شاخص بورس که در روزهای اخیر در مرز کانال ۱۰۰ هزار واحدی متوقف شده است، امروز نیز به استراحت پرداخت و عقب نشینی کرد.

کارشناسان معتقدند که افت شاخص در روزهای اخیر، بخشی از روند استراحت و تعدیل شاخص بورس است که خود را برای ورود به کانال ۱۰۰ هزار واحدی آماده می کند، بنابراین به زودی باید منتظر ثبت رکورد تاریخی جدید در بازار سرمایه باشیم.

در معاملات امروز ۹۵۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲ هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال در ۵۹ هزار و ۴۹۵ نوبت مبادله شد.

بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۱۱۷ واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۱۴ واحد کاهش یافت.

شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، نیز ۱۰ واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر بخشی از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، ۲۹۴ واحد افت کرد.

شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، ۳۳۵ واحد و شاخص بازار دوم بورس ۳۹۳ واحد افت کرد.

در معاملات امروز، فلزات اساسی در صدر گروه های بورسی قرار گرفت؛ امروز در این گروه ۱۲۱ سهم به ارزش ۴۱۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

گروه کانی های فلزی به ارزش ۲۴۳ میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش ۱۴۴ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.

در رده چهارم، گروه خودرو با معاملاتی به ارزش ۱۱۲ میلیارد ریال جای گرفت.

گروه فرآورده های نفتی نیز با معاملاتی به ارزش ۹۹ میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.

نمادهای وغدیر (سرمایه گذاری غدیر)، فولاد (فولاد مبارکه)، فارس (هلدینگ خلیج فارس)، پارسان (نفت و گاز پارسیان)، تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین)، و فخوز (فولاد خوزستان) در معاملات امروز، بیشترین عامل افت شاخص بودند، اما فملی (ملی صنایع مس) بیشترین تاثیر مثببت را بر جای گذاشت.

**مبادله ۴۰۴ میلیون سهم و اوراق بهادار در فرابورس

شاخص فرابورس (آیفکس) نیز در معاملات امروز کمتر از یک واحد رشد کرد و در رقم یک هزار و 86 واحدی ایستاد.

در معاملات امروز، بیش از 404 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش بیش از یک هزار و 301 میلیارد ریال در 51 هزار و 82 نوبت در فرابورس ایران خرید و فروش شد.

نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، سرچشمه (سرمایه گذاری مس سرچشمه)، بساما (بیمه سامان) و شرانل (نفت ایرانول) دارنده بیشترین سهم در تقویت شاخص فرابورس بودند، در مقابل هرمز (فولاد هرمزگان جنوب)، ارفع (آهن و فولاد ارفع) و دماوند (تولید برق دماوند) بیشترین تاثیر منفی را داشتند.

زنگان (صنعت روی زنگان)، بساما (بیمه سامان) و فزرین (زرین معدن آسیا) نیز دارای بیشترین رشد قیمت بودند وقچار (فراورده های غذایی و قند چهارمحال)، غپاذر(شیر پگاه آذربایجان شرقی) و کمرجان (بازرگانی و تولیدی مرجان) نیز با بیشترین کاهش قیمت مواجه شدند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.