طرح ملی الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی از جمله طرح های اشتغال حمایتی ذیل برنامه اشتغال فراگیر است که اجرای آن با نقش آفرینی سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد واسط و تسهیل‌گر با هدف توانمندسازی و اتصال متقاضیان مشاغل خانگی به بازار فروش محصولات، در هشت استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری و لرستان،   آغاز شده است. در الگوی جدید، افراد پس از ثبت نام  می توانند از خدمات و امکاناتی نظیر آموزش، مشاوره و فروش محصولات بهره مند شوند.

مهناز امامدادی ـ رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح فرایند اجرای طرح می‌گوید: این طرح در سه فاز انجام می‌شود که فاز اول، بررسی و شناسایی مزیت‌ها و توانمندی‌های مناطق‌، فاز دوم توانمندسازی متقاضیان و فاز سوم و نهایی اتصال به بازار است.

او می‌گوید تمامی مراحل فاز اول به‌طور کامل انجام‌ شده و در اجرای فازهای دوم و سوم، پیشرفت‌هایی صورت گرفته و بخش‌های اصلی کار انجام‌ شده است.

امامدادی ابراز امیدواری کرده با توجه به اینکه سایت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی برای امکان ارتباط مستقیم با متقاضیان و راهنمایی، آموزش، مشاوره و استعدادسنجی آنها توسط جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شده است، مرحله توانمندسازی متقاضیان با سرعت بیشتری انجام ‌شود.

آنطور که رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار می‌گوید در مورد فاز سوم و مرحله اتصال به بازار، ارتباطات و تعاملات خوبی با برندها و اشخاص فعال در عرصه فروش مشاغل خانگی برقرار شده که با قوی‌تر کردن این تعاملات، اتصال تولیدات متقاضیان مشاغل خانگی و فعالان کسب‌وکار خانگی با برندهای معروف و بازار فروش، رشد کمی و کیفی محصولات مشاغل خانگی در همه عرصه‌ها به‌ویژه در بحث بسته‌بندی محقق خواهد شد.

الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی به دنبال توانمندسازی متقاضیان و فعالان مشاغل خانگی از طریق راهنمایی، هدایت، مشاوره‌ و استعدادیابی متقاضیان است و در صورت نیاز، آموزش‌های تکمیلی لازم را به افراد ارائه می‌کند و سازمان جهاد دانشگاهی نیز به عنوان تسهیل‌گر این وظیفه را برعهده دارد.

امروز کشورهای توسعه یافته بخش اعظمی از بازار اشتغال خود را به کسب و کارهای خرد و خانگی اختصاص داده‌اند. کسب و کارهایی که به دلیل ارزان و کم‌هزینه‌ بودن و درآمدزایی بالا مورد توجه کارآفرینان قرار گرفته است. اهمیت مشاغل خانگی و نقش آن در کاهش بیکاری تا آنجاست که در سال ۱۳۸۹ قانون ساماندهی مشاغل خانگی به تصویب رسید و جهت اجرا به وزارت کار ابلاغ شد.

یکی از مزیتهایی که الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی نسبت به طرح‌های قبلی دارد این است که در طرح‌های قبلی با مراجعه افراد، اطلاعات آنها بر اساس خوداظهاری در سیستم ثبت و بر مبنای اطلاعات و طرح‌های وارد شده در سیستم بررسی انجام می‌شد اما در طرح نوین مشاغل خانگی، بررسی‌های تخصصی صورت گرفته، توان و استعداد اشخاص سنجیده و بر اساس آن و طبق نظر متخصصین، آموزش‌های لازم در صورت نیاز ارائه می‌شود.

جهاد دانشگاهی به‌عنوان عامل اجرایی طرح با رصد کارآفرینان، بنگاه‌ها و اشخاص اثربخش و تأثیرگذار در حوزه مشاغل خانگی، آنها را شناسایی کرده و به همکاری هرچه بهتر در طرح ترغیب می‌کند.

به گزارش ایسنا، متقاضیان راه‌اندازی مشاغل خانگی که تمایل دارند فعالیت خود را بر اساس الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی راه‌اندازی کنند، می توانند به  سامانه www.inhb.ir مراجعه و پس از کسب اطلاعات بیشتر در سامانه ثبت نام کنند.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۵ بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کردند که برای حدود یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر مجوز صادر شده و مابقی طرح‌ها یا به تایید رسیده و یا در نوبت رسیدگی قرار گرفته است.

در حال حاضر سقف تسهیلات مشاغل خانگی ۲۰ میلیون تومان است که به طرح‌های دارای توجیه اقتصادی، اشتغالزایی، بازار مناسب و قابل اجرا از سوی متقاضی پرداخت می‌شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.