فشار چین بر اروپا برای تشکیل اتحاد تجاری ضدآمریکایی
در دیدارهایی که در بروکسل، برلین و پکن انجام شد، مقامات بلندپایه چینی از جمله لیو هی، معاون نخست وزیر و وانگ یی، وزیر خارجه چین یک اتحاد میان دو قدرت اقتصادی را پیشنهاد و به علامت حسن نیت، امکان گشایش بیشتر بازار چین برای اروپاییها را عرضه کردند.
یکی از این پیشنهادها، اقدام مشترک چین و اتحادیه اروپا علیه آمریکا در سازمان تجارت جهانی بوده است.
پنج مقام و دیپلمات اروپایی به رویترز گفتند اما اتحادیه اروپا که بزرگترین بلوک تجاری جهان است، در آستانه نشست چین و اروپا در پکن که روزهای ۱۶ و ۱۷ ژوییه برگزار میشود، ایده متحد شدن با پکن علیه واشنگتن را رد کرده است.
به گفته مقامات اروپایی، انتظار میرود این نشست به صدور بیانیهای با لحن ملایمتر منتهی شود که بر تعهد دو طرف بر سیستم تجارت چندجانبه تاکید کرده و ایجاد یک گروه کاری برای مدرنیزه کردن سازمان تجارت جهانی را وعده میدهد.
معاون نخست وزیر چین به طور خصوصی اظهار کرده که چین آماده است در نشست سالانه که با حضور شی جین پینگ، رییس جمهور و لی کهکیانگ، نخست وزیر چین و مقامات بلندپایه اروپایی برگزار میشود، بخشهایی از اقتصاد چین که میتواند به روی سرمایهگذاری اروپایی گشوده شود را اعلام کند.
مطبوعات دولتی چین این پیام را مخابره کردهاند که اتحادیه اروپا طرف چین است و این بلوک را در موقعیت حساسی قرار دادهاند. دو نشست گذشته که در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ برگزار شدند، به دلیل اختلاف نظر بر سر دریای جنوب چین و تجارت، بدون انتشار بیانیهای خاتمه یافتند.
یک دیپلمات اروپایی گفت: چین میخواهد که اروپا در برابر واشنگتن جانب پکن را بگیرد اما ما نمیخواهیم چنین کاری انجام دهیم و به آنها هم گفتهایم.
با وجود تعرفههای ترامپ روی واردات فلزات اروپایی و تهدید برای وضع تعرفه روی صنعت خودروی اتحادیه اروپا، بروکسل در نگرانی واشنگتن نسبت به بازارهای بسته چین و آنچه دولتهای غربی دستکاری تجارت برای تسلط بر بازارهای جهانی میدانند، سهیم است.
یک دیپلمات دیگر گفت: ما همه شکایاتی که آمریکا علیه چین دارد موافق هستیم و تنها با نحوه برخورد آمریکا با این مسئله موافق نیستیم.
با این حال موضع چین با توجه به روابط امنیتی و اقتصادی عمیق واشنگتن با کشورهای اروپایی، جالب توجه است و نگرانی عمیق چین نسبت به جنگ تجاری با واشنگتن را نشان میدهد. ترامپ قصد دارد از ششم ژوییه روی واردات کالاهای چینی به ارزش میلیاردها دلار تعرفه وضع کند.
همچنین تلاشهای پکن، تهور چین برای بدست گرفتن رهبری در بحبوحه اختلاف میان آمریکا، اروپا، کانادا و ژاپن بر سر مسائلی شامل تجارت آزاد، تغییرات جوی و سیاست خارجی را نشان میدهد.
یک مقام اروپایی آگاه از دیپلماسی اتحادیه اروپا-چین اظهار کرد: ترامپ غرب را دچار شکاف کرده و چین به دنبال بهرهبرداری از این موقعیت است و اکنون احساس میکند میتواند اتحادیه اروپا را در بسیاری از بخشها از جمله تجارت دچار چند دستگی کند.
یک مقام دیگر اختلاف میان ترامپ و متحدان غربی آمریکا در نشست اخیر گروه هفت را موهبتی برای پکن دانست زیرا نشان داد رهبران اروپایی حداقل در سیاست خارجی یک متحد درازمدت دارند.
فرستادههای اروپایی میگویند آنها در سال ۲۰۱۷ فوریت بزرگتری را از سوی چین برای یافتن کشورهایی با تفکر مشابه برای ایستادن در برابر سیاست "آمریکا در وهله نخست" ترامپ حس کرده بودند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر