مسؤولیت کمپین انتخاباتی جریان «۱۴ مارس» (جریان متحد با آمریکا) در منطقه «زحله» لبنان را بر عهده گرفت.
نزار زاکا در محافل غیر دولتی به نزدیکی به کابینه آمریکا معروف بوده و همزمان با آغاز اعتراضات مردمی اخیر در لبنان با برگزاری نشستی مطبوعاتی حمایت خود از تظاهرات را اعلام کرد.
در پی دستگیری نزار زاکا در ایران، خانوادهاش با مقامات لبنانی تماس گرفته و مشخص شد که برخی مقامات لبنان با طرفهای ایرانی تماس برقرار کرده و ایرانیها نیز به گفتن اینکه «این قضیه به "امنیت ملی" بر میگردد» اکتفا کردند.
زاکا پیش از این در کنفرانسهایی درباره اینترنت و «آی تی» در ایران شرکت کرده بود و شایعه شده که به همراه برخی چهرههای مخالف نظام ایران در حال تدارک برنامههایی برای ایجاد موج تظاهرات ضد دولتی در ایران به منظور مقابله با طرح دولت برای تشکیل اینترنت ملی جدا از شبکه اینترنت جهانی بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر