انتقاد پسر آیتالله کاشانی از نامگذاری خیابانی به نام «مصدق»
سید محمود کاشانی پسر آیت الله کاشانی با نظر شورای شهر برای تغییر نام خیابان نفت مصدق موافق نیست و سردمداران این نامگذاری را به یک مناظره تلویزیونی دعوت کرد. او معتقد است ردپای بیگانگان در این تصمیم وجود دارد و اقدامی ضدمیهنی است.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
*****
شورای شهر تهران تصمیم گرفته است خیابان «نفت» را به نام دکتر مصدق تغییر نام دهد. نظر شما چیست؟
انتخابات شوراها در تهران در این دوره و در ادوار گذشته با معیارهای انتخابات آزاد و عادلانه برگزار نشده است. همین امر زمینه ساز اقدامات مجرمانهای چون تراکم فروشی و پایمال کردن مقررات شهرسازی از سوی اعضای این شورا و شهرداران برگزیدة آنان شده و ساکنان این شهر را گرفتار آلودگی شدید هوا، ترافیکهای سنگین و دائمی، گسترش بیسابقة بزهکاری و انواع مصائب دیگر کرده است. قطعاً اشخاصی که با قانون غیر استاندارد شوراها که ساختار فساد برانگیز آن مربوط به سال 1290 خورشیدی و 106 سال پیش است به این شورا راه یافتهاند نمایندگان حقیقی شهروندان در پایتخت کشور نیستند.
همین واقعیت را در مقالهای که در 25 تیرماه 1396 به هنگام برگزاری انتخابات شوراها زیر عنوان «چگونگی برگزاری انتخابات شورای شهر در تهران» نوشتهام و بازتاب رسانهای یافت در مقایسه با شیوة برگزاری انتخابات شوراها در شهر پاریس و دیگر شهرهای فرانسه به تفصیل توضیح دادهام. بنابراین تلاش پارهای از اعضای این شورا برای نامگذاری خیابانی به نام مصدق در راستای دیگر اقدامات ضدمیهنی آنان است.
فلسفه نامگذاری خیابانها به نام اشخاص چیست؟
اصولاً نامگذاری خیابانهای شهرها به نام شخصیتها، به دلیل کارهای ارزشمند علمی، دفاع از میهن در مبارزات سیاسی و دفاع از مرزهاست. ولی در پروندة زندگی سیاسی مصدق هیچ برگ روشنی وجود ندارد. او از نوجوانی در خدمت سیاست انگلستان در ایران بوده ولی همیشه نقش خود را با پنهانکاری و فریبکاری انجام داده و از همینرو همیشه حتی در دوران نخستوزیری خود تاکنون از تبلیغات دائمی بیبیسی فارسی برخوردار بوده است. ولی این تبلیغات هرگز نتوانسته است حقیقت را برای همیشه پنهان سازد. خوشبختانه در پرتو پژوهشهایی که در خلال 60 سال گذشته در ایران و جهان انجام شده، نقش حقیقی مصدق با اسناد و مدارک تاریخی فراوان روشن شده است.
همة افتخاری که به مصدق نسبت داده شده این است که سالها او را مبتکر اندیشة ملی کردن صنعت نفت معرفی کردهاند. ولی در مقالهای که زیر عنوان «مزد خیانت» منتشر کردم نشان دادم که پیشنهاد ملی کردن نفت برای نخستینبار از سوی عباس اسکندری نماینده برجستة مجلس دورة پانزدهم در جلسة علنی روز 30 مرداد 1327 مطرح شد. سپس نمایندگان اقلیت مجلس پانزدهم و شانزدهم از این فکر پشتیبانی کردند. در همین دوران، مصدق طرفدار قرارداد سال 1312 شرکت نفت انگلیس بود که حق امتیاز ایران در چارچوب آن بسیار ناچیز بود. سرانجام با مبارزات سرسختانه آیتالله کاشانی و همین گروه از نمایندگان مجلس، پشتیبانی علمای بزرگ در سراسر کشور و روزنامهنگاران قانون ملی کردن نفت به تصویب رسید ولی مصدق تا واپسین ماههای پیش از تصویب این قانون مخالف آن بود.
از همین رو مصدق در خلال دو سال و چهار ماه نخستوزیری خود به رغم برخورداری از پشتیبانی آیتالله کاشانی، مجلس شورای ملی و ملت ایران از اجرای این قانون خودداری کرد و اوضاع مالی کشور را بحرانی ساخت. ادعای کودتا علیه مصدق نیز دروغ تاریخی دیگری است. او مجلس شورای ملی دورة هفدهم را که نیرومندترین مجلس دوران مشروطیت و از آن رأی اعتماد گرفته بود در راستای برنامهریزی انگلستان با یک رفراندوم خلاف قانون اساسی و با بهره گرفتن از پشتیبانی حزب توده منحل کرد و زمینة قانونی صدور فرمان نخستوزیری زاهدی را برای شکست کشیدن نهضت ملی ایران فراهم کرد. همین خیانت تاریخی مصدق، ملت ایران را از آزادی و دموکراسی محروم و زمینهساز برقراری استبداد در کشور و از دست رفتن دستاوردهای قانون ملی کردن نفت گردید.
با این سوابق چرا اعضای این شورا میخواهند خیابان نفت را به نام مصدق تغییر دهند؟
قطعاً دخالت سیاست های بیگانه در امور داخلی کشور ما از سوی عوامل داخلی آنان همچنان ادامه دارد و کسانی که با نادیده گرفتن اسناد و مدارک قطعی تاریخی به دنبال اینگونه تصمیم گیریهای ضد میهنی هستند میخواهند خیانت را در کشور ما تشویق کنند تا وابستگان به بیگانگان در پوشش های فریبکارانه دیگری بتوانند همانند مصدق با خیال آسوده و قوت قلب در خدمت سیاستهای بیگانه قرار گیرند و به امنیت ملی و استقلال کشور ما آسیب وارد کنند. من سردمداران این نامگذاری را به یک مناظره تلویزیونی دعوت میکنم تا اگر میتوانند از این تصمیم خود دفاع کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر