دستگیری جاسوسان برعهده کیست؛ وزارت اطلاعات یا سپاه؟
سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به برخی اظهارنظرها و اختلافافکنی پیرامون وظایف وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، در حوزه دستگیری و تعقیب عوامل جاسوسی و نفوذ بیگانه در کشور، گفت: گاهی وقتها افراد از قوانین و اساسنامه فعالیت دستگاهها در حوزه برخورد با جاسوسان و عوامل نفوذ، اطلاعلات کافی ندارند؛ بهطوری که زحمت مراجعه به این قوانین و اساسنامهها را هم به خودشان نمیدهند.
وی افزود: برخی مقامات و مسئولان در کشور ما، از روی ناآگاهی، براساس پیشداوریهایی که در ذهنشان وجود دارد، نسبت به برخی قوانین قضاوت میکنند؛ براساس قانون اساسی و قوانین موضوعه و نیز براساس اساسنامههای تشکیل وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران، کاملا صراحت دارد که جرائم جاسوسی، نفوذ بیگانه و فعالیتهایی از این قبیل، بر عهده سازمان اطلاعات سپاه قرار داده شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه در اساسنامه وزارت اطلاعات و نیز در قوانین موضوعه مصوب مجلس به صراحت تصویب شده که موضوعات جاسوسی، دخالت بیگانه، نفوذ و غیره، مستقیما به سازمان اطلاعات سپاه واگذار شده است، اظهار داشت: در این شرایط بنابراین بهتر است دوستان مقداری به قوانین موضوعه و اساسنامه تشکیل این دستگاهها، فعالیت آنها مراجعه کنند و سپس قضاوت داشته باشند.
نقویحسینی تصریح کرد: اگر برخی در ذهنشان داوری و قضاوت نسبت به وظایف دستگاهها دارند، بحث دیگری است و برای خودشان محترم است، اما قوانین مصوب است و اساسنامهها نیز به تصویب مجلس رسیده؛ اینها قوانین موضوعه کشور و شفاف است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به برخی تشکیکات پیرامون وظایف قوهقضائیه اشاره کرد و گفت: قوهقضائیه تا زمانی که پروندهای تشکیل نشود، اقدامی نمیکند؛ مگر قوهقضائیه آمریت ورود به مسائل اجرایی دارد؟ این قوه اصلا کاری به مسائل امنیتی و اطلاعاتی ندارد، قوهقضائیه دستگاه قضائی است، یعنی قضاوت میکند و مبنای قضاوت هم زمانی شکل میگیرد که پروندهای تشکیل و به این قوه ارجاع شود؛ این پرونده ممکن است از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات و یا هر دستگاه دیگری باشد.
نماینده مردم ورامین در مجلس ادامه داد: وقتی پرونده قضایی تشکیل و به قوهقضائیه ارجاع میشود، قوهقضائیه ورود میکند؛ وظایف و تکالیف قوهقضائیه نیز طبق قانون مشخص است، کسی نباید انتظار داشته باشد که این قوه قبل از تشکیل پرونده ورود کند، از طرفی، کسی هم نباید انتظار داشته باشد که وقتی پروندهای تشکلیل شد، قوهقضائیه ورود نکند.
نقویحسینی با بیان اینکه مسئولیتهای دستگاهها در حوزه جاسوسی، اقدامات ضد امنیت کشور و نفوذ بیگانه، اقدامات تروریستی و جاسوسی، کاملا شفاف و طبق قانون بر عهده سازمان اطلاعات سپاه قرار داده شده، تصریح کرد: انصافا، همه زحمات تمامی سربازان گمنام در وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه را ارج مینهیم، امنیتی که امروز کشور ما دارد و میتوانیم بگوییم که امنترین کشور غرب آسیا، جمهوری اسلامی ایران است، حاصل زحمات همین سربازان گمنام است.
وی در پاسخ به برخی اختلافافکنان داخلی و خارجی و جریانات غربگرای داخل، گفت: اینکه بعضیها میخواهند اختلاف ایجاد کنند و تقابل بهوجود آورند، درست نیست، واقعا این افراد باید از این مسائل پرهیز کنند، منشأ این اختلافافکنیها، صهونیستها، صدای آمریکا و بیبیسی است، اینها به دنبال اختلافافکنی هستند؛ بهتر است مقامات و مسئولین داخلی، متوجه پازل دشمن باشند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات براساس شرح وظایفشان به موضوعی برای حفظ امنیت مردم ورود پیدا میکنند؛ اینها با هم همکاری و همپوشانی دارند و دست به دست هم میدهند تا امنیت در کشور برقرار شود؛ اینکه عدهای خلاف آن حرفهایی بزنند، توطئه و بازی در پازل دشمن است.
عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: دشمن همواره میخواهد بین سپاه و ارتش و بین وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و دستگاههای دیگر، اختلاف ایجاد کند، ما نباید به این اختلافات دامن بزنیم، ما باید هماهنگی ایجاد کنیم، بهویژه کسانی که مسئولیتهای مهم و جایگاه در این کشور دارند، باید تلاش کنند و همپوشانی و هماهنگی بهوجود آید تا امنیت مردم بیش از پیش حفظ شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر