رسوایی "خاویارگیت" در شورای اروپا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، یک تحقیقات خارجی نشان داد "ظن قوی" وجود دارد که برخی اعضای فعلی و سابق مجمع پارلمانی شورای اروپا در فعالیتهایی با ماهیت مفسدانه دست داشتهاند و این فعالیتها به نفع جمهوری آذربایجان بوده است.
مجمع پارلمانی شورای اروپا بازوی پارلمانی این شورا محسوب میشود و در حفظ حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون تمرکز دارد.
۳۲۴ عضو اصلی این مجمع متشکل از نمایندگان پارلمان ۴۷ کشور از جمله ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا هستند.
این گزارش تصریح کرد: چند عضو سابق یا فعلی مظنون هستند به اینکه رشوههایی متشکل از خاوریار، فرش و اقامت در هتلهای لوکس در شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان دریافت کرده و به نوعی آنها را خریدهاند.
بر همین اساس قرار بوده که آنها در ازای این رشوهها علیه گزارشی در ژانویه ۲۰۱۳ در ارتباط با وضعیت زندانیان سیاسی در این جمهوری اتحاد جماهیر شوروی سابق رای دهند.
این گزارش خاطرنشان کرده این نهاد تحقیق کننده دریافته که چند عضو فعلی و سابق مجمع پارلمانی شورای اروپا در فعالیتهایشان در ارتباط با جمهوری آذربایجان برخلاف استانداردهای اخلاقی این مجمع عمل کردهاند.
میشل نیکولتی، رئیس این مجمع به خبرنگاران گفت: این نمایندگان پارلمان دخیل در این رسوایی به معلق کردن فعالیتهایشان دعوت شدهاند تا یک کمیته مجمع پارلمانی شورای اروپا به بررسی وضعیت آنها به صورت مورد به مورد بپردازد.
این گزارش تحقیقی متشکل از بیش از ۲۰۰ صفحه توسط سه کارشناس شامل یک قاضی سابق فرانسوی به همراه رئیس انگلیسی سابق دادگاه حقوق بشر اروپا و یک قاضی سوئدی سابق این دادگاه تهیه شده است.
انتشار این گزارش با افتتاح نشست بهاره مجمع پارلمانی شورای اروپا همراه شده است.
این مجمع که قدرت قانونگذاری ندارد هر ساله به مدت چهار هفته در استراسبورگ نشستهایی دارد تا درباره دفاع از حقوق بشر یا مبارزه با فساد بحث و مذاکره کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر