منصور گل محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بسیاری از گردشگران برای ورود و بازدید از پارک ملی کویر از منطقه حفاظت شده کویر واقع در جنوب ورامین عبور می‌کنند. هماهنگی‌های لازم بین اداره محیط زیست شهرستان ورامین و اداره پارک ملی کویر وجود دارد و همکاران در پاسگاه‌های محیط‌بانی هماهنگی‌های لازم را برای گردشگرانی که قصد ورود به پارک ملی از منطقه حفاظت شده کویر را دارند، انجام می‌دهند.

 

وی ادامه داد: چهار پاسگاه محیط‌بانی دائمی در منطقه حفاظت شده کویر وجود دارد و محیط‌بانان یگان حفاظت ما به صورت شبانه‌روزی در منطقه حضور دارند و ضمن کنترل ورودی‌ها گشت و پایش منطقه را نیز انجام می‌دهند.

 

رییس اداره محیط زیست شهرستان ورامین با بیان اینکه گردشگران خود باید حافظان طبیعت باشند، تاکید کرد: توصیه من به گردشگران کویر در ایام نوروز این است که از ریختن زباله در طبیعت و روشن کردن آتش در بخش‌هایی که به صورت مرتعی است، خودداری کنند.

به گزارش ایسنا، ناحیه‌ای که امروز به عنوان منطقه حفاظت شده کویر تحت حفاظت قرار دارد در سال ۱۳۴۳ توسط کانون شکار ایران با مساحت ۶۰۹۴۳۸ هکتار به منظور حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری مورد توجه دولت قرار گرفت و در سال ۱۳۴۶ سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، چرای دام را در سراسر آن ممنوع اعلام کرد.

 این منطقه در سال ۱۳۵۵ به پارک ملی و در سال ۱۳۵۷ با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی و امکانات و توانایی‌های حفاظتی در اجرای سیاست‌های دولت به پارک ملی کویر و منطقه حفاظت شده کویر تقسیم شد.

منطقه حفاظت شده کویر در جنوب شهرستان ورامین و شمال دریاچه نمک واقع شده و با وسعتی معادل ۶۷۰۰۰۰ هکتار در استان‌های سمنان، تهران و قم قرار گرفته است که از این میزان، پارک ملی با مساحت ۴۲۰۰۰۰ هکتار توسط استان سمنان و منطقه حفاظت شده با مساحت ۲۵۰۰۰۰ هکتار توسط استان تهران مدیریت می‌شود. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.