روزنامه کویتی: بسته شدن تنگه هرمز قیمت نفت را به ۳۰۰ دلار می رساند
روزنامه الرای کویت نوشت:در صورت عملی شدن تهدید ایران در بستن تنگه هرمز قیمت نفت در بازارهای جهانی به ۳۰۰ دلار در هر بشکه می رسد.
پایگاه اطلاع رسانی روزنامه الرای کویت نوشت : تهدید ایران در خصوص جلوگیری از صادرات نفت کشورهای همسایه، سایه سنگینی بر کشورهای جنوبی خلیج (فارس) به طور عام و کویت به صورت خاص انداخته است .
حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در جمع ایرانیان مقیم سوئیس با بیان اینکه آمریکا نمی تواند صادرات نفت ایران به خارج کشور را متوقف کند، گفت : آمریکایی ها مدعی شده اند که می خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه اش را ببینید.
پایگاه اطلاع رسانی روزنامه کویتی الرای افزود: یکی از گزینه های ایران برای عملی کردن تهدید خود بستن تنگه هرمز است و چنانچه سپاه پاسداران ایران تهدید رهبران خود را عملی کند کویت بزرگ ترین متضرر آن خواهد بود.
این روزنامه به نقل از کارشناسان نوشت : تنها راه صادرات نفت کویت که به حدود ۲ میلیون بشکه در روز می رسد تنگه هرمز است و در صورت توقف یا ممانعت از حمل و نقل دریایی در این منطقه صادرات نفت کویت کاهش و حتی متوقف خواهد شد و این موضوع یک خطر حقیقی برای این کشور است .
منابع نفتی همچنین به روزنامه الرای گفتند که در صورت اجرایی شدن تهدید ایران، روزانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه از نفت کشورهای جنوبی خلیج فارس صادر نخواهد شد که این فاجعه بار خواهد بود.
به عقیده تحلیلگران نفتی کویت یکی دیگر از مشکلات کشور این است که بر خلاف برخی کشورهای منطقه که در خارج از کشور مخازن بزرگ نفتی برای نگهداری در اختیار دارند ، کویت هیچ مخزنی در خارج کشور ندارد.
به گفته این کارشناسان موجودی نفت کویت در نفتکش ها هم در حد یک یا دو روز است و مخازن راهبردی داخل کشور هم گنجایش نگهداری نفت برای ۳۰ روز را دارند.
این کارشناسان در عین حال ادعا کردند که بعید است تهدیدات ایران عملی شود چرا که تهران با این کار تمام دنیا را در مقابل خود قرار می دهد و قیمت نفت به ۳۰۰ دلار در هر بشکه می رسد.
به گفته منابع روزنامه الرای تنها راه کویت در صورت بسته شدن تنگه هرمز ایجاد راههای جایگزین است هر چند این کار بسیار دشوار و راههای جایگزین هم بسیار محدود است و در دراز مدت امکانپذیر نیست اما کویت می تواند نفت خود را با تانکر به امارات بفرستد یا با لوله به سلطنت عمان یا با انتقال به عربستان از طریق دریای سرخ به دست مشتریان برساند.
پایگاه اطلاع رسانی الرای در ادامه به نامه تشکر سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به روحانی اشاره کرد و نوشت : قاسمی در این نامه ضمن حمایت از مواضع روحانی آمادگی خود برای انجام تصمیمات نظام را اعلام کرد.
کویت که از دیرباز یکی از تولیدکنندگان کلیدی نفت خام به شمار میآید با داشتن ۱۰۲ میلیارد بشکه ذخایر نفتی، حدود ۶درصد از ذخایر نفت خام دنیا را در اختیار دارد.
تولید روزانه نفت این کشور بیش از ۲,۶میلیون بشکه وصادرات آن ۱.۹میلیون بشکه در روز است.این کشور به عنوان دهمین تولید کننده نفت خام جهان و پنجمین تولید کننده نفت خام اوپک شناخته میشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر