وضعیت کودکان کار در سال ۲۰۱۷
کودک کار طبق استانداردهای بینالمللی به عنوان کار خطرناک و یا تعداد ساعت کار طولانی و یا به کارگیری افراد بسیار کم سن در مشاغل مختلف تعریف شده است. در سال ۲۰۱۵، اعضای سازمان ملل متعهد شدند به پدیده کودکان کار تا سال ۲۰۲۵ خاتمه دهند که با پیشرفتهای فعلی هدفی بعید به نظر میرسد.
تخمین زده میشود ۷۲ میلیون و ۵۲۵ هزار کودک در مشاغل خطرناک مشغول به کار هستند که سلامت و امنیت روانی آنها در حال تهدید است. همچنین با توجه به این که انتظار میرود ۱۵۱ میلیون و ۶۲۲ هزار کودک شاغل دیگر در جهان وجود داشته باشد، در مجموع ۲۱۸ میلیون و ۱۹ هزار کودک کار داریم.
به گفته این سازمان بررسی روند ۱۶ ساله نشان میدهد که تعداد کودکان کار نسبت به ۹۴ میلیون کودک کار سال ۲۰۰۰ کاهش یافته است اما این چالش هنوز هم چالشی بزرگ است. هم چنین برآوردها نشان میدهد تعداد پسرانی که کار میکنند، از تعداد دختران بیشتر است. ۱۱۴ میلیون و ۴۷۲ هزار کودک ۵ تا ۱۴ ساله و ۳۷ میلیون و ۱۴۹ هزار نوجوان ۱۴ تا ۱۷ ساله در بازار کار هستند.
بر این اساس از هر پنج کودک آفریقایی، یک کودک کار میکند و بدین ترتیب آفریقا بیشترین ریسک کودکان کار را دارد، پس از آفریقا، منطقه آسیا و و اقیانوسیه قرار دارد که ۷.۴ درصد کودکان آن کار میکنند. همچنین تعداد کودکان کار و یا شاغل به کارهای خطرناک در کشورهایی که با درگیری مسلحانه مواجهند، ۲۳.۳ درصد است، در حالی که متوسط جهانی ۱۳.۸ درصد است.
برخی از کودکان کار بیش از ۴۳ ساعت در هفته کار میکنند، بیشتر کودکان کار پنج تا ۱۱ سال (معادل ۸۲.۷ درصد) در بخش کشاورزی مشغول به کارند که این نسبت برای کودکان ۱۲ تا ۱۴ سال برابر ۶۹.۹ درصد و برای کودکان ۱۵ تا ۱۷ سال برابر ۴۹.۳ درصد است.
حدود یک سوم کودکان کار در جهان به طور کامل به دور از سیستم آموزشی هستند و آنهایی که میتوانند در مدارس حضور یابند هم، معمولا عملکردی ضعیفتر از سایر دانش آموزان دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر