روز گذشته بانک مرکزی فهرستی از اسامی شرکت های دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا منتشر کرد و بر اساس اعلام سخنگوی بانک مرکزی فهرست دومی نیز بنا بر اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت به بانک مرکزی در راه است .

 پیش از این برخی با استناد به سخنان محمد شریعتمداری تاکید کرده بودند وی با انتشار اسامی وارد کنندگان مخالفت دارد، این در حالی است که در اطلاعیه این وزارتخانه تاکید شده است این وزارتخانه با انتشار اسامی تمامی وارد کنندگان با ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق است.

بر اساس این گزارش ثبت سفارش کالاها به وسیله سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و در گروه کالایی تعریف شده و مجاز انجام شده و گواهی ثبت آماری آن تهیه و به بانک مرکزی ارائه شده است.

کریمی درباره ناهمخوانی عنوان شرکت‌ها با کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده اند گفت: زمانی که واردات کالایی را سازمان توسعه تجارت تأیید و گواهی ثبت آماری آن را به بانک مرکزی اعلام می‌کند این بانک مکلف است ارز مورد نیاز را اختصاص دهد.

واردکنندگان خودرو معرفی شدند

از سوی دیگر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد: اسامی شرکت های وارد کننده خودرو و میزان ارز تامین شده برای آنها به بانک مرکزی اعلام شده است.

این وزارتخانه اعلام کرد: همه تعرفه های مربوط به تمامی خودروهای سواری (با کد ۸ رقمی) که برای هر مورد شامل ذکر نام شرکت وارد کننده و میزان ارز تامین شده برای واردات آن خودرو به بانک مرکزی اعلام شده است تا به استحضار همه هموطنان برسد.

لازم به یادآوری است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت جز ثبت سفارش برای واردات کالا ، فرآیند دیگری انجام نمی شود ومراحل تخصیص و سپس تامین ارز برای متقاضیان واردات در بانک مرکزی جمهوری اسلامی انجام و اطلاعات ارزی در اختیار آن دستگاه است.

لیست کالاهای اساسی مورد نیاز عامه مردم بنا به دستور رییس جمهور محترم ودر روز جمعه مورخ هشتم تیر ماه در اختیار ریاست کل محترم بانک مرکزی قرار گرفت وایشان با اجازه ریاست محترم جمهوری اقدام به انتشار آن کردند.

بانک مرکزی برای انتشار کامل اسامی دریافت کنندگان ارز ٤٢٠٠ تومانی نیازی به نظر و مجوز این وزارتخانه ندارد و در اولین فهرست مورد درخواست بانک مرکزی شماره تعرفه کالاهای مورد نیاز و ضروری مردم را به بانک اعلام کرد تا ارز تخصیصی و تامین شده برای واردات را اعلام کند.

از سویی دیگر تعرفه های مربوط به کالاهای دارویی و تجهیزات بیمارستانی نیز در بانک اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موجود و از طریق آن قابل پیگیری است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.