بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱.۶۱ دلار یا ۲.۳ درصد افزایش یافت و به ۷۰.۶۷ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین قیمت از نوامبر سال ۲۰۱۴ بود.

بهای معاملات آتی نفت برنت در یک مقطع تا سطح ۷۶.۷۵ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت از نوامبر سال ۲۰۱۴ بود. برنت با ۱.۸۸ دلار یا ۲.۵ درصد افزایش نسبت به قیمت نهایی روز گذشته، ۷۶.۷۳ دلار معامله شد.

در چین که بزرگترین خریدار نفت ایران است، بهای معاملات آتی نفت شانگهای به حدود ۷۰.۶۷ دلار درهر بشکه رسید که بالاترین حد قیمت به دلار از زمان راه اندازی شدن این معاملات در اواخر مه بود.

رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد از توافق هسته ای بین المللی با ایران که در اواخر سال ۲۰۱۵ منعقد شده بود، خارج می‌شود. این خبر ابهاماتی را نسبت به روند عرضه نفت در بازار جهانی ایجاد کرد.

به گفته ویلیام اولاگلین، تحلیلگر سرمایه گذاری در شرکت "ریوکین سکیوریتیز" استرالیا، بزرگترین رویداد روز گذشته، لغو توافق هسته‌ای از سوی رئیس جمهور آمریکا بود. بنابراین احتمالا تحریم‌های آمریکا علیه تهران باز می‌گردند که به نوبه خود بر صادرات نفت ایران تاثیر خواهد گذاشت.

ایران در سال ۲۰۱۶ پس از برچیده شدن تحریمهای بین‌المللی تحت توافق هسته‌ای، به عنوان یک صادرکننده بزرگ نفت به بازارهای جهانی بازگشت و صادراتش در آوریل به بیش از ۲.۶ میلیون بشکه در روز رسید که این کشور را سومین صادرکننده بزرگ نفت اوپک پس از عربستان سعودی و عراقی می‌سازد.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ نیز عنوان کردند تصمیم ترامپ احتمالا باعث محدود شدن قابل توجه عرضه در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ و سال ۲۰۱۹ خواهد شد.

هنوز مشخص نیست بازارهای نفت جهان از این تصمیم چه تاثیری خواهند پذیرفت. آمریکا نفت ایران را خریداری نمی‌کند در حالی که سایر کشورهای حاضر در توافق هسته‌ای شامل روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان با پایان دادن به برجام مخالف هستند و ممکن است به خرید نفت ایران ادامه دهند.

آسیا که بزرگترین واردکننده نفت از ایران است، احتمالا همانند دوره قبلی تحریمها، به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش رویترز، همه قراردادهای آتی نفت شاهد افزایش حجم معاملات بودند زیرا سفته بازان با امید به سودگیری از رشد قیمتها، به خرید قراردادهای جدید اقدام کردند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.