جنگ بین ایران و اسرائیل نزدیک است؟
سی ان ان گزارش داد: این رسانه آمریکایی در ادامه آورده است: رجب طیب اردوغان همراه با دو کشور قدرتمند حامی بشار اسد رئیس جمهور سوریه در آنکارا پایتخت ترکیه گردهم آمدند. آن ها در کنفرانس خبری مشترک بر ضرورت مبارزه با تروریست ها در سوریه، دستیابی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به جنگ هفت ساله و کمک به غیرنظامیان سوری و احترام به حاکمیت سوریه تاکید کردند.
روحانی گفت: « ما باید به آینده سوریه کمک کنیم. هیچ کشوری حق ندارد برای آینده سوریه تصمیم بگیرد. آینده سوریه متعلق به مردم سوریه است».
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته در اظهاراتی بیان کرد که ما خیلی زود از سوریه خارج خواهیم شد. این اظهارات تعجب همگان را برانگیخت و چند ساعت بعد پنتاگون در واکنش به این اظهارات تاکید کرد در آینده حضور نیروی نظامی آمریکا در سوریه ضروری است.
پیام های متضاد از ایالات متحده آمریکا
در روز سه شنبه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید بر تمایلش درمورد خروج نیروهای آمریکا از سوریه تاکید کرد.وی به خبرنگاران گفت: « زمان آن است که آن ها به خانه برگردند. من می خواهم زمینه خروج آن ها را فراهم کنم. من می خواهم نیروهایمان را به خانه برگردانم. من می خواهم بازسازی کشورمان را آغاز کنم» دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی بیان کرد که اگر عربستان سعودی خواهان حضور نیروهای آمریکا در سوریه است باید هزینه های آن را بپردازند. چند دقیقه بعد از اظهارات دونالد ترامپ در روز سه شنبه؛ برت مک گورک نماینده ویژه ریاست جمهوری برای شکست داعش در موسسه صلح واشنگتن تاکید کرد: « چارچوب مبارزات ما در سوریه مبارزه با داعش بوده است. این ماموریت ما است. ماموریت ما تمام نشده است و ما قصد داریم که این ماموریت را به طور کامل انجام دهیم»
یک مقام دولتی به سی ان ان گفت که ترامپ در جلسه سه شنبه خود به تیم امنیت ملی گفته است که تمایل دارد نیروهای آمریکا در سوریه در کوتاه مدت حفظ کند اما وی همچنان خواهان خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به زودی است. در طول این نشست، دونالد ترامپ گفت که وی خواهان شکست داعش است اما هزینه ایجاد ثبات در سوریه باید توسط بازیگران منطقه تامین گردد.
مقامات به ترامپ هشدار داده اند که با خروج آمریکا از سوریه، کشورهای روسیه، ایران و ترکیه برای پیشبرد منافع استراتژیک خود می توانند از فضای موجود استفاده کنند. در روز چهارشنبه پس از دیدار اردوغان، روحانی و پوتین، جان اگلند مشاور بشردوستانه سازمان ملل متحد نسبت به وضعیت وخیم غیرنظامیان سوری در جنگ داخلی ویرانگر هشدار داد. وی در اظهاراتی بیان کرد که در اطراف غوطه شرقی، ادلب و عفرین بیش از نیم میلیون نفر در سال آواره شده اند جایی که اکنون شبه نظامیان در آن جا تمرکز کرده اند. وی در بخش دیگر اظهاراتش بر این تاکید کرد که عملیات بشردوستانه در سوریه به شدت با کمبود بودجه روبرو است و شرایط زندگی بیش از ۸۰۰۰۰ نفر از کسانی که از غوطه شرقی به مناطق حاشیه ای دولتی پناه آورده اند را وحشتناک توصیف کرده است.
دولت سوریه می گوید که اعضای اخرین گروه قدرتمند تروریستی در غوطه شرقی در حال فرار هستند. در روز دوشنبه خبرگزاری عربی دولتی سوریه ( سانا) گزارش داده است که ۲۰ اتوبوس ۱۰۶۵ شبه نظامی جیش الاسلام و خانواده ی آن ها شهر دوما ( بزرگترین شهر محاصره شده) را ترک کردند. این اتوبوس ها به جرابلس در شمال سوریه در حال حرکت بودند.
در روز سه شنبه یک کارمند سی ان ان در سوریه شاهد خروج اتوبوس از شهر دوما بود. دولت سوریه آن ها را شبه نظامیان جیش الاسلام معرفی کرده است. نمایندگان این گروه قبلا به سی ان ان گفتند با روسیه مذاکره می کنند تا اجازه پیدا کنند در دوما باقی بمانند. نابودی جیش الاسلام می تواند نقطه عطفی برای سوریه باشد که هفته هاست در مبارزه با تروریست ها به سر می برد تا دوباره کنترل این منطقه را به دست بگیرد.
زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و همکاران بی پروایش درصدد خروج از توافق هسته ای ایران یا به تعبیر دیگر برنامه جامع اقدام مشترک هستند، خروج از سوریه، یک پیروزی عظیمی را تقدیم ایران و روسیه می کند. بر طبق اظهار نظر یکی از مقامات ارشد دولتی آمریکا، دونالد ترامپ به رهبران نظامی خود دستور داده است تا برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه آماده باشند. اما وی برای انجام این کار زمان مشخصی را تعیین نکرده است. وی در روز سه شنبه در جلسه با مقامات امنیت ملی تاکید کرد که نیروهای آمریکا صرفا برای آموزش نیروهای محلی در تامین امنیت در مناطق آزاد شده از داعش می توانند حضور داشته باشند. وی بر این تاکید کرد که ماموریت آمریکا فراتر از تخریب و نابودی داعش نیست بلکه کشورهای دیگر به طور خاص کشورهای متمول عرب خلیج فارس در منطقه باید وظیفه پرداخت هزینه های بازسازی و ایجاد ثبات در سوریه و یا حتی از جمله ارسال نیروهای نظامی در صورت لزوم را بپردازند.
اما اگر مشاوران این مسیر عمل را توصیه کرده اند یعنی مایک پامپئو وزیر امور خارجه و جان بولتون رئیس شورای امنیت ملی؛ این یک نشانه وحشتناک برای تداوم جنگ، افول آمریکا و حضور پررنگ تر ایران می شود.
اریک س ادلمان سفیر سابق آمریکا در ترکیه گفت: « شواهد زیادی از پیوستگی اساسی بین سیاست های اوباما و ترامپ در خاورمیانه وجود دارد». اما سطح لفاظی های ترامپ نگرانی را بوجود آورده است همانند زمانی که اوباما می گفت ما نیاز داریم که در کشور ملت سازی کنیم.
وی استدلال کرد: « فقدان استراتژی جامع برای مقابله با چالش های چندجانبه که ایران نمایندگی می کند، وجود دارد. اما ممکن است حتی با اقدامات ترامپ این وضعیت بدتر شود». وی در ادامه تاکید کرد: « از قضا آسیب های ایجاد شده توسط سیاست های سوریه ممکن است ناکامی خط قرمز اوباما را تحت الشعاع قرار دهد. وی در ادامه توضیح می دهد « سوریه نماینده بهترین مکان برای آغاز تحمیل هزینه به ایران برای رفتار آن ها در منطقه است به این دلیل که پروکسی های آن کاملا در معرض آن قرار دارند. علاوه بر این خروج زودهنگام آمریکا احتمالا منجر به احیای تهدید داعش می شود همانطور که تخلیه زودهنگام عراق منجر به یگ خلاء قدرتی شد که توسط داعش پرشد.» وی بر این اعتقاد است که اثرات کوتاه مدت خروج آمریکا از سوریه می تواند شامل تشدید تنش بین ایران و اسرائیل باشد که در ماه گذشته درگیری هایی بین این دو ایجاد شد.
دنیس راس دیپلمات سابق آمریکا در حوزه خاورمیانه گفت:« خروج آمریکا از سوریه نشانه واگذار کردن این کشور به ایران است. ایران می تواند پل زمینی از طریق سوریه به دریای مدیترانه را تحکیم ببخشد از آن برای تهدید اردن و همچنین اسرائیل استفاده کند.» وی تاکید کرد: « با توجه به اسرائیل، ایران درصدد ایجاد یک واقعیت نامتقارن است جایی که اسرائیل از طرف سوریه و لبنان تهدید می شود در حالی که اسرائیل تاکنون به مراتب کمتر قادر به تهدید ایران بوده است» این امر ممکن است منجر به ایجاد جنگ احتمالی بین اسرائیل و ایران / حزب الله شود زیرا که آمریکا در خارج از گود قرار دارند و نقش بازدارنده ای در برابر ایرانیان و روسی ها ایفا نمی کنند وی توصیه کرد که خروج آمریکا از سوریه متحدان سنی ما را مرعوب می کند. کسانی که معتقد به خروج آمریکا از منطقه هستند آن ها را در چنگال روسیه و ایران می اندازند.علاوه بر این فاجعه بشردوستانه و نسل کشی که به اوباما اجازه داد تا ساعت خود را نشان دهد.( خشم بسیاری از جمهوری خواهان) که اکنون به بخشی از میراث ترامپ تبدیل شده است. در هر سطح تصمیم او آمریکا را به بازنده تبدیل می کند و نفوذ آن را در منطقه از دست می دهد. و نفوذش را در میان متحدان قابل اعتمادش را از دست می دهد و هر گونه ادعای اقتدار اخلاقی را از دست می دهد و همچنین اراده اش را برای اجرای قوانین بین المللی در مورد استفاده از سلاح های کشتار جمعی از دست خواهد داد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر