کمسیون عالی مستقل انتخابات عراق، نتایج برخی از حوزه ها و استان های این کشور را اعلام کرده است.

بر همین اساس رسانه های خبری عراق گزارش داده اند که فهرست مقتدی صدر دست بالا را برای تشکیل دولت دارد، شنیده ها حاکی از آن است که مقتدی صدر پیروز نهایی انتخابات شده است. مقتدی صدر برای دولت آینده برنامه خود را اعلام کرده است. این در حالی است که وزارت کشور عراق نتایج رسمی را اعلام نکرده است اما صدر پیشنهاد دولت تکنوکرات را مطرح کرده که از قضا جنجالی شده و شمار بسیاری از نمایندگان پارلمان عراق با طرح تکنوکراتی دولت مخالفت کردند. پیشنهاد صدر در حالی مطرح شده است که عربستان سعودی  از آن استقبال کرده است. گفته شده است که در کردستان هم اتحادیه میهنی پیشتاز است. روز گذشته حامیان مقتدی صدر به خیابان های بغداد، کربلا و نجف آمدند و پیروزی حزب خود را جشن گرفتند.

 

 

گزارشی از آخرین اخبار انتخاباتی عراق را از نظر می گذرانید:

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد، بعد از شمارش ۹۱ درصد آرا در ۱۶ استان از مجموع ۱۸ استان عراق لیست "سائرون" به ریاست مقتدی صدر همچنان پیشتاز انتخابات پارلمانی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز عراق، نتایج انتخابات عراق در شش استان دیگر نشان داد، لیست "سائرون" در دو استان نجف و میسان در رتبه اول و بعد از آن لیست "الفتح" به ریاست هادی العامری در رتبه دوم قرار دارند، در حالی که ائتلاف "النصر" به رهبری حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در در استان نینوا در رتبه اول است.

لیست حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی در اربیل در صدر است و بعد از آن اتحادیه میهنی و الجیل الجدید به ترتیب بیشترین آرا را به دست آوردند، در حالی که لیست اتحادیه میهنی کردستان عراق وابسته به خانواده طالبانی در سلیمانیه بیشترین آرا را به دست آورده است. بعد از آن جنبش تغییر در سلیمانیه دوم و الجیل الجدید سوم هستند. در حالی که لیست "قلعة الجماهیر الوطنیه" به رهبری قتیبه الجبوری عضو پارلمان کنونی در استان صلاح الدین اول است و بعد از آن لیست "الفتح" و سپس ائتلاف "الوطنیه" به ریاست ایاد علاوی و پس از آن ائتلاف "النصر" قرار دارند. 

تنها نتایج آرای دو استان کرکوک و دهوک باقی مانده که انتظار می‌رود نتایج آنها امروز (سه‌شنبه) اعلام شوند.

کمیسیون انتخابات پیشتر نتایج اولیه ۱۰ استان را اعلام کرده و نتایج هشت استان را به تعویق انداخته بود. کمیسیون گفته بود، آرای رای دهندگان از بین آوارگان و عراقی‌های مقیم خارج را شمارش نکرده است.

پیشتر اعلام شده بود، لیست "سائرون" در استان‌های بغداد، واسط، ذی‌قار و المثنی،‌ صدرنشین است و لیست الفتح در استان‌های بابل، کربلا، بصره، قادسیه. در حالیکه الفتح در استان‌های واسط، دیالی و بغداد در جایگاه دوم قرار داشت.

همچنین ائتلاف "القرار العراقی" به ریاست اسامه نجیفی،‌ در استان دیالی اول و در استان الانبار لیست "الانبار هویتنا" در رتبه اول و بعد از آن الوطنیه قرار داشت. اما ائتلاف النصر،‌ بعد از ائتلاف الفتح و سائرون در تمامی استان‌ها به جز نینوا در رتبه سوم قرار گرفته است.

 

کرکوک

منابع در شورای استانداری کرکوک نیز گفتند، کمیته فنی کمیسیون انتخابات دوشنبه وارد استان شد تا به بررسی دقیق آرای استان بپردازد و اتهامات اعراب و ترکمان‌ها به احزاب کرد را گفت بودند در انتخابات دست به تقلب زده‌اند، روشن کند. اما راکان جبوری،‌ استاندار کرکوک گفت، این کمیته یک کمیته فنی است و شایستگی باز کردن صندوق‌های رای برای شمارش دستی آرا جهت اطلاع از نتیجه واقعی انتخابات را ندارد.

ارشد صالحی، رئیس جبهه ترکمانی در کرکوک نیز حیدر العبادی را مسؤول ماوقع دانست و خواستار تظاهرات ترکمان‌ها برای دفاع از آرای‌شان شد.

 

اظهارات العبادی

اما حیدر العبادی خواستار احترام به نتایج انتخابات شد و آمادگی‌اش را برای ائتلاف با برندگان انتخابات اعلام کرد.

وی روز دوشنبه گفت: آماده همکاری با فراکسیون‌ها برای ایجاد قوی‌ترین دولت عاری از فساد هستم.

اظهارات مقتدی صدر درباره تشکیل دولت

رهبر جریان صدر نیز اظهار داشت، براس تشکیل دولتی تکنوکرات "عاری از حزب‌گرایی" تلاش می‌کند.

صدر در توئیتی اعلام کرد، ما (سائرون) با "حکمت" (الحکمة) و "ملی‌گرایی" (الوطنیه) اراده ملت و خواسته‌های آنها خواهیم بود و برای ایجاد (الجیل الجدید) نسلی جدید تلاش می‌کنیم تا "تغییر"ی به  سوی اصلاحات را شاهد باشیم و "تصمیم" (القرار) ما عراقی خواهد بود تا پرچم (النصر) پیروزی را بالا ببریم و بغداد پایتخت ماست و حرکت ما (الدیمقراطی) "دموکراتیک" خواهد بود و دولتی تکنوکرات بدون حزب‌گرایی تشکیل می‌دهیم.

مقتدی صدر به دنبال دولتی تکنوکرات بدور از ائتلاف مالکی و العامری/عربستان استقبال کرد

در حالی که مقتدی صدر از ترکیب دولتی که قصد دارد تشکیل دهد پرده برداشته و در آن به اکثر احزاب به جز لیست الفتح وابسته به هادی العامری و ائتلاف "دولة قانون" به ریاست نوری مالکی اشاره کرده به خوبی مبرهن است که او به دنبال سد کردن راه به روی ائتلاف نوری مالکی است؛ امری که به مذاق عربستان خوش آمده است.

به گزارش ایسنا، ‌به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز عربی، قرار است نیمه شب امشب کمیسیون مستقل انتخابات عراق نتایج نهایی انتخابات را اعلام کند، در حالی که ماراتن فراکسیون‌ها برای تشکیل ائتلاف‌ها جهت تضمین پست نخست وزیر آینده آغاز شده است.

ائتلاف "سائرون" وابسته به مقتدی صدر که گوی رقابت را از بقیه احزاب ربوده و تا این لحظه پیشتاز انتخابات است زمینه را برای ائتلافی جدید با مشارکت دیگر احزاب باز کرده اما مشخص است نمی‌تواند اکثریت را در پارلمان جدید از آن خود کند لذا باید برای به دست آوردن اکثر کرسی‌ها به ائتلاف با احزاب کوچکتر بپردازد.

البته ائتلاف الفتح به ریاست هادی العامری (حشد شعبی) می‌تواند با ائتلاف "دولة قانون" به ریاست نوری مالکی و الحکمة به ریاست عمار حکیم و فراکسیون‌های سنی فعال در الانبار و صلاح الدین کرسی‌های بیشتری در مقایسه با صدر و حیدر العبادی (ائتلاف النصر) بدست آورد.

در هر دو حالت دو طرف نیاز به احزاب اصلی کرد یعنی حزب دموکرات کردستان عراق و حزب اتحادیه میهنی به ریاست جلال طالبانی رهبر فقید این حزب دارند.

نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق هم به احزاب سیاسی در زمینه مذاکره درباره تشکیل دولت چراغ سبز نشان داده است. در بغداد نیز حیدر العبادی نخست وزیر عراق آمادگی خود را برای تشکیل "قوی‌ترین دولت" عاری از فساد و بدور از طرح‌های خارجی اعلام کرده است.

مقتدی صدر روز دوشنبه در پیام توئیتری خود ویژگی‌های دولت جدید عراق را ترسیم کرد و نوشت: ما (سائرون) با "حکمت" (الحکمة) و "ملی‌گرایی" (الوطنیه) اراده ملت (تجمع ارادة  الانتخابی) خواهیم بود و برای ایجاد (الجیل الجدید) نسلی جدید تلاش می‌کنیم تا "تغییر" (جنبش تغییر) به سوی اصلاحات را شاهد باشیم و "تصمیم" (القرار) ما عراقی خواهد بود تا پرچم‌های " (البیارق) پیروزی (النصر) را بالا ببریم و بغداد (بغداد هویتنا) پایتخت ماست و حرکت ما (الدیمقراطی) "دموکراتیک" خواهد بود و دولتی تکنوکرات بدون حزب‌گرایی تشکیل می‌دهیم.

وی از همان ابتدا از طریق ائتلاف با گروه‌های کمونیست و افراد مستقل شعار خود را برای دولت آینده مبارزه با فساد اعلام کرد. به این ترتیب با ترکیبی که مقتدی صدر اعلام کرده به خوبی مشخص است که هادی العامری و ائتلاف نوری مالکی در این دولت جایی ندارند دو ائتلافی که آنها را نزدیک به ایران می‌دانند.

صدر به شیوه‌ای‌ خاص در این توئیت ائتلاف "الفتح المبین" و "ائتلاف دولة قانون" را کنار گذاشته و به بقیه گروه‌ها که آنها را همسو با طرح‌هایش در زمینه مبارزه با فساد، پایان تقسیم بندی جناحی و حزبی و عبور از طایفه‌ای دانسته، چراغ سبر نشان داده است.

مقتدی صدر سعی در جذب جریان الحکمة وابسته به عمار حکیم در طرح خود دارد. این توئیت صدر همچنین شامل ائتلاف الوطنیه به ریاست ایاد علاوی، ائتلافی با اکثریت سنی، "تجمع ارادة الانتخابی" به رهبری حنان الفتلاوی یکی از نزدیکان سابق مالکی می‌شود.

به گفته بسیاری، صدر عمدا می‌خواهد راه را به روی نوری مالکی در کسب کرسی‌های جدید پارلمانی به شیوه ائتلاف با احزاب کوچکتر ببندد که از جمله آنها "تجمع ارادة" و "الجیل الجدید" هستند. الجیل الجدید حزب کردی مخالف نوپا در اقلیم کردستان است که با خیزش نسل جدید به ریاست شاهسوار عبدالواحد شکل گرفت.

همچنین این توئیت صدر شامل فراکسیون‌های تغییر، القرار، بیارق الخیر، النصر، بغداد هویتنا یعنی گروه‌های سنی هم‌پیمان با حیدر العبادی است.

 

طرح نقشه راه دولت آینده عراق که به خوبی مشخصات آن در توئیت مقتدی صدر آمده است، حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست مسعود بارزانی را هم از قلم نینداخته است.

ائتلاف‌ها در این توئیت کوچک ترسیم شده و حامیان صدر می‌گویند، قادر خواهد بود فراکسیونی بزرگ در داخل پارلمان تشکیل دهد و صعود لیست الفتح را صعودی بی‌معنی سازد و عملا بساط تشکیل دولت و حتی مشارکت در آن را از زیر پای این لیست بکشد، در حالی رهبران الفتح به دنبال این هستند که حرف آخر را در تشکیل دولت و انتخاب نخست وزیر طبق شروط‌شان بزنند.

اما این توئیت صدر از چشم عربستان دور نمانده و فورا ثامر سبهان، سفیر سابق و جنجالی عربستان در عراق و وزیر مشاور ریاض در امور کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در صفحه رسمی توئیتر خود درباره توئیت مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق نوشت: عملا شما (سائرون) با "حکمت" (الحکمة)، "ملی‌گرایی" (الوطنیه) و (تضامن) همبستگی هستید و  تصمیم (القرار) به تغییر (جنبش تغییر) عراق گرفتید که پرچم‌های (بیارق) پیروزی (النصر) را با استقلال، عربیت و هویت خود بالا ببرید. این عراق را به شما تبریک می‌گویم.

نیچروان بارزانی: طرف‌های پیروز در انتخابات مذاکره درباره تشکیل دولت را آغاز کنند

نخست وزیر اقلیم کردستان عراق از طرف‌های پیروز در انتخابات پارلمانی این کشور خواست مذاکرات درباره تشکیل دولت جدید را آغاز کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سومریه نیوز، نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد، با برت مک‌گورک، نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف ضد داعش، داگلاس سیلیمان، سفیر این کشور در عراق و هیئت دیپلماتیک همراه آن دو دیدار کرد.

بارزانی گفت، هیئت آمریکایی در این دیدار بر اهمیت وحدت کلمه طرف‌های کردستانی تاکید کرده و گفت، اقلیم کردستان در کنار دیگر گروه‌های سیاسی پیروز در انتخابات باید نقش سازنده‌ای در تشکیل دولت جدید عراق داشته باشد و اعضای پارلمان باید بر حقوق مردم کردستان تاکید کنند.

نخست وزیر اقلیم کردستان در این بیانیه تصریح کرد: از طرف‌های عراقی و کردستانی پیروز در انتخابات می‌خواهیم گفت‌وگوها را برای تشکیل دولت جدید با طرح‌های سیاسی، آبادانی و چشم‌اندازها برای حال حاضر و آینده عراق آغاز کنند. وی بر لزوم حفظ حقوق اقلیم کردستان و نقش موثر طرف‌های کردی در دولت آتی عراق تاکید کرد.

کمیسیون عالی انتخابات عراق نتایج اولیه انتخابات پارلمانی ۱۶ استان را اعلام کرد و گفت، ائتلاف "سائرون" پیشتاز است و ائتلاف "الفتح" و "النصر" در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.